יותר ויותר אנשים מחפשים עסקית צהריים מנחמת ומשתלמת. כזו שאפשר להרגיש בה טעמים וריחות של בית. אוכל אותנטי, שמבושל ממושכות כמו פעם. גם מסעדת טעמאמא שנפתחה לפני כשלוש שנים במרכז גבעתיים מציעה אוכל ביתי, אותנטי מגוון וכן אוכל עירקי.
הבעלים איתמר מעוז שנולד להורים ממוצא עירקי ורוסי, נחשף בעיקר לאוכל העירקי שהכינו הדודות של אימו מצד האם והאב . הוא לא למד מעולם בישול מקצועי, וניסה בעיקר בבית ועבור המשפחה מיני מאכלים. בהתחלה הטעמים לא היו לטעם המשפחה, אך מהר מאוד הוא למד ואף הצטיין בבישוליו. אחרי שאביו הפציר בו לפתוח מסעדה כדי שכולם ייהנו מתבשיליו, ולאחר שחזר בתשובה הוא החליט לפתוח מסעדה שתגיש אוכל מבושל כשר ומנחם, בטעם ביתי אמיתי כזה שמזכיר את האוכל של אמא. מדי יום מתבשלים במטבח המסעדה מיני תבשילים ממיטב חומרי הגלם האיכותיים והטריים. איתמר עושה שימוש באורז בסמטי בלבד, שמן זית מובחר, ורטבים מתוצרת עצמית.
בכל יום מתחלפות המנות והתפריט מציע ארוחה עסקית מלאה הכוללת: מנה עיקרית + שתי תוספות + סלט ירקות וחמוצים במחיר 40-45 ₪. בין המנות: מנות בשר כמו: גולש בקר עם פירות יבשים ותפו"א; קציצות בקר ברוטב עגבניות; סטייק פרגית ברוטב טריאקי וצ'ילי; שוקיים וכרעיים של עוף, שניצל עוף טרי בתיבול קארי; ומנות צמחוניות: פילה אמנון ברוטב; קוסקוס עם ירקות; נודלס ירקות; פסטות; ומגוון תוספות: אורז אדום; אורז לבן; אורז צהוב עם ירקות; אורז עם שמיר, פלחי תפו"א אפויים; בטטה בתנור; קישואים; שעועית ירוקה ומנות מהמטבח העירקי: ק'יצרי (אורז בסמטי עם עדשים); קובה בורגול מטוגנת; סמבוסק בשר; סמבוסק חומוס (צמחוני); קובה במיה; קובה במרק סלק. המסעדה כשרה בהשגחת הרבנות גבעתיים.
ניתן לשבת ולאכול במקום ואף לקחת הביתה במשקל. מחירי המנות במשקל נעים בין 3-5 ₪ ל – 100 גר' לתוספות; מנות בשר בין 8-12 ₪ ל – 100 גר'. בימי שישי מתקיים יריד אוכל עם מגוון רחב יותר של תבשילים החל מהשעה: 08:00 ועד כשעתיים לפני כניסת השבת.
מסעדת טעמאמא, רח' ויצמן 13, גבעתיים; שעות פתיחה: א'-ה': 11:30-16:30; ו': 08:00-16:00; טל' להזמנות: 03-6525757.
תגובות