בשבוע שעבר הגיעו הדחפורים לגן סאקר והחלו בביצוע עבודות חפירה חדשות. הסיבה? הקמת מאגר מים ענק שיוקם מתחת לאדמה, בנפח של 25,000 מ"ק. במסגרת הפרויקט תיבנה גם תחנת שאיבה. היקף ההשקעה בעבודות – 65 מיליון שקלים. הצפי לסיום העבודות: שנת 2021.
מדובר בעבודות שמבצעת חברת המים הירושלמית "הגיחון". מאגר המים יוקם מתחת למגרש הספורט ע"ש קראפט שבגן סאקר – במסגרת העבודות המגרש נהרס, ולאחר סיום בניית המאגר יקום מעליו מגרש פוטבול אמריקאי.
- חסימת הענק שמתוכננת בכניסה לעיר
- איך ממנפים את גן סאקר באופן שיהפוך למתחם אטרקטיבי עבור משפחות בשבתות?
- העיר העתיקה 2019 – כפי שלא הכרתם
ביום רביעי האחרון, 12.6, התקיים טקס הנחת אבן פינה לפרויקט במעמד ראש העיר משה לאון ויו"ר חברת הגיחון אבי בלשניקוב.
מאגר מי השתייה החדש יצטרף ל-19 מאגרים קיימים בעיר, "כדי לתת מענה לצריכות המים הצפויות לגדול באופן ניכר בשנים הקרובות באזור הכניסה לעיר ובמרכזה", מציינים השבוע בגיחון. "אזור אשר מתפתח באופן מואץ והכולל בנייה של עשרות מגדלים בשכונות רוממה, גבעת שאול ופרויקט הכניסה לעיר. הקמת בריכת האגירה עם תחנת השאיבה תאפשר גיבוי לאספקת המים לחלק זה של העיר, גם במקרה של תקלה במערכות האספקה של שתי בריכות רוממה, המשמשות כמקור המים היחיד לאזור זה המשתרע מגבעת שאול במערב ועד כיכר ספרא במזרח ומשרת כיום כ-100,000 תושבים. הנפח הנוסף של בריכת האגירה בגן סאקר ישרת גם את איגום החירום לתושבי ירושלים במקרה של תקלה באספקת המים לירושלים".
מאגר המים יהווה חלק ממערכת ויסות עבור חברת מקורות לקליטת כמויות המים הצפויות לעבור בקו החמישי לירושלים, שהמקטע האחרון שלו בקוטר 2.5 מטר לאורך 13 ק"מ במנהרה הנחצבת בימים אלה לקראת הפעלתו ב-2021.
"בריכת האגירה בגן סאקר הינה רכיב חשוב במערכת החמישית שהיא מערכת אספקה חדשה לירושלים ונועדה לתגבר ולהחליף את מערכות האספקה הקיימות", מוסיפים ומדגישים בגיחון. "בסיום בניית בריכת האגירה יבנה מעליה מגרש פוטבול אמריקאי בתאום עם רשות הספורט ועם נציגי משפחת קראפט שתורמת לקידום הספורט בעיר. המגרש נבנה לרווחת תושבי ירושלים והסביבה".
עג
תוסיפו עוד 2-3 שנים. ׳הגיחון׳ תמיד אופטימיים.
י
כל פינה נורמלית בעיר הורסים המושחתים בשביל לפרנס קבלנים וחברות עירוניות.
בנתיים כל העיר מתפוררת עצים עקרים כבישין משובשים תאורה בקושי עובדת וחוסר ניקיון תמידי ברחובות העיר.