מקרה נוסף של חשיפה חצבת התגלה בירושלים: משרד הבריאות מדווח היום, שלישי, על חשיפה לחצבת ביום שישי שעבר, 31.5.19, בקהל שהגיע להצגה שהתקיימה במתנ"ס נוה יעקב בירושלים. במקום נכח חולה חצבת.
במשרד הבריאות מציינים כי מדובר בהצגה "רבי שרגי" – או "השיפוצניקים", שהתקיימו במתנ"ס נוה יעקב, ברחוב שדרות נוה יעקב 38 באולם במה קומה 0, בין השעות 14:30 עד 16:00.
"כל מי שנכח בהצגה שפרטיה מופיעים, ואשר נולד משנת 1957 ואילך, ואינו מחוסן ב- 2 מנות נגד חצבת מומלץ כי יפנה בהקדם ללשכת הבריאות המחוזית בירושלים או לכל לשכת בריאות הקרובה למקום מגוריו או למוקד משרד הבריאות בטלפון *5400 על מנת לברר את הצורך בקבלת חיסון", נמסר ממשרד הבריאות.
משרד הבריאות מבקש מהמבקרים ששהו בהצגה זו, וסובלים מחום ואחד או יותר מהסימנים הבאים: שיעול, נזלת, דלקת עיניים, פריחה, להימנע מלהגיע למקומות ציבוריים (גני ילדים ובתי ספר, עבודה, בתי תפילה, קניונים, מסעדות, תחבורה ציבורית), לאירועים רבי משתתפים או לכל מסגרת ציבורית נוספת, על מנת למנוע הדבקה של סביבתם.
במשרד הבריאות מבהירים כי מי שסובל מתסמינים ונזקק לבדיקה רפואית, נא לפנות למרפאה או לכל מוסד רפואי אחר בתיאום מראש או לחילופין, להודיע מידית לצוות בהגעה למוסד הרפואי. יש לציין כי הופעת הסימנים היא תוך 21 ימים מיום החשיפה.
יש חשיבות לבירור הצורך בחיסון ולקבלתו במידת הצורך, תוך 6 ימים ממועד ההצגה. לשאלות ובירורים בדבר הצורך בחיסון ניתן לפנות למחלקה לאפידמיולוגיה בלשכת הבריאות המחוזית ירושלים בטלפונים: 025314847/813/814/817.
רק אתמול, שני, כפי שפורסם ב"כל העיר", משרד הבריאות דיווח על חשיפה לחצבת באוטובוס לירושלים מחיפה. לפני כחודש נרשם מקרה אחר של חשיפה לחצבת בקו אוטובוס מירושלים לחיפה. רק לפני כחודש וחצי, כפי שפורסם ב"כל העיר" נרשמה חשיפה לחצבת באולם אירועים בבית וגן. כידוע, אין זו הפעם הראשונה שבה נחשפים נוסעי אוטובוס לחולה בחצבת; בחודש פברואר נחשפו נוסעי אוטובוס אגד בקו 966 שיצא בשעות הצהריים מקצרין לירושלים לחולה בחצבת שעלה לאוטובוס בשעה 13:30 ביישוב נוב שברמת הגולן; בתחילת חודש דצמבר נחשפו נוסעי קו אוטובוס 952 של חברת אגד שיצא ממגדל העמק לירושלים נחשפו לחולה חצבת. גם במקרה הזה התבקשו הנוסעים להגיע ללשכות הבריאות ולהתחסן.
ירושלים היא שיאנית מקרי החשיפה לחצבת בארץ. לפי נתוני משרד הבריאות שפורסמו לפני שבועיים וחצי בירושלים ישנם 1,403 חולי חצבת. מדובר במספר נדבקים גבוה מאוד, כאשר הנתון הארצי עומד על 4,115 בני אדם שנדבקו בחצבת. אחרי ירושלים – בית שמש עם מספר נדבקים שעומד על 420; צפת – 276; בבית"ר עילית נדבקו 230 בני אדם; בבני ברק – 210; טבריה – 173; ובמודיעין עילית – 137. לעומת זאת בתל אביב מספר הנדבקים בחצבת עומד על 109 בני אדם. בשאר הערים בארץ מדובר בנתונים נמוכים משמעותית.
במשרד הבריאות מדגישים כי החצבת היא מחלה ויראלית מדבקת מאוד, שעלולה להסתבך ולעתים גם לסכן חיים. הסיכון לסיבוכים עולה אצל ילדים מתחת לגיל 5 ואצל מבוגרים מעל גיל 20. חולי החצבת מקבלים תפרחת על העור, שמתפשטת אל הפנים, הגוף והגפיים. המחלה גורמת לחום גבוה, לשיעול, לנזלת ולגירוי בעיניים. הדרך היחידה להתגונן מפניה היא באמצעות החיסון.
בחודש נובמבר בשנה שעברה נפטרה תינוקת בת שנה וחצי מחצבת, לאחר שככל הנראה נדבקה מהוריה במחלה. מדובר היה במקרה המוות הראשון ב-15 השנים האחרונות כתוצאה מחצבת. בעקבות ריבוי מקרי החשיפה קרא משרד הבריאות להורים לחסן את ילדיהם.
תגובות