כיכר ספרא, עיריית ירושלים
בניין עיריית ירושלים

הבחירות לראשות העיר ב־2018: מי הזמין סקר ראשון?

ל"כל העיר ירושלים" הגיעו תוצאות סקר בחירות שהזמין עו"ד יוסי חביליו, ראש עמותת צחור ולשעבר היועמ"ש בעירייה, השוקל להתמודד על ראשות העיר, הנה התוצאות

פורסם בתאריך: 12.3.17 12:24

רק בעוד שנה ותשעה חודשים צפויות להיערך הבחירות לראשות עיריית ירושלים, וכמו שזה נראה חלק מהמועמדים הפוטנציאליים כבר מחממים מנועים. ל"כל העיר ירושלים" הגיעו השבוע תוצאות סקר בחירות ראשון, שהזמין עו"ד יוסי חביליו, לשעבר היועץ המשפטי לעירייה וכיום ראש עמותת צחור, הפועלת לקידום שוויון, צדק וזכויות אדם בעיר ומעניקה בנושאים אלו ייעוץ משפטי ללא תשלום. כזכור, חביליו, 57, עזב את עיריית ירושלים ב־2011 בטריקת דלת, וזאת לאחר שהסתכסך עם ראש העיר ניר ברקת על רקע עימותים בנוגע לתקצוב הציבור החרדי בעיר. על עבודתו בעירייה הוא זכה ב־2010 באות אביר איכות השלטון.

עו"ד יוסי חביליו. צילום: תומר אפלבאום

ניר ברקת. צילום : אמיל סלמן

יש לציין כי לפני שבועיים הכריז חבר המועצה משה ליאון (ליכוד) שהוא מתכוון להתמודד על ראשות העיר, אך הבהיר שלא יתמודד מול ברקת. כמו כן, שני מועמדים פוטנציאליים נוספים הם סגני ראש העיר מאיר תורג'מן (ירושלים תצליח) ועופר ברקוביץ' (התעוררות). כבר בנובמבר 2016 אמר חביליו ל"כל העיר" כי הוא שוקל לרוץ לראשות העיר. אז האם יש לו סיכוי?
הסקר הטלפוני, שבוצע בחודש דצמבר 2016 על ידי מכון סמית למחקר בהנהלת רפי סמית, והוזמן כאמור על ידי חביליו, כולל 500 תושבים ותושבות המהווים, כפי שנכתב בסקר, כמדגם מייצג של האוכלוסייה הלא חרדית בירושלים. טעות הדגימה עומדת על 4.5 אחוזים.

בסקר מצוין כי במידה וברקת לא יתמודד על ראשות העירייה, 15 אחוז מהנשאלים ציינו את ברקוביץ' כמועמד מועדף, אחריו 12 אחוז ציינו את חביליו, 10 אחוזים את ליאון ו־10 אחוזים את תורג'מן. אולם, יותר ממחצית הנשאלים – 53 אחוז, לא ציינו אף אחד.

כמה מכירים הירושלמים את המועמדים הפוטנציאליים? מהסקר עולה כי המועמדים המוכרים ביותר לציבור הירושלמי הם ליאון ותורג'מן, כאשר לשמו של כל אחד מהם נחשפו 60 אחוז מהנשאלים. 48 אחוז מהנשאלים נחשפו לשמו של חביליו, 37 אחוז לשמו של ברקוביץ' ו־27 אחוז לשמה של יו"ר האופוזיציה העירונית לורה ורטון (מרצ). אולם מידת ההיכרות אינה משקפת את מידת האהדה: כשנשאלו המשתתפים לדעתם על האישים, עלה כי ל־90 אחוז ממי שנחשף לשמו של ברקוביץ' מחזיקים בדעה חיובית כלפיו, כך גם דעתם של 77 אחוז לגבי ורטון, 71 אחוז לגבי חביליו, 60 אחוז לגבי תורג'מן ו־27 אחוז לגבי ליאון.

משה ליאון. צילום: דיוויד כץ

סגן ראש העיר עופר ברקוביץ' (צילום: שרון גבאי)

סגן ראש העיר עופר ברקוביץ' (צילום: שרון גבאי)

סגן ראש העיר מאיר תורג'מן (צילום: ארנון בוסאני)

סגן ראש העיר מאיר תורג'מן (צילום: ארנון בוסאני)

לפי הסקר נראה כי רוב המאבק של חביליו על הקולות צפוי להיות מול ברקוביץ'. בסקר נכתב כי 10 אחוזים ציינו שיש סיכוי גבוה שיצביעו גם לרשימה בראשות חביליו וגם לרשימה בראשות ברקוביץ': "הם יחסית יותר חילוניים, מצביעי שמאל ומצביעי רשימת 'התעוררות'. במילים אחרות, שתי הרשימות פונות במידה די רבה לאותו הקהל. יחד עם זאת, התומכים 'הבלעדיים' ברשימת חביליו יחסית יותר שייכים לגילאי 64-46 ולמצביעי שמאל, בעוד שהתומכים 'הבלעדיים' של רשימת ברקוביץ' צעירים יותר ונוטים יותר למרכז מאשר לשמאל (מצביעי לפיד בבחירות לכנסת)".

בנוסף, כשנשאלו המשתתפים אילו נושאים לדעתם על העירייה לקדם בעדיפות הראשונה, פרט לחינוך הפורמלי, צוינו יותר מכל הניקיון, מניעת עזיבת הצעירים את העיר, עומסי התנועה, יוקר הדיור וההיצע של מקומות העבודה בעיר.
"אני מקבל פניות רבות לרוץ לראשות העיר", אומר השבוע חביליו. "אני שוקל את העניין בכובד ראש מכיוון שבעיני מצבה של ירושלים הולך ומידרדר, אין מי שיאבק למען האינטרסים של הציבור הפלורליסטי ונדרש שינוי בתפיסה ובהנהגת העיר. שמחתי לראות את התמיכה במועמדותי. בכל מקרה, אמשיך לפעול למען הציבור הירושלמי ולשמור על ירושלים כעיר פתוחה לכל הזרמים והדעות".

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר