תלונות על פסולת בניין שמושלכת על מדרכות ברחבי העיר הגיעו באחרונה לגורמים שונים בעיריית ירושלים, בהם לשכת ראש העיר ואגף שפ"ע. מדובר על פסולת בניין שמושלכת על המדרכות – המרחב הציבורי, על ידי קבלני שיפוצים, מבלי שמתבצעת אכיפה נגדם.
"קבלנים בונים, בדרך מחרבים את המדרכה והעירייה שלנו לא נוקפת אצבע", כותב פרופ' איתי פישהנדלר, מרצה במחלקה לגיאוגרפיה באוניברסיטה העברית שמתגורר בירושלים, לגורמים המקצוע השונים בעיריית ירושלים. "קבלנים דופקים קופה על חשבון המרחב הציבורי והעירייה בוחרת לא לשמור על האינטרס הציבורי".
- עשרות דוחות הפתיעו את הדיירים
- רשת מצלמות אבטחה תותקן בפארק המסילה
- מתחם התחנה בירושלים פתוח בשבת: אז למה שלא יופעל כמו שצריך?
בין השאר שלח פישהנדלר תיעוד מצולם של פסולת בניין שהושלכה ברחוב מרכוס. "אתם בוודאי תגידו לי לפנות למוקד 106. פניתי ועוד פניתי במשך חודשים רבים. כלום לא נעשה. כן, צריך לחכות 40 דקות בתור על מנת לדבר על נציג ציבור", מציין פישהנדלר בפנייתו.
"העירייה נותנת לקבלנים להשתלט על מדרכות במהלך תמ"א 38, וזה בא לידי ביטוי שקבלנים מגדרים את המדרכה כחלק משיפוצי בניין ופשוט משתלטים עליה", מסביר פישהנדלר בשיחה עם "כל העיר". "העירייה לא דואגת שיישאר מעבר חופשי להולכי רגל, לרבות עגלות נכים והורים עם עגלות, כולם נאלצים לרגת לכביש בגלל שהמדרכה לא פנויה בשל פסולת הבניין".
כמו כן, מתלונן פישהנדלר כי למרות ההבטחה של ראש העיר משה לאון כי מדרכות ייסללו רק עם אבני אקרשטיין, עדיין העירייה עושה שימוש באספלט. "האספלט מתפורר ותוך שנה הוא הופך לבורות מסוכנים, כאשר אין כל בקרת איכות על הסלילה אשר נעשית על ידי קבלני משנה".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: הנושא בבדיקה.
עד
מנסיון, אם פחות מ-4 אנשים לא מתלוננים על משהו, המוקד לא עושה דבר. סתם מספר חסר ערך.
התלוננתי בעבר על תמרור שנפל וחסם מדרכה, שבועיים שלמים… לא מעניין את המוקד. ממליץ על עיר אחרת