המפה החברתית הירושלמית

הושקה המפה הירושלמית האינטראקטיבית ליוזמות חברתיות

המפה האינטראקטיבית מיועדת ליוזמות חברתיות ירושלמיות, גם הקטנות והפחות מוכרות שבהן, במטרה להגביר את המעורבות החברתית בעיר

פורסם בתאריך: 24.10.17 10:32

השבוע הושקה המפה הירושלמית ליוזמות חברתיות (anu.org.il/jlmap), מיזם – בת של מפת היוזמות לצדק חברתי. המפה האינטראקטיבית, בניהולה של מיטל בסון, מיועדת ליוזמות חברתיות ירושלמיות, גם הקטנות והפחות מוכרות שבהן. במפה תוכלו למצוא מידע על כל יוזמה ויוזמה, כולל פרטי קשר, בכדי לעודד יצירת קשרים ושיתופי פעולה בין היוזמות והפעילים ולהגביר את המעורבות החברתית בעיר. במפה מופיעים פרטי היוזמות החברתיות, מידע כללי וכן אפשרות ליצור קשר. כיום נכללות במפה כ-60 יוזמות ירושלמיות מקומיות ובקרוב היא עתידה לכלול יוזמות נוספות.

מפת היוזמות לצדק חברתי נולדה בעקבות מחאת 2011, מהצורך ליצור שיתופי פעולה בין ארגונים והתארגנויות חברתיות ולבנות מפה שתרכז ותאגד את אלפי היוזמות החברתיות ברחבי הארץ. המפה מציגה עשייה חברתית במגוון תחומים: קואופרטיבים, פלטפורמות להנגשת מידע, התארגנויות עובדים, התארגנויות קהילתיות סביב נושאים חברתיים, מאבקים בתאגידים ובריכוזיות, תודעה צרכנית ועוד.



היוזמה למפות את היוזמות החברתיות בירושלים עלתה מתוך ההבנה כי יוזמות חברתיות רבות נעלמות מעיני הציבור בשל היעדר משאבים או תכנית שיווקית. לכן החלטנו, יחד עם המודל הירושלמי להקדים מפה מקומית אינטראקטיבית שבה יכללו היוזמות והארגונים החברתיים בירושלים.


קרן מלגות עירונית חדשה לסטודנטים בירושלים

נחנכו מעונות הסטודנטים החדשים

בשורה לסטודנטים בדירות שותפים: תשלום ארנונה אישי


המפה הירושלמית, החלוצה שבחבורה, מושקת בימים אלו. בעקבותיה עתידות לעלות מפות מקומיות נוספות. השותפים למיזם: המודל הירושלמי וארגון אנו. המודל הירושלמי הוא רשת של פעילים חברתיים ירושלמים מכל קשת האוכלוסיות החיות בעיר, אשר ביחד פועלים למען מציאות ירושלמית טובה יותר.  המודל פונה ליחידים ולא ארגונים ויוצרת עבורם פלטפורמה לחשיבה יצירתית על עתידה של ירושלים. לרשת יש שגרה של כנסים, שיתופי פעולה, מענקים קטנים והכשרות מקצועיות.

המפה החברתית הירושלמית

ארגון אנו פועל לחיזוק הדמוקרטיה הישראלית דרך העצמת יכולת הפעולה של אקטיביסטים ויזמים חברתיים ומקומיים. "המטרה שלנו היא לגרום למקבלי ההחלטות לשמוע את הקולות השונים בחברה בישראל", מציינים בארגון, "וכך גם לחזק את יכולת האזרחים לקחת חלק ביצירת הפתרונות. הטכנולוגיה משנה את הדמוקרטיות ברחבי העולם. הכלים החדשים מאפשרים לאזרחים להתארגן כקהילה, לקחת חלק ולהשפיע על מקבלי ההחלטות. אנו פועלים להבאת הכלים האלו לכל אזרח ואזרחית בישראל, כדי ליצור כאן חברה טובה יותר".

בוועדת ההיגוי של המפה שותפים פעילים חברתיים מירושלים ומרחבי הארץ, ויחד פעלו בחודשים האחרונים על מנת להוציא אל הפועל את חלום המפה. בין הפעילים חילונים וחרדים, יהודים וערבים.

לכניסה למפה החברתית האינטראקטיבית בירושלים –  http://anu.org.il/jlmap

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר