העמותה הירושלמית "רצים ללא גבולות" זכתה בפרס ירושלים לאחדות ישראל – הפרס הינו יזמה להנצחתם ולזכרם של שלושת הנערים גיל-עד שער ז"ל, נפתלי פרנקל ז"ל ואיל יפרח ז"ל אשר נחטפו ונרצחו על ידי מחבלים ב-12.6.2014. בוועדת הפרס עומדים הוריהם של הנערים – איריס ואורי יפרח, רחלי ואבי פרנקל, בת-גלים ואופיר שער וגם ראש העיר ניר ברקת, היוצר קובי אוז, הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ, הספורטאית ירדן ג'רבי ועוד. הפרס, שניתן לאישים או גופים אשר פעילותם תורמת לקירוב לבבות, לאחדות ולסובלנות, יוענק לזוכים בטקס שיתקיים בבית הנשיא ב-6.6. גובה הפרס – 150 אלף שקלים, שיחולק בין כל הזוכים (כ-30 אלף שקלים לכל אחד).
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון
- מדריך העסקים הגדול של ירושלים
- לכל החדשות בירושלים
"רצים ללא גבולות" נוסדה בידי רצים ירושלמים ב-2014 כתשובה לגל האלימות הקשה שסחף את ירושלים. העמותה מצליחה לחבר על בסיס שבועי, בעזרת ריצה מקצועית, בין רצים ורצות יהודים וערבים ממזרח ומערב ירושלים.
ביום שישי שעבר, 20.4, התבשר ישראל הס, ראש העמותה, על זכייתו בפרס בשידור חי בתוכנית "העולם הבוקר" בערוץ 13-רשת. מי שבישרה להס על זכייתו בפרס היא רחלי פרנקל, אימו של נפתלי פרנקל ז"ל. בשיחה עם "כל העיר" מספר היום, ראשון, הס על תחושותיו לאחר הזכייה: "זה מאוד מרגש, אנחנו מאוד שמחים על קבלת הפרס ועל ההכרה, אנחנו מאוד מודים להם".
הס אומר כי "המטרה של הפרס היא להעצים את הפעילות. נשתמש בכספי הפרס למרוץ השנתי שאנחנו עושים בכל שנה בחודש נובמבר. מרוץ ממזרח למערב ירושלים, בתקווה שנצליח להביא אליו השנה למעלה מ-1,000 רצים".
"הפעילות של העמותה מורכבת מפגש בין יהודים וערבים ממזרח ומערב ירושלים, שמגיעים מהמקומות הקשים ביותר", מספר הס, "ששם האוכלוסיות פחות נחשפות זו לזו, ולא באות במגע, כמו ישובים מסביב לירושלים והתנחלויות. ובצד הערבי כל המקומות היותר מרוחקים, ששומעים עליהם בחדשות כמו ג'בל מוכבר, עיסוויה ומחנה הפליטים שועפאט. המטרה שלנו היא להוריד את הניכור בין הקצוות הללו, על ידי פעילות של נוער על בסיס שבועי".
הס מדגיש ואומר כי "אחת ההפעילות שאנחנו עוסקים בה היא המרוץ היהודי-ערבי הכי גדול בארץ שמתקיים בכל נובמבר בירושלים. בשנה שעברה הגיעו למעלה מ-700 משתתפים. הוא נערך מעל אבו תור בג'בל מוכבר במזרח העיר. מגיעים אליו משתתפים מחו"ל, ומשאר הארץ, אבל רוב המשתתפים הם ממזרח ומערב ירושלים, ויש עוד פעילויות אחרות".
הס קורא לתמוך בקמפיין להמשך פעילות סדירה ויציבה של קבוצת הנוער היהודית-ערבית בירושלים. "בשלוש שנות פעילותנו גילינו דבר מדהים", מציין הס, "איך בני נוער שחונכו לפחד זה מזה יכולים להפוך לחברים, ולעבוד יחד למען מטרה משותפת. אנו מחברים בין בני נוער מהאזורים הקשים ביותר הנחשפים אל מעגל האלימות על בסיס יום יומי, ומצליחים להפגיש אותם עם מציאות אחרת ולהשפיע על תפיסת עולמם! פעילותנו מחייבת השקעה במאמנים ורכזי קבוצות מצויינים, הפעלת הסעות ייעודיות לאימוני הריצה ויצירת פעילויות גיבוש לבני הנוער המשתתפים".
לתרומה –>> https://goo.gl/c3Uqpw
תגובות