למעלה מ–100,000 איש צפויים לפקוד בחודש אוגוסט הקרוב את פסטיבל חוצות היוצר הבינלאומי. הפסטיבל הוותיק, שיתקיים זו השנה ה–44 ברציפות, יחל ביום שני ה–12.8.19 ויגיע לסיומו במוצ"ש ה–24.8.19, כאשר בכל אחד מ–12 הערבים צפויים לפקוד את מתחם חוצות היוצר ובריכת הסולטן כ–9,000 מבקרים.
כמדי שנה, הפסטיבל יכלול יריד אמנות ישראלית ויריד אמנות בינלאומית עם אמנים מ–30 מדינות שונות שיגיעו מכל רחבי הגלובוס. בנוסף, ייפתח מתחם אוכל מיוחד, מתחם הופעות ואטרקציות לילדים, מתחם ביר גארדן ועוד.
- תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר" [email protected]
- קיץ 2019 בירושלים: כ-30 מיליון שקלים יושקעו באירועים ובפסטיבלים
- אוטואוכל, יין, בירה וקולנוע: פסטיבלי התרבות הגדולים של ירושלים – קיץ 2019
- בעקבות פניות התושבים: כ-350 פחים מוטמנים יוחלפו בשכונות בירושלים
האירוע המרכזי בכל אחד מערבי הפסטיבל יהיה המופע הגדול בבריכת הסולטן, עם השמות הכי גדולים במוזיקה הישראלית. בערב הפתיחה, יום שני, 12.8, יופיע גידי גוב שיארח חברים כמו דני סנדרסון, ריקי גל ואלון אולארצ'יק.
יממה לאחר מכן יעלה על הבמה שלומי שבת, שיארח את נסרין קדרי. במופע של יום רביעי, 14.8, יארח ברי סחרוף את מוש בן ארי. ביום חמישי תהיה הופעת יחיד של זמרת השנה במוזיקה הישראלית עדן בן זקן. את השבוע הראשון יסגור הזמר איתי לוי, שיופיע במוצ"ש (17.8).
הליין אפ של השבוע השני של פסטיבל חוצות היוצר כולל את חנן בן ארי ועדן חסון (ראשון, 18.8), אביתר בנאי (שני, 19.8), משה פרץ (שלישי, 20.8), סטטיק ובן אל תבורי שיארחו את לירן דנינו (רביעי, 21.8), יהודה פוליקר שיארח את יובל דיין (חמישי, 22.8) ועידן עמדי, שינעל את הפסטיבל (מוצ"ש, 24.8).
מחירי כרטיסים לכל אחד מערבי הפסטיבל עומדים על 75–60 שקלים למבוגר ו–30 שקלים לילדים ולנוער. מתחם חוצות היוצר ייפתח בכל יום בשעה 18:00 וייסגר בשעה 23:00. ההופעות המרכזיות בבריכת הסולטן יחלו בשעה 21:00.
כאמור, פרט ליריד האמנות הישראלי והבינלאומי ומופעי הענק בבריכת הסולטן, כולל פסטיבל חוצות היוצר עוד מספר מתחמי משנה מעניינים במיוחד. אחד מהם הוא מתחם הילדים, שצפוי לכלול סדנאות ומופעים של מיטב אמני הילדים; מתחם האוכל חוזר לקונספט המוכר של דוכנים, לאחר ניסיון הפוד–טראקס של השנה שעברה; מתחם של "קפה תו" יחזור כבכל שנה, אותו מפעילה קבוצת תו הכוללת עשרות מוזיקאים, רקדנים ואמני קרקס המייצרים שילוב בין קרקס לבין בית קפה; בתי הספר לאמנות בצלאל ומכללת הדסה יקימו מתחמים משלהם, בהם יוצעו למכירה עבודות פרי ידיהם של הסטודנטים.
מתחם חדש שיוקם השנה הוא מתחם טברנה, שבו יתקיימו בשבוע הראשון מופעי מוזיקה יוונית ויוגשו אוכל ושתיה אותנטיים. בשבוע השני יחזור המתחם ל"ביר גארדן" הזכור משנים קודמות, ובמתחם יתקיימו גם מופעי מוזיקה קטנים יותר.
על קיום הפסטיבל אמונה עיריית ירושלים כאשר כל מלאכת ההפקה והארגון נמצאת בידי החברה העירונית אריאל. על הניהול האמנותי של הפסטיבל אחראית שרה מלכה, שאומרת בשיחה עם "כל העיר": "יהיה השנה מבחר גדול מאוד של אמנים ישראליים. כמעט 50 אחוז מהם אמנים חדשים שלא היו בשנים קודמות. זה מרענן ומוסיף גיוון למבקרים. מצד אחד יש אמנים חוזרים שהם טובים הקהל אוהב, ומצד שני יש חדשנות ויצירה של אמנים שלא זכו לחשיפה גדולה והשנה הם ייחשפו בפסטיבל".
ציון תורג'מן, מנכ"ל חברת אריאל אומר כי "המון כספים הושקעו בצד האסתטי, בבמות ובתפאורה. המבקרים שיגיעו ימצאו את עצמם למרגלות העיר העתיקה, במקום היפה ביותר בעיר. אנחנו מצפים לקרוב למאה אלף איש להפקה של חוצות היוצר, בכלל ימי היריד".
לאור
אני לא מפספסת את שלומי שבת
ירושלמי דתי עם כבוד עצמי
מתוך 11 מופעי ערב, לא מצאו אלה רק אומן וחצי דתיים. בעיר ירושלים בו יש קרוב ל 50% דתיים זה לירוק על הדתיים. אני מחרים השנה את "חוצות היוצר" וממליץ לכל הדתיים לנהוג כך עד שיאזנו את התוכנית האומנתית
מבחין
לבחור עם הכבוד העצמי, לך אל ההופעה של יהודה פוליקר. יש לו יותר נשמה יהודית מלאלף "אמנים" ששרים גרסאות כיסוי בחתונות חרדיות.