בסטה ביותר משני מיליון שקלים – זו המציאות הנדל"נית באחד מהאזורים ה'חמים' ביותר בירושלים ובישראל כולה, שוק מחנה יהודה. בשנים האחרונות חל זינוק אדיר במחירי הנדל"ן במתחם השוק, זאת בשל הביקוש הגדול והפיכת השוק לאחד המתחמים התוססים ביותר בעיר.
"מי שנהנה מהמצב הזה בעיקר הם בעלי הנכסים", אומר יו"ר ועד סוחרי השוק, נינו פרץ, ל'כל העיר'. "חנות בסמטאות, שלפני כמה שנים היו מתחננים שמישהו יבוא לקחת ב-3,000 שקלים, מושכרת היום במחיר של 20 אלף שקלים לחודש. חנות של עשרה מ"ר, שלפני 11 שנים הבעלים שלה התחננו אליי לקנות אותה מהם ב-300 אלף שקלים, נמכרה לא מזמן בשני מיליון שקלים – זה 200,000 שקלים למ"ר. ברחוב הראשי, בשוק הפתוח, אי אפשר למצוא חנויות בפחות מארבעה מיליון שקלים, והחנות הכי גדולה כאן היא 18 מ"ר.
לאחרונה הזמינה לשכת שמאי המקרקעין בדיקת שמאות משמאית המקרקעין מוריה רבני, וממנה עולה כי בשמונה השנים האחרונות חל זינוק של 300 אחוזים במחירי הנכסים בשוק. זאת ועוד: הבדיקה העלתה כי התשואה לנכס בשוק עומדת על 7.7 אחוזים בשנה.
לדברי רבני, "מחירי הנכסים בשוק הינם מהגבוהים ביותר בירושלים. רק לאחרונה נחתמו שני הסכמים לרכישת חנויות – חנות אחת ברחוב עץ חיים, בשטח של תשעה מ"ר, נמכרה תמורת 2,250,000 מיליון שקלים – כ-250 אלף שקל למ"ר; חנות ברחוב מחנה יהודה, בשטח של 12 מ"ר, נמכרה תמורת 2.8 מיליון שקלים – כ-235 אלף שקל למ"ר, ומושכרת תמורת 18 אלף שקל לחודש".
עוד עולה מהבדיקה שנעשתה עבור לשכת שמאי המקרקעין כי חנות בשטח של כ-60 מ"ר מושכרת תמורת 50 אלף שקל לחודש, בתוספת מע"מ, שהם 850 שקל למ"ר; חנות בשטח של 22 מ"ר מושכרת תמורת 18 אלף שקל בתוספת מע"מ, 800 שקל למ"ר. לשם השוואה, בשנת 2010 דווחו עסקאות לחנויות בשטח של כ-20 מ"ר תמורת 650 עד 800 אלף שקלים.
מותק של שוק – סבב מתוקים בשוק מחנה יהודה
מחיר הדיור בעיר: צפי לעלייה של 10 אחוזים
ברגע שהגיעו לפה הבארים והעסקים בתחום הקולינריה הדרישות לנדל"ן החלו לעלות – זה משתלם להם. לנו, לירקנים, מי שמהווה את השוק האותנטי, אין רווח כמו שיש לבארים. אבל חשוב לזכור: כל עוד יש ביקוש לאותו מקום, זה אומר שעובדים. אם הייתה לנו פה חניה השוק היה עובד עוד יותר טוב, אבל אין תלונות, זה רק בעלייה".
תגובות