הסערה הפוליטית בשוק מחנה יהודה מסרבת לגווע, כשסוגיית מועד הבחירות לראשות ועד הסוחרים גורמת למתיחות גדולה. יומיים לאחר הפרסום ב"כל העיר" אודות מסמך הדרישות ששיגרה קבוצת סוחרים לעיריית ירושלים, שעיקרו דרישה לקיום בחירות באופן מיידי, בעירייה מתקשים לספק תאריך ספציפי, אך מציינים כי יש כוונה לקיים בחירות.
בשיחה עם "כל העיר" מסביר נינו פרץ, יו"ר ועד סוחרי השוק לשעבר, את הנסיבות שהובילו אותו וכ-300 סוחרים אחרים לחתום על המסמך: "אנחנו מרגישים שיש כאן כאוס. במידה ופנייתנו בנושא הבחירות לא תתקבל, אנחנו נבחר את הנציג שינהל את העניינים מול העירייה. בעירייה צריכים להבין, אף גורם לא יכול לקבל החלטות שרירותיות שפוגעות בסוחרים. אף אחד לא יסגור את השוק. החנויות הללו רשומות על שמנו בטאבו ולא ניתן שיפגעו בנו".
- תיעוד של מציאות אכזרית: המשפחה שמתגוררת באוטובוס
- עתירה לבג"ץ: אשרו לקבץ נדבות בכותל
- סערת הכביש שייסגר בשבת: האם רמת דניה מתחרדת?
פרץ מוסיף ומסביר כי "ב-31 בדצמבר הובטח לכלל בעלי הברים והמסעדות בשוק שיהיה להם רישיון להציב שולחנות וכסאות בחוץ. אלא שבפועל ההבטחה הזו לא קוימה ובעירייה התנערו ממנה. לצד זאת, החלה אכיפה וניתנו קנסות לבעלי עסקים שהוציאו שולחנות וכיסאות. זה מוזר".
"הסוחרים בשוק רוצים שיתקיימו בחירות, רוצים שיהיה נציג שיטפל בכל הנושאים הבוערים", מדגיש פרץ ומבהיר כי "למרות כל השמועות שצצו באחרונה, לי אין כוונה להתמודד בבחירות. ראש העיר משה ליאון עשה הרבה דברים טובים מאז שהוא נכנס לתפקיד. רואים את זה בניקיון ואני שומע את זה גם מגורמים בכירים בעירייה שמספרים שהוא יודע להביא תקציבים. אני מקווה שהוא יוביל את שינויים טובים בשוק, אבל השינויים הללו צריכים להגיע במהרה".
מעיריית ירושלים נמסר כי "האגף לקידום עסקים פועל נמרצות לליווי ולקידום הבחירות בשוק, כדי לבצען כהלכה. משמעות הדבר היא שיש לבנות תקנון מתאים, להקים צוות קהילתי שיפעל וילווה את התהליך, ולהקים ועדת בחירות בראשות שופט. בנקודת הזמן הזו ועד קיום הבחירות, הסטטוס-קוו בשוק ישמר. הנציגות הזמנית של הסוחרים תמשיך בעבודתה, והפעילות בשוק תימשך. מדיניות העירייה היא לאפשר לסוחרים פעילות מלאה ביום, ולהתחשב גם באלה הפועלים בשוק בלילה, גם המסחר וגם מקומות הבילוי. כל אלה תחת החוקים השומרים על הביטחון, הבטיחות והנגישות".
תגובות