שייח חאמד בן חליפה ומשה חוגג (צילום: האתר הרשמי של ביתר ירושלים)
שייח חאמד בן חליפה ומשה חוגג (צילום: האתר הרשמי של ביתר ירושלים)

דעה | הדור הבא: השקעה במחלקת הנוער תישא פירות בעתיד

ההשקעה הנכונה: חוגג ושותפו צריכים להקדיש תקציבים גבוהים לנוער כדי לבנות מחלקה יצרנית לקבוצה הבוגרת בדומה למכבי ת"א ומכבי חיפה

פורסם בתאריך: 29.12.20 17:26

עסקת בן חליפה-חוגג עדיין לא נסגרה סופית והצדדים מחכים לאישור הרשמי של ההתאחדות לכדורגל, אך ראשיה בטוחים שמדובר בעניין טכני בלבד ובסופו של דבר המהלך יצא לפועל. קשה להאמין כי מדובר בעסקה בסגנון "אדלר-לוין", שכזכור עשו כאן סיבוב תרתי משמע וברחו.

עד שהכסף יעבור, משה חוגג עצמו יצטרך להשקיע ולהוציא מכיסו את הכסף לנושאים השונים עליהם דיבר עם שותפו ולא רק על נושא הרכש בחלון הקרוב. אחד הנושאים המדוברים הוא השקעה במחלקת הנוער. עוד לפני העסקה, חוגג ביחד עם אלי אוחנה,  הביאו צעירים כשרוניים מרחבי הארץ בגילאים שונים למחלקה הצעירה של בית"ר. המטרה לגדלם ולהשביח אותם כדי שאלה יוכלו בעתיד להיות חלק משמעותי מהקבוצה הבוגרת ואת שחקני העלית אף למכור בהמשך. בשיטה כזו עובדות מכבי פ"ת של לוזון ומ.ס אשדוד של ג'קי בן זקן, מה שמספק להן חמצן כלכלי לצד המשך טיפוח הדור הצעיר כמו בסרט נע.



בבית"ר זה צריך להיות דומה, אך גם קצת שונה: לצהובים שחורים יש שאיפות מקצועיות גבוהות יותר מאלה של מכבי פ"ת ואשדוד והמודל צריך להיות בסגנון של מכבי ת"א שבסגל שחקניה יש רבים וטובים שגדלו במועדון ושל מכבי חיפה. כדי שמהלכים אלה יצאו לפועל, צריך תשתית טובה וראויה לכך.

זה מתחיל מבניית מגרשי כדורגל מודרניים יותר, לצד מבנים שיוכלו לשמש את שחקני המחלקה הצעירה, כדי שיענו על הצרכים הנוספים כמו: ארוחות חמות, כיתות לימוד, חדר כושר וחדר וידאו ובהמשך אף מגורים, אך זה בשלב מתקדם יותר של הפרויקט. יש להגדיל את מספר יחידות האימון, מה שאומר שצריך להביא מאמנים בשכר גבוה יותר שיעבדו יותר שעות עם השחקנים.

יש להפעיל קבוצת "בת" בליגה הלאומית כדוגמת בית"ר ת"א/בת ים במבנה דומה לזה שמכבי ת"א יצרה. קבוצת המשנה נשלטת בפועל על ידי הקבוצה הבכירה, כך שמאמניה מעבירים בדיוק את ההנחיות של הגורמים המקצועיים העליונים של קבוצת האם לקבוצת הפיתוח. בית"ר יכולה למתג את עצמה למעצמה איזורית על ידי יצירת קבוצות "בת" שונות בליגות הנמוכות מישובים בפריפריה כמו מעלה אדומים, גבעת זאב ובית שמש. באמצעותם לסווג את יוצאי מחלקת הנוער לפי רמתם, פיזורם בהתאם ולעקוב אחר התפתחותם.

יש ליצור שחקנים יש מאין ולא רק לבזבז כסף על שחקני רכש מוגמרים במחיר מופקע. התחושה של היצירה היא שונה. שחקנים שגדלו במחלקת הנוער, הם יעילים יותר למועדון מהבחינה הפיננסית והרווח שאפשר להפיק מהם בעתיד הוא גדול –  גם מקצועית וגם כלכלית וכשהם בשלים  למכור לקבוצות באירופה.

בינתיים, המצב במחלקת הנוער לא מזהיר על אף הנסיונות של חוגג ואוחנה להביא שחקנים צעירים מרחבי הארץ, אבל לפחות הם התחילו בצעדים הראשונים. כעת יש להמשיך ולהתפתח בלי להשתהות, ולבנות תוכנית ארוכת טווח מסודרת. גם הזיהוי של אותם שחקנים עם הקהל הוא תמיד גדול יותר ובית"ר תמיד ידעה שחקני בית טובים שהגיעו מתוך השכונות הירושלמיות. זה פחות קרה בשנים האחרונות, ויש צורך לחזור למקורות.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ – "כל העיר עדכונים בזמן אמת12"

 "כל העיר" ירושלים בפייסבוק 

 "כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם

 המייל האדום של "כל העיר"[email protected]


 

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר