"לצערי יש עדיין חברי מועצה שחושבים שאיסורים מן התורה הן שיכתיבו לנו איך לחיות בשכונות ובעיר שלנו", אומרת חברת המועצה ד"ר לורה ורטון (מרצ), בעקבות דבריו של חבר המועצה יעקב הלפרין (יהדות התורה), שאמר ל"כל העיר": "אני לא רוצה לראות חמץ במזרח העיר כשאני הולך לכותל".
ורטון שזועמת על דבריו של הלפרין ממשיכה ואומרת: "מי שמעוניין באכילת חמץ בפסח זו זכותו, זה שהרב הלפרין לא רוצה לראות גם במזרח העיר חמץ זה כבר עובר כל גבול. רוב התיירים בירושלים ובעיר העתיקה אינם יהודים ועל כן כמובן שלא 'יוכשלו' אם יהיו מקומות שמוכרים חמץ. כמו כן, 37 אחוז מתושבי העיר ערבים ועוד הרבה חילונים אינם שומרים על כשרות בפסח. אני כמובן מכבדת את זכותם של יהודים ששומרים מצוות לא לאכול חמץ ולא אדחוף לאף אחד חמץ לפה אבל מי שמסתובב במזרח העיר צריך לדעת לשמור על עצמו. מי שמפחד שלא יעמוד בפיתוי שיסתובב במקומות הנוחים לו או שיישאר בבית. האם הרב הלפרין רוצה שנסתיר את כל העוגות בעיר כשהוא בדיאטה?
"פסח הוא חג החירות ויש לאפשר למי שחפץ בכך לאכול, לטייל ולעשות מה שירצו. מי שפוחד מלחם, שיתחזק. חג חירות שמח".
גם חברת המועצה עינב בר-כהן (התעוררות) מסרה ל"כל העיר" בעקבות דבריו של הלפרין: "באופן אישי אני שומרת כשרות בפסח, מתוך חיבור למסורת ולדת היהודית ומתוך בחירה אישית. הבחירה האישית היא בעיניי המפתח בעניין זה ולא החקיקה. השימוש בחקיקה בנושא הכשרות לפסח, כמו בנושאים רבים אחרים של דת ומדינה, אינו מעודד חיבור לדת ולמסורת ואינו מוכיח את עצמו לאורך השנים. יתרה מזאת, הוא אף גורם בדיוק לתוצאה ההפוכה, כאשר הוכחה מובהקת לכך היא שדווקא במקומות בהם אין שימוש בחקיקה ניתן לזהות חיבור גדול יותר כאשר ישראלים רבים בוחרים לקיים את המצווה, דוגמת יום כיפור או ברית המילה. לכן, אני מאמינה שיש לשמר את החופש והבחירה בידי כל אדם וליצור את החיבור לדת ולמסורת בכלים אחרים ולא בחקיקה".
תגובות