פקחי משרד הבריאות ערכו אתמול, שלישי, ביקורת במסעדת בשרים "טעם משובח" שפועלת ברמת שלמה. במהלך הביקורת נמצאו מוצרי בשר ועוף פגי תוקף. כמו כן, במשרד הבריאות מציינים כי חלק מהמזון אוחסן בתנאי תברואה ירודים ביותר – בין השאר נמצא מזון שהונח סמוך לתא שירותים.
- הגועל, הזוהמה והסכנה הבריאותית בבית חנינה: ככה מאחסנים בשר באטליז?
- בית חנינא: 460 ק"ג בשר הושמדו באטליז; 330 ק"ג עופות הושמדו במסעדה
- לקראת המגה פרויקט שיסגור את הכניסה לעיר: חשש בצמרת העירייה מזעם ציבורי
פקחי משרד הבריאות השמידו כ-50 ק"ג מוצרי בשר, עופות ומזון נוסף. "משרד הבריאות מודיע על השמדת מוצרי בשר בקר, עופות ומזון מוכן לאכילה בבית האוכל 'טעם משובח', ברחוב חזון איש 44, ירושלים", כך נמסר ממשרד הבריאות.
במשרד הבריאות מספרים כי "בתאריך ה-18.6.19 נערכה ביקורת על ידי מפקחת מזון מלשכת הבריאות המחוזית ירושלים בהשתתפות פקחי רישוי עסקים ואכיפה ושיטור עירוני של עיריית ירושלים במסעדה 'טעם משובח'. במהלך הביקורת נמצא כי העסק ממשיך לפעול ללא רישיון עסק וללא תנאי תברואה נאותים, על אף ביקורות והתראות בחודש האחרון. בעסק נמצאו ליקויים חמורים, תשתית ירודה ביותר, התנהלות העלולה לסכן את בריאות הציבור".
"כמו כן, נמצאו מוצרי בשר עופות, בקר ומזון מוכן לאכילה חלקם פגי תוקף, וכל מוצרי המזון הוחזקו בתנאי תברואה ירודים ביותר. הטיפול במוצרי הבשר, העופות, והדגים אחסונם ושיווקם ללא התנאים הנדרשים בחקיקה עלול להזיק לבריאות הציבור".
כ-50 ק"ג מוצרי הבשר והעוף הושמדו בהוראת הרופאה הווטרינרית, האחראית במחוז, ובסיוע עיריית ירושלים. "משרד הבריאות ועיריית ירושלים ימשיכו לנקוט בצעדי אכיפה כנגד עסק המזון, לרבות צעדים משפטיים", מוסיפים ומציינים במשרד הבריאות.
בתוך כך, במשרד הבריאות מחדדים לציבור את הכללים לקנייה נכונה ובריאה של מוצרי בשר. במשרד הבריאות ממליצים לרכוש רק מוצרים בעלי סימון ברור של תאריך אחרון לשימוש – כאשר במוצרים ארוזים מראש בדקו כי לא חלף התאריך האחרון לשיווק; ברכישת מזון נא (לא מבושל), שאינו ארוז מראש בקצביה, בקשו מהקצב להציג תווית מקורית של המוצר לרבות סימון ברור של התאריך האחרון לשימוש; רכשו רק במקומות ממוזגים, מוארים ונקיים בלבד; רכשו רק במקומות בהם העובדים לבושים בלבוש נקי ומסודר; רכשו בשר או עוף נאים (לא מבושלים), שנטחנו לעיניכם בלבד או רק אם הם ארוזים ומסומנים בלבד; רכשו רק מוצרים בעלי מראה, צבע וריח אופייניים; בשר עופות ודגים טריים/ נאים (אינם מבושלים) חייבים להיות בקירור (4-0 מעלות צלזיוס) או בהקפאה (18- מעלות צלזיוס) בכל שלבי השיווק, ואין לקנותם אם אינם במקרר או במקפיא. להוראות המלאות של משרד הבריאות.
טובבב מאוד איכס גועל נפש
רוס
עגנה
קודם הורגים ואז..משמידים
yonatan
כל החרדים האלה רק טרפות ונבלות הם אוכלים. עוד לא הבינו שכל הכשרות הזאת מזוייפת. מטומטמים
הקנאה אוכלת
קנאים