פארק ההייטק הר חוצבים, תחבורה ציבורית בירושלים, קרית היובל (צילומים: מינהלת הר חוצבים, אורן בן חקון, סופרבוס)
פארק ההייטק הר חוצבים, אוטובוס בירושלים, קרית היובל (צילומים: מינהלת הר חוצבים, אורן בן חקון, סופרבוס)

איפה ההגיון? השכונות הצעירות שמהן אין אוטובוסים להר חוצבים

יובל מקרית היובל נאלץ להחליף 3 קווים כדי להגיע אחרי כשעה וחצי לעבודה בהר חוצבים. מבית הכרם זה לוקח רק "שעה". ואיך התחבורה הציבורית לקמפוס האוניברסיטה העברית בגבעת רם? טוב, נו, עדיף ללכת ברגל. פלא שמוותרים על תחבורה ציבורית לטובת הרכב הפרטי?

פורסם בתאריך: 26.12.24 14:46

אוטובוס, רכבת קלה ועוד אוטובוס – כך נראה מסע התלאות של יובל מקרית היובל בדרכו ממקום (ואל) העבודה בהר חוצבים. יובל הוא צעיר ירושלמי, אחד מיני רבים שמתגורר בשכונת קרית היובל – שכונה שהפכה בשנים האחרונות לסמל של המאבק על צביון ירושלים. שכונה שבה גרים משפחות צעירות רבות (או סטודנטים וסטודנטיות), חלק לא מבוטל מהם עובדים בפארק ההייטק בהר חוצבים או לומדים באוניברסיטה העברית (בגבעת רם או בהר הצופים).

בית הכרם היא שכונה חזקה מבחינת האוכלוסייה שמתגוררת בה – אנשי אקדמיה רבים (מרצים או סטודנטים) וגם הרבה מאוד הייטקיסטים. נקודת החיבור המרכזית בין שתי השכונות – הר הרצל – יכולה להיות נקודת מוצא מצוינת לתחבורה ציבורית איכותית, קלה ומהירה בין מוקדי ההייטק והאקדמיה – כך שהם יוכלו להשאיר את הרכב בבית ולהקל על התנועה העמוסה ממילא.

אבל יובל, כאמור, שמתגורר ברחוב אולסוונגר נאלץ לעבור מסע של למעלה משעה ב-3 קווי תחבורה ציבורית כדי להגיע ליעד. תחילה אוטובוס, אחר כך רכבת קלה מהר הרצל ולאחר מכן אוטובוס נוסף מהתחנה המרכזית (וההפך כשהוא חוזר הביתה). מבית הכרם זה קצת פחות מסורבל, אבל עדיין ארוך ומיותר.

ומה עם קמפוס גבעת רם? האוטובוס היחיד מבית הכרם – שכונה סמוכה לאוניברסיטה – הוא קו 35, שיוצא פעם בחצי שעה (ויש לו מסלול ארוך מאוד ממלחה). במצב כזה, לנחש באיזו שעה יגיע אוטובוס זו משימה בלתי אפשרית, כך שנותרו 2 אפשרויות – ברגל או ברכב הפרטי. כשמזג האוויר הופך חורפי – ברור לכם במה כולם בחורים. והנה – עוד פקקים, עוד עומסי תנועה – בעיר שהיא גם ככה פקוקה.

יובל פנה אל עיריית ירושלים, אל משרד התחבורה ואל צוות תכנית אב לתחבורה. התשובה שהוא קיבל גורסת כי "אנו מודעים לצורך העולה מפנייתך, ובמסגרת המשך שלבי יישום המכרזים של התחבורה הציבורית בירושלים, מתוכנן קו שייסע לאורך ציר הנטקה, יפנה לכביש בייט ומשם לבגין ישירות עד להר חוצבים".

הגיוני בסך הכל. גם לא מסובך. אלא שיש המשך: "נכון לשלב זה טרם הוחלט מועד הפעלת הקו החדש".

והנה – כבר אין הגיון. כי צורך יש. גם מודעות לצורך הזה. ואפילו פתרון. אז למה לא לבצע?

 

 

יובל, חשוב לציין, ממש לא לבד. במינהל קהילתי יובלים זיהו גם את הצורך, ואף פנו לגורמים הרלוונטים.

