גלריה ברבור (צילום: גלריה ברבור)
גלריה ברבור (צילום: גלריה ברבור)

סגירת גלריה ברבור בירושלים: "ההחלטה לא תעמוד בבי"מ"

כך אומר עו"ד יוסי חביליו, המייצג את מנהלי הגלריה בירושלים, בהמשך להחלטת העירייה לסגור את המקום בשל הרצאת שוברים שתיקה. ברקת:

פורסם בתאריך: 12.2.17 12:57

סערה בעיר סביב החלטת עיריית ירושלים ביום רביעי לסגור את גלריית ברבור בנחלאות תוך 90 יום בשל הרצאה של ארגון שוברים שתיקה במקום. בינתיים, ביום רביעי בערב התקיימה הרצאת הארגון, כאשר מחוץ לגלריה הפגינו עשרות מתנגדים.
בעירייה ציינו כי "בתום הליך שימוע שהחל לפני כשנה החליטה עיריית ירושלים להורות על פינוי המבנה המשמש כגלריית ברבור ולהשבת המבנה לידי העירייה ולצרכיה תוך 90 יום. ההחלטה התקבלה לאור עמדת היועץ המשפטי לעירייה, זאת מאחר שהשימוש המותר במקום על פי דיני התכנון והבנייה אינו מאפשר שימוש כגלריה והיות ועמותת בר קיימא אינה מחזיקה בנכס כדין".
החלטת העירייה מגיעה בהמשך לפניית שרת התרבות והספורט מירי רגב (ליכוד) לברקת, בבקשה שימנע את הרצאת שוברים שתיקה בגלריה. ביום שלישי בערב זומנו מנהלי הגלריה לשימוע בעירייה שהיה צפוי להתקיים ביום רביעי בשעה 9:00. עו"ד יוסי חביליו, יו"ר עמותת צחור שמסייעת לגלריה, שיגר מכתב דחוף לעירייה בבקשה לדחות את מועד השימוע. אך, כאמור, ביום רביעי בערב הודיעה העירייה על הסגירה של גלריה ברבור בנחלאות.
ראש העיר ניר ברקת ציין "אני מגבה את החלטת היועץ המשפטי לעירייה, צר לי שהעמותה בחרה לצפצף ולהפר שוב ושוב את הוראותיו בכל הנוגע למותר ולאסור במבנה העירוני. אין לכך כל קשר לחופש הביטוי. העירייה זקוקה למבנה לצרכים עירוניים אחרים ותתייעץ בין השאר עם נציגי השכונה לגבי שימושו העתידי".

עו"ד יוסי חביליו. צילום: תומר אפלבאום

 

השרה מירי רגב. צילום: תומר אפלבאום

 

ראש העיר ניר ברקת. צילום: תומר אפלבאום

אולם, השבוע טוען עו"ד חביליו כי "הגלריה תמשיך לפעול כי החלטת העירייה לא חוקית ולא תעמוד בבית המשפט. אנחנו למעשה הולכים להמשיך את פעילות הגלריה, ואם יהיה צורך נפנה לבית המשפט. אם העירייה רוצה לסגור את הגלריה היא תצטרך להגיש תביעה לבית המשפט. מדובר בהחלטה פוליטית, ברצון של ברקת למצוא חן בעיני מתפקדי הליכוד. לא ייתכן שהשרה מירי רגב מוציאה מכתב ואחרי שעתיים מזמנים את ברבור לשימוע מחר בבוקר. לפי הנחיות היועץ המשפטי לממשלה ולפי פסיקת בית המשפט העליון, גם בשטחים שהם של הרשות המקומית, יש לאפשר השמעת דעות, גם כשהן שנויות במחלוקת פוליטית".
נועם כוזר, מנהל עמותת בר קיימא, שמנהלת את הגלריה, מספר כי הוא עודכן למעשה על החלטת הסגירה באמצעות פניית "כל העיר": "חבל שהעירייה לא פנתה אלינו ישירות ואנחנו צריכים לשמוע את זה מהתקשורת. הגלריה נתונה לניסיונות ואיומים של פעילי ליכוד כבר כמה זמן".
יו"ר ועדת הביקורת לורה ורטון (מרצ) מדגישה כי "מדובר בסתימת פיות, פגיעה בחופש הביטוי ובאווירה של כוחות אנטי דמוקרטיים ואנטי ישראלים, שרואים בכפייה ובבריונות דרך חיים. שהציבור לא יתבלבל, כאן מדובר על פעילות לגיטימית, על פי פסיקות בג"ץ, וההסתה כאן באה מאנשים שמבקשים להרוס את ירושלים כעיר בירה של מדינה חופשית".
"הנחיות היועץ המשפטי לעירייה, שאפשר כמובן לחלוק עליהן, קובעות את השימוש הנכסי בנכסי העירייה", מבהיר מחזיק תיק התרבות סגן ראש העיר עופר ברקוביץ' (התעוררות). "השאלה היא לא פוליטית אלא חוקית. היועץ המשפטי לא מאשר לקיים במוסד תרבות פעילויות פוליטיות. אם הגלריה לא מבינה או לא מקבלת את הנחיות יועץ המשפטי, זאת בעיה, כי בסוף הוא זה שמגדיר את ממד השימוש החוקי בנכס".
המשנה לראש העיר דב קלמנוביץ' (הבית היהודי), שנאבק השבוע נגד קיום ההרצאה של שוברים שתיקה במקום, אומר כי "הודעת היועץ המשפטי המורה על סגירת הגלריה והשבת הנכס לעירייה תוך 90 יום תואמת את דרישתנו, אך לא מונעת את ההפרעה לשלום הציבור שנגרמת בהרצאת שוברים שתיקה".

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר