בעקבות ההתפרעויות והמתיחות בהר הבית – על רקע הפריצה למתחם שער הרחמים הסגור שאסור לכניסת מבקרים – אתמול בלילה קבע בית משפט השלום בירושלים כי אם בתוך שבוע לא יגיש הווקף את תגובתו לבקשת הפרקליטות לסגור את המבנה – ייצא צו לסגירתו. ההחלטה יתנה לאחר שהתגלה כי למבנה שאליו פרצו המתפללים אין צו סגירה בתוקף.
כזכור, לפני כחודש ניסו מתפללים מוסלמים להיכנס למתחם באב א-רחמה בשער הרחמים, שהיה חסום במשך 16 שנה. כוח משטרה במקום מנע את כניסת המתפללים למתחם ועצר כ-60 חשודים. המתחם הסמוך לשער הרחמים נסגר בצו בית משפט לאחר שעלה החשד כי נערכת בו פעילות של החמאס. השער, שנמצא בצידה המזרחי של העיר העתיקה, היה חסום בלבנים – מדובר בציר ישיר שמוביל ישירות להר הבית.
- המתיחות הנפיצה בירושלים: כוחות הביטחון בכוננות מוגברת
- אבנים הושלכו לעבר הרכבת הקלה
- הר הבית: מתפללים ניסו להיכנס בכוח למתחם שער הרחמים החסום
מדי יום נערכת במתחם תפילות, וכרגע כוחות הביטחון נמנעים מלסגור אותו בכוח. ביום שישי הקרוב החליט הווקף לקיים תפילת מחאה בהר הבית, על רקע המתיחות הנפיצה ונוכחות מוגברת של כוחות משטרה וצה"ל.
"בהתאם למידע הביטחוני העדכני הקיים, אשר הוצג בפני המפכ"ל, סגירת משרדי המשיב הכרחית שכן קיימת תשתית ראייתית מוצקה לכך שמשרדי המשיב שימשו לפעילות חמאס וכנקודת אחיזה של ארגון הטרור בהר הבית", כך מצוין בבקשת הפרקליטות. השופטת דורית פיינשטיין החליטה כי אם בתוך שבוע הווקף לא יגיב יוצא צו סגירה למקום.
כפי שפורסם ב"כל העיר", השקט הביטחוני היחסי שנרשם בשבועות האחרונים בגזרת ירושלים מופר מדי פעם בפעם: לפני שבועיים שוב הושלכו אבנים לעבר הרכבת הקלה בציר שועפאט. משטרת ירושלים עצרה שני נערים בני 14 בחשד שיידו אבנים לעבר קרונות הרכבת, ונתפסו על ידי בלשי משטרה סמויים שמוצבים באזור; עוד באותו יום, כאמור, מתפללים ניסו להיכנס בכוח למתחם שער הרחמים, החסום לכניסה על פי צו של בית משפט. כוח משטרה שפעל במקום מנע את הכניסה ועצר חמישה חשודים לחקירה; זאת ועוד, במהלך השבועות האחרונים מבצעת משטרת ירושלים פעילות ממוקדת של תפיסת אמצעי לחימה במזרח העיר.
תגובות