סג"מ שי לב (צילום: דובר צה"ל)
סג"מ שי לב (צילום: דובר צה"ל)

"אבא שלי תותחן, אחי בעקבותיו ואני החלטתי להמשיך את המסורת"

משפחה תותחית - סג"מ שי לב, בן 21, תושב העיר, בוגר תיכון רנה קסין, מסכם שנתיים עם כומתת הטורקיז ונאבק בתדמית השלילית שיצאה לחיל: "המתגייסים הצעירים לא מכירים מספיק את חשיבות העשייה של החיל, בצוק איתן התותחנים היו בחזית הלחימה"

פורסם בתאריך: 26.3.17 14:59

"אבא שלי היה תותחן, אחי הלך בעקבותיו ואני החלטתי להמשיך את המסורת, וכמו אבא שלי הלכתי להיות קצין בתותחנים", מספר השבוע בשיחה עם "כל העיר" סג"מ שי לב, בן 21, תושב ירושלים, בוגר תיכון רנה קסין, שמשרת בחיל ומגיע ממשפחה שהולכת עם התותחנים לאורך שנים. "התגייסתי במרץ 2014, ולאחר שסיימתי את המסלול המשכתי עוד ארבעה חודשים כלוחם, ואז הבנתי שאני רוצה לצאת לקורס מפקדים ומשם עברתי לקורס קצינים. היום, כשאני עמוק בתוך החיל, אני מנסה להילחם בתדמית שיצאה לתותחנים, שלא באשמתם".

החודש נערכים גיוסים לכלל החילות והיחידות בצה"ל, כולל לתותחנים. ממש השבוע, ביום שני, 20.3, התקיים גיוס לחיל התותחנים, שלדברי גורמים בצה"ל נחשב לכזה הסובל מפופולאריות מעטה, ולמעשה  צעירים רבים לא מעוניינים להתגייס אליו.
"הרבה יותר סקסי לשמוע סיפורי גבורה על לוחמים שנכנסו לבתים עם נשקים שלופים", מספר סג"מ לב, "מאשר לשמוע על לחימה של פגזים, מרחוק. די שוכחים אותנו בסיקור התקשורתי ולכן המתגייסים הצעירים לא מכירים מספיק את חשיבות העשייה של החיל, בצוק איתן התותחנים היו בחזית הלחימה, נורו אלפי פגזים, החיילים היו הראשונים לצאת לפעילות בשיתוף פעולה מלא עם גולני. התפקיד בשטח היה לבצע ירי כבד כדי לאפשר לגולני להגיע ליעדים שהציבו להם. גם בחילוץ הנגמ"ש שנפגע התותחנים היו שותפים, אבל משום מה זה די נשכח".

סג"מ לב מוסיף ומספר כי "דרך הסיפורים מאבא שלי ומאחי הבנתי שהאופציות שהחיל מאפשר לי, הן מבחינה פיקודית והן מבחינת היציאה לתפקידי קישור בחטיבות חי"ר, קורצות לי. בתפקידי אני נמצא במערך שאחראי על כל הארטילריה, אבל בעצם יש אפשרות הכשרה שמתחלקת לשניים: פיקוד או עלייה לסוללות המבצעיות. התעסוקה המבצעית מתחלקת לארבע אפשרויות: קו חי"ר, שבו אנחנו בעצם מתפרסים ביהודה ושומרון, קו כחול שעוסק בכוננות ארטילרית ללבנון, שיתוף פעולה עם חילות אחרים באימוני ארטילריה או אימון רגיל בחטיבה עצמה.

"השירות בתותחנים והאופציות שהחיל פתח בפניי מילאו אותי בביטחון עצמי", מדגיש סג"מ לב. "כך גם הבנתי איזו עבודה חשובה יש לנו בחיל התותחנים ואיזו תרומה אנו תורמים לצבא. השבוע אנחנו נמצאים בבסיס בנגב. אני מחובר מאוד לירושלים ולמשפחה ואמנם זה נשמע רחוק, אך ההגעה לבסיס אינה מסובכת. ישנן הסעות מסודרות, תחבורה נוחה ובתדירות גבוהה, כך שהמרחק אינו משחק תפקיד".

גורמים בצה"ל מדגישים כי חיל התותחנים, בעל כומתת הטורקיז, אחראי על הפעלת מערך הארטילריה לטווח בינוני וארוך. משנת 2000 משולבות בו גם לוחמות, ובמהלך השנים התגייסו לחיל כ־80 לוחמות מכל הארץ. הגורמים מוסיפים כי דווקא בקרב הנשים המוטיבציה גבוהה ביותר: הן רואות בחיל מקום שבו הן יכולות להתקדם ולהרגיש את הצבא במלוא מובן המילה. עוד מוסרים מצה"ל כי "כ־100 חיילים מתגייסים לתותחנים בגיוס הקרוב, וכ־30 מהם מירושלים. בחודש האחרון יצרו קשר עם המועמדים לשירות הביטחון קציני החיל וביקרו אותם בביתם, על מנת להסביר להם ולהוריהם על המסלול והשירות ועל אפשרויות הקצונה בחיל".

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר