האם יש מחסור בדיור הציבורי בירושלים?
על פי משרד הבינוי והשיכון, בירושלים ישנן 2,362 דירות המיועדות לדיור ציבורי, כאשר 2,356 דירות מתוכן מאוכלסות על ידי זכאי הדיור הציבורי. כמו כן, בבתי דיור גיל הזהב, בירושלים ישנן 700 יחידות דיור, כאשר 697 מתוכן הן מאוכלסות. לשם השוואה, ישנם 11,873 יחידות דיור בפריסה ארצית בבתי דיור גיל הזהב, כאשר 11,703 מתוכן הן מאוכלסות.
זאת ועוד, מהנתונים של משרד הבינוי ושיכון עולה כי כמות הממתינים לדיור ציבורי בישראל עומד על 2,986 זכאים, כשמתוכם בירושלים 395 זכאים שממתינים לדיור. יש לציין, כי מפילוח נתוני הזכאים בירושלים, עולה שמשפחות של עד ארבע נפשות מהוות 38 מהם (לעומת 745 בכל הארץ); 151 מהזכאים הם משפחות בניות חמש-שש נפשות (לעומת 1,312 בכל הארץ), ו־206 מהזכאים הם משפחות בעלות שבע נפשות ויותר.
בתוך כך, לפני כשבועיים התקיים בוועדת העלייה והקליטה בכנסת דיון בנושא הדיור הציבורי בהשתתפות מנכ"ל משרד הבינוי ושיכון אשל ארמוני, שנתן סקירה על המצב בהיבט כלל ארצי. עוד השתתפו בוועדה מספר חברי כנסת, נציג משרד הקליטה ומספר עולים. בדיון נכח גם אלכס טנצר, פעיל חברתי תושב שכונת פסגת זאב בירושלים, שנמנה בין מובילי המאבק לדיור ציבורי. במסגרת הוועדה דיבר טנצר על דיור ציבורי ירושלים, וטען בין השאר שמשרד השיכון אינו מקיים את ההסכם הקואליציוני לגבי דיור ציבורי.
השבוע, בשיחה עם "כל העיר", אומר טנצר: "הבעיה היא שיש המון בזבוזי כסף בנושא הזה. יש כאן בעיה, יש כאן סכומים מטורפים. יותר זול לבנות בהוסטל מאשר במקומות כמו מלון דיפלומט ומלון חן. הוסטל יעלה לקופת המדינה בסופו של דבר הרבה פחות".
בתגובה לטענות שעלו בוועדה, נמסר השבוע ממשרד הבינוי והשיכון כי "משרד הבינוי והשיכון ימשיך ויפעל לטובת רכש דיור לכל זכאי הדיור הציבורי בישראל. הפעולה תיעשה לפי חוק ותוך התחשבות בהסכמים הקואליציוניים. השבוע הציגו שר האוצר ושר הבינוי והשיכון תכנית חדשה המציגה מספר פתרונות שישפרו בעתיד את מצב הדיור הציבורי בישראל".
תגובות