מפסיקות לשתוק: הרשת מוצפת בסיפורי הטרדות מיניות עם צירוף ההאשטאג – MeToo# #גםאני – מצד נשים רבות וגם גברים שאזרו אומץ. כשבועיים וחצי עברו מאז שהתפוצצה פרשת ההטרדות המיניות של מפיק העל מהוליווד הארווי ויינשטיין, ונראה כי היוזמה שהחלה השחקנית אליסה מילנו להצפת התופעה שלה אין גבולות והיא חוצה יבשות, ארצות וקהילות בהיקף בלתי נתפס, הובילה וסחפה נשים רבות ברחבי העולם, כולל נשים רבות בארץ, חלקן ידועניות, וכמובן גם כאן בירושלים.
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון
- מדריך העסקים הגדול של ירושלים
"הייתי חברת מועצה צעירה, בת 30, חברה בוועדת תכנון ובנייה בעיריית ירושלים. היה חבר מועצה שבכל ישיבת ועדה זרק לעברי הערות מיניות ופוגעניות, וכל החדר היה מתפוצץ מצחוק", כך כותבת היום, רביעי, בפוסט בפייסבוק חברת הכנסת רחל עזריה (כולנו), ששימשה עד לפני שנתיים כסגנית ראש העיר מטעם סיעת ירושלמים.
"לא ידעתי מה לעשות. כשהייתי מנהלת את הדיונים בוועדה זה היה בלתי נסבל – כל משפט שני שלי היה זוכה לתגובה, ולא יכולתי להגיב כי הוא כאילו לא אמר כלום. הכל היו הערות מיניות אבל תמיד חצי מוסוות. פניתי לייעוץ המשפטי של הועדה, הם לא ידעו לעזור. פניתי לחברי ועדה נוספים, והם לא עזרו. בבית, בן הזוג שלי אמר שבעצם אותו חבר מועצה משחק על זה שהוא כאילו לא אמר כלום, ואני צריכה להחזיר את זה אליו, לשאול למה הוא התכוון".
עזריה ממשיכה וכותבת: "בפעם הבאה שהוא סיפק הערה מאוד בוטה שקשורה להרגלי מין, כל החדר נקרע מצחוק. ואז אספתי את עצמי, הסתכלתי ואמרתי לו "מה אמרת? לא הבנתי, אתה יכול להסביר לנו, לכולם פה?", ואז כולם השתתקו. דממה בחדר. כולם הסתכלו עליו. המבוכה פשוט עברה אליו. ומאז פסקו ההטרדות.
#metoo כי זה כבר אחת מתוך אחת. ועכשיו, כשהכל יוצא החוצה, אור השמש מחטא ומאפשר להתמודד עם הפגיעות שחווינו ולמנוע מהדור הצעיר לחוות גם הן את אותן הפגיעות".
תגובות