מאז ומתמיד היה עבורי יום ירושלים יום חג.
כנערה – תלמידת התיכון הדתי לאומנויות שבשכונת הקטמונים, נהגתי לציין את היום הזה יחד עם חבריי וחברותיי במסגרת מצעד הדגלים. מדובר היה עבורנו בחגיגה אמיתית, ייחודית ועמוקה שטמנה בחובה את האהבה לעיר. יחד עם עשרות אלפי בנות ובני נוער שהגיעו מכל רחבי הארץ, צעדנו לאורך העיר העתיקה וסיימנו בריקודים חגיגיים בכותל המערבי – סמל יהודי רוחני שורשי. ביקשנו לחגוג את "ירושלים של מעלה".
- דעה | האמת נמצאת ברחובות – את ירושלים צריך קודם כל לנקות מלמטה
- דעה | חובה לשמור על האיזון בין פיתוח העיר לבין שמירה על אתרי הטבע בירושלים
- דעה | למה ירושלים היא לא מלכת אוכל הרחוב העולמי?
לימים בגרתי ויחד עם בן זוגי יהב קבענו את ביתנו בירושלים. הבחירה להשתקע בעיר שחוברה לה יחדיו, כמו גם לפעול לפיתוחה ושגשוגה במסגרת "התנועה הירושלמית" – האירו בפניי בשנים האחרונות זרקור על הדרכים הנוספות והרבות במסגרתן מציינים הירושלמים, בני ובנות העיר את חגיגות היום. כך, לצד החגיגה המסורתית בלב העיר העתיקה, צמחו בשנים האחרונות מאות יוזמות מקומיות המבקשות ליצוק תוכן נוסף, קהילתי, משפחתי וסובלני המבטא את האהבה לעיר.
"הצעדה הירושלמית" – שעל פארק המסילה כמו גם עשרות אירועי "יום האחר" ו"זאת ירושלים" מהווים דוגמאות בולטות לצמיחתן של אותן יוזמות. על הפארק, המחבר בין שכונות ותרבויות שונות, צועדים בשש השנים האחרונות אלפי תושבות ותושבים המבקשים לחגוג את המגוון והיופי הפנים ירושלמים. משפחות צעירות: הורים וילדים, תנועות נוער, קבוצות ספורט ואנשים עם צרכים מיוחדים. חילונים דתיים וחרדים – חוגגים את המקומיות והקהילתיות. מבקשים לומר כי עבורנו הירושלמיות והירושלמים בני העיר, יום ירושלים הוא הזדמנות לחגוג סמלים מקומיים כמו הפועל ירושלים, מתחם התחנה ופארק המסילה, כמו גם את המגוון האנושי האינסופי. את השכנות ואת חיי היומיום המשותפים המתקיימים בין המגזרים השונים לאורך כל ימות השנה, כמו גם את האפשרות לחיות זה לצד זה בשלום ובהבנה, שאותו מגוון מהווה נכס ולא נטל.
כך, בחגיגה מקומית ואינסופית של היומיום הירושלמי הטומנת בחובה לצד "ירושלים של מעלה", גם ואולי בעיקר – את "ירושלים של מטה".
רחלי חזון טסלר, מנכ"לית "התנועה הירושלמית" וממובילות "הצעדה הירושלמית" ("צעדת המשפחות") המתקיימת ביום ירושלים על פארק המסילה.
תגובות