התוכנית השנויה במחלוקת להקמת חניון עיני בשוק מחנה יהודה לא יורדת מסדר היום, וזאת בשל הניסיון של עיריית ירושלים להמשיך ולקדם את התוכנית שנפסלה בוועדת הערר המחוזית.
כזכור, לתוכנית הקמת החניון מתנגדים סוחרי השוק ותושבי אזור נחלאות, שקיבלו תמיכה חד משמעית ממינהל קהילתי לב העיר. אל סוחרי השוק הצטרפו גם הארגונים החברתיים התנועה לאיכות השלטון ועמותת אדם, טבע ודין. מנגד, בימים האחרונים, כך נודע ל"כל העיר", הגישה העירייה בשם הוועדה המקומית לתכנון ובנייה עתירה נגד ועדת הערר המחוזית, שפסלה את התוכנית, וכנגד מינהל קהילתי לב העיר.
בתגובה לכך, שלח יו"ר מינהל לב העיר ד"ר אופיר לנג מכתב לראש העיר הנכנס משה ליאון: "מדובר על תוכנית מיותרת ובלתי ראויה בעליל", תוקף לנג במכתבו לליאון, "שתיצור השלכות שליליות על כל מרחב השוק, לרבות פגיעה קשה בתושבים, בסוחרים ובמבקרים בשוק מחנה יהודה".
במכתבו תוקף לנג את ראש העיר היוצא ברקת וטוען: "העתירה הוגשה בשלהי כהונתו של ראש העיר ניר ברקת מטעם משרד עו"ד פרטי וזאת לשם קידום הליך משפטי שצפוי לעלות לעיריית ירושלים בין עשרות למאות אלפי שקלים על חשבון קופת הציבור, מבלי שהנושא הובא לאישור מועצת העיר והוועדה המקומית לתכנון ובנייה. מעבר לאמירה החמורה שיש בכך שעיריית ירושלים תובעת את אחת המינהלים הקהילתיים שלה, יש כאן ניסיון תמוה שחוזר על עצמו להכשיר את אותה תוכנית שנפסלה תוך התעלמות מהתנגדות חריפה ורחבה של תושבים, סוחרי שוק מחנה יהודה וארגונים אזרחיים".
עוד מציין לנג בפנייתו לראש העיר ליאון: "ועדת ערר לתכנון ובנייה המחוזית שדנה בתוכנית מתחה ביקורת על התנהלות העירייה וקבעה כי היא פוסלת את התוכנית 'נוכח הכשלים שנפלו בתהליך, היעדר ההגיון התכנוני".
לסיום, מבקש לנג מראש העיר הנכנס ליאון, "לשים קץ לסיפור, לכבד את החלטת ועדת הערר המחוזית ולבטל לאלתר את העתירה המינהלית. מן הראוי שבמקום שעיריית ירושלים תמשיך לגרום לבזבוז מיותר של כספי ציבור בנושא, תפנה את משאביה לקידום פתרונות וטיפול בבעיות הקריטיות במרחב שוק מחנה יהודה היקר לכל תושבי ירושלים".
עו"ד ומתכנן ערים איתמר שחר, אשר ייצג בערר את התנועה לאיכות השלטון ועמותת אדם טבע ודין, מוסיף: "התנהלות העירייה וראש העיר היוצא בסוגיית חניון עיני רומסת כל נורמה תקינה ומדליקה אורות אדומים למכביר. ראש העיר היוצא כבר התערב בעבר באופן אישי למען הפרויקט וחסם את נבחרי הציבור בוועדה המקומית מלקיים דיון בנושא; כעת הוא הגיש עתירה באמצעות משרד חיצוני, על חשבון כספי ציבור, יום לפני סיום תפקידו – וזאת לכאורה על דעת עצמו בלבד, שכן מבדיקה שערכנו נראה שהעתירה הוגשה ללא ידיעת חברי הוועדה המקומית, ומבלי שהתקבלה החלטה בעניין במועצת העיר כפי שדורש החוק. נזכיר שקידום החניון מנוגד לחלוטין לעמדת משרד התחבורה, ואף להצהרות העירייה עצמה על הפחתת תנועת רכבים במרכז העיר. פעמים רבות מדי במהלך ההליך נתקלנו בהסתרת מידע ובעיוות נתונים מצד העירייה, במטרה לטשטש את הנזקים הכרוכים בהקמת החניון. הדבר מעלה חשש כבד בנוגע למטרתו האמיתית של הפרויקט היקר ולמניעים העומדים מאחורי קידומו הנמרץ".
מהעירייה נמסר בתגובה: "פרויקט עיני הינו פרויקט בעל חשיבות ציבורית ותכנונית עצומה למתחם שוק מחנה יהודה. המועד להגשת עתירה מינהלית נקוב בחוק ומרגע שניתנה החלטת ועדת הערר ישנו מועד קצוב להגשת עתירה מינהלית ועם תום מועד זה לא ניתן עוד להגיש עתירה עקב שיהוי. לפיכך, מועד הגשת העתירה נקבע למעשה בהתאם למועד שבו ניתנה החלטת ועדת הערר וזאת לפי הוראות החוק. גופים אלו הגישו אף הם עררים לוועדת הערר ולכן על-פי הדין יש לצרפם כמשיבים לעתירה המינהלית. אין כאן טעם לפגם אלא נהפוך הוא – קולם ועמדתם יישמעו בהליך העתירה אשר נדון בפני בית המשפט. ככל והם יבקשו לא להיות חלק מההליך שמורה להם הזכות לבקש זאת מבית המשפט".
תגובות