ד"ר אסף שפנייר, יו"ר מנהל קהילתי יובלים משתף: "בעניין קו 508 מהר חוצבים לקרית היובל אנחנו בקשר עם צוות אב לתחבורה במשך למעלה משנתיים. בהתחלה סיפרו לנו שרק צריך להמתין לעמדת נהגים בצומת אורה. אחרי שזאת הוקמה שנה שעברה –  עכשיו אומרים לנו שאין עמדות טעינה מספיקות לאוטובוסים החשמליים, בתחנת האוטובוסים החדשה ברמות".

לדבריו, "מאוד מאכזב שאחרי קו 506, 509 ועוד קווים נוספים משכונות אחרות להר חוצבים עובדים כבר שנים,  קרית היובל עדיין לא מקבלת את הקו הזה משלל אילוצים טכניים. אני קורא לכל הגורמים לקדם קו זה במהירות. סחבת הזאת היא בלתי מתקבלת".

שפנייר מתייחס גם לחיבור לגבעת רם ואומר: "פנינו בבקשות חוזרות ונשנות לתגבר את קו 35, ואני מקווה שזה יתקדם בקרוב. קו 35 זה הוא קו אסטרטגי לשכונה – עובר החל משכונת מלחה בכל מוסדות החינוך העל יסודיים באוניברסיטאות בבתי החולים שערי צדק ועוד מקומות נוספים".

ומה באשר לחיבור בין בית הכרם לקמפוס גבעת רם? טוב, זה כבר קצת יותר מסובך. מצוות תוכנית אב לתחבורה בירושלים נמסר: "קיים שירות בקו 35 המגיע לקמפוס גבעת רם של האוניברסיטה העברית מאזור בית הכרם והר הרצל (הקו, כאמור, מתחיל במלחה ועובר מסע תלאות עד הגעתו לבית הכרם והתדירות שלו נמוכה, ר"ג). בשנים הקרובות יעבור בקמפוס גבעת רם הקו הירוק של הרכבת הקלה, שיאפשר מגוון דרכי נסיעה באמצעות מעברים מקווי אוטובוס שונים ומהקו האדום הקיים.

"לנוסעים לפארק ההייטק בהר חוצבים קיימת אפשרות למעבר מהרכבת הקלה לקו 509 שהופעל בשנה האחרונה או לקו 54 באזור התחנה המרכזית. בעתיד מתוכננת הפעלת קו חדש מדרום מערב העיר דרך אזור בית הכרם (ציר בייט) להר חוצבים".

 

תגובות

5 תגובות
5 תגובות
  1. הנוסע

    כדאי להיגמל מהחשיבה שחייבים קווי אוטובוס מכל מקום לכל מקום. כך מקבלים שירות לא תדיר, עמוס ומסורבל, שאף אחד לא מבין באמת מהם כל הקווים שעשויים לשרת אותו.

    מעבר לכך, כל הצרכים שפורטו ייפתרו די בקרוב ע"י ההפעלה המיוחלת של הקווים החדשים של הרק"ל.

    וחוץ מזה, זה שצריך להגיע מבית הכרם לגבעת רם – מה, הוא עושה צחוק? אני במקומו הולך ברגל או קונה אופניים / קורקינט ופותר את הבעיה בצורה הכי אלגנטית שאפשר.

    וחזרה לעניין ריבוי הקווים – חפשו את הסרטון המופתי "מרוב קווים לא רואים את היעד" ביוטיוב.

  2. מיקי

    אם יובל רוצה להישאר באולסוונגר, שירכוש רכב פרטי. אם לא, רצוי שיעבור לסנהדריה ומשם הנסיעה תהיה 10 דקות. בהצלחההה

  3. חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

    תגור בשכונה חרדית ותראה איזו תחבורה זמינה יש בכל שעות היממה יא אבל

  4. אנונימי

    קו אוטובוס ישיר וזמין בין שכונות מגורים לאזור תעשייה זה הדבר הכי טבעי ובסיסי.

  5. הנאשם לכלא

    כל קווי האוטובוסים בירושלים מיועדים אך ורק לחרדים, שימו לב לחיבוריות המופלאה בין השכונות שלהם, לעומת זאת אין קו אוטובוס ישיר בין קריית היובל לגבעת שאול, שגם הוא מרכז תעסוקתי. כל הראיה היא רק לטובת הפרזיטים ולא הציבור היצרני.

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר