מצלמות בבר אילן בירושלים (צילום: אגף החניה בעיריית ירושלים)
מצלמות בבר אילן בירושלים (צילום: אגף החניה בעיריית ירושלים)

עושים סדר: אלו המוקדים החדשים והישנים שבהם פועלות מצלמות החניה בירושלים

תלפיות, גבעת שאול, עין כרם, קרית היובל, השוק, גילה ובר אילן: מצלמות החניה שמתעדות חניה אסורה מוצבות ברחבי ירושלים - הטבלה עם הרשימה המלאה

פורסם בתאריך: 19.3.19 20:05

מצלמות החניה, שמתעדות עבירות חניה אסורה, מוצבות ברחבי ירושלים. מדובר בעשרות מצלמות חניה חדשות, שמותקנות בימים אלה בעיר. כפי שנחשף ב"כל העיר", זו מערכות אכיפה מתקדמות של טכנולוגיה חדשנית, אותן מפעילה עיריית ירושלים בתיאום אגף התנועה במשטרה, במטרה למנוע עבירות חניה בצירים מרכזיים.



  • תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר" [email protected]

המוקדים החדשים של מצלמות החניה

המוקדים של מצלמות החניה בירושלים


אז איך בעצם עובדת מערכת האכיפה המצולמת? מסתבר שלא שונה מדי מתהליך הקניסה הישן. ובכל זאת, יש הבדל מרכזי: מדובר במצלמת וידאו חכמה שקולטת את המספר האישי ומצלמת את כניסת הרכב ויציאתו. המערכת העירונית שממוקמת בכיכר ספרא, חותמת תאריכי ושעות כניסה ויציאה של הרכב, בממשק מחשובי למערכת המחשוב בעירייה, כאשר פקח שצופה בקטע הווידאו מכין על בסיס זה את הדוח שנשלח לכתובת הנהג.

בין השאר פועלות מצלמות ברחובות יד חרוצים והסדנא בתלפיות – למניעת חניה באזור המסחר בשני צידי הכביש; ברחוב בית הדפוס בסמוך לבתי המשפט – למניעת חניה במפרץ האוטובוס ובאזור המסחר שממול; ברחוב האומן; בכיכר שביציאה מבית החולים הדסה עין כרם מצד ימין. מצלמות נוספות יותקנו בימים הקרובים במרכז המסחרי בקרית היובל, במרכז המסחרי בגילה, ליד סניף בנק הפועלים בגילה, בציר כי"ח אגריפס-כי"ח בסמוך לשוק מחנה יהודה ועוד.


שלט אזור אכיפת חניה מוגבר, התקנת מצלמת אכיפת חניה מוגברת

שלט אזור אכיפת חניה מוגבר, התקנת מצלמת אכיפת חניה מוגברת


סוגי העבירות שהמצלמות מתעדות הן עבירות חניה החל מחסימות נתיבים, חניה על המדרכה וחסימה מוחלטת שלה, חניה במעבר חצייה בתחום תחנת אוטובוס ובצמתים, חניות כפולות שחוסמות נתיב תנועה, עצירה במקומות אסורים ועוד.

גובה הקנס נקבע לפי חקיקה ארצית ובהתאם לתמרור שנמצא במקום, ללא שיקול דעת של העירייה. עצירה בצד תחנת אוטובוס תוביל לקנס בגובה 250 שקלים, עצירה באדום לבן רגיל – 250 שקלים, ובאדום לבן ללא עצירה – 500 שקלים.

תגובות

3 תגובות
3 תגובות
  1. ירושלמית מאוכזבת מאוד!

    רק בקנסות חניה משקיעים בעיר הזאת. כל הכבישים רעועים ומלאים בורות ומהמורות. כיסחו לנו כבר את הרכבים עם הכבישים האלה. ומילא חניה למה בשעות הלילה המאוחרות גם הפקחים עובדים אז איך נצמיח את העיר ונעזור לבעלי העסקים הקטנים להצליח לשרוד אם על כל יציאה גם אין היכן להחנות וחוטפים דוחות או תשלומי חניה בסכומים לא סבירים. חבל בחרנו לעיריה

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    לירושלמית המאוכזבת.
    אכיפה נעשית בשעות הלילה כי יש כאלו שחושבים שהמדרכה היא החניה הפרטית שלהם. הבעיה פה היא שתשלומי החניה אכן לא סבירים, ברחוב הם נמוכים מידי, ובמקומות רבים פשוט לא קיימים, זה גם מאפשר לחניונים לגבות מחירים גבוהים מידי. ולגבי האכיפה, היא עדיין מועטה מידי ובמקומות מסוימים לא רציפה מספיק, צריך לשאוף שחניה על המדרכה תמיד תזכה לדוח על השמשה. מה שמקלקל כעת את ההתקדמות היא התכנית המטופשת של שעת חניה חינם לתושבים.

  3. יורם

    לכוכב שענה לירושלמית
    קנסות החניה לא פרופורציונליים, אין באמת חניות וכל חתיכת חניה הפכה לרכוש העירייה, מה שמצער יותר זה שבמקום לתקן תשתיות משקיעים יותר בלתגבר פקחים ולשלם הון עתק על אכיפה שמגבירה עושק של תושבים.
    העיר הזאת ע נ י ה ה ה ה , אנשים לא גומרים את החודש, אולי תתחילו להשקיע בתעסוקה ולעודד בעלי עסקים, אולי תתחילו לעודד איכות חיים בעיר וכך לא ישארו פה רק מי שלא יכול לעזוב למקומות איכותיים.
    תלמדו ממעלה אדומים, עיר למופת

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר