המרכז הרפואי הדסה עין כרם בירושלים (צילום: אבי חיון)
המרכז הרפואי הדסה עין כרם בירושלים (צילום: אבי חיון)

מנכ"ל הדסה רוטשטיין: "המחלקה תצא לדרך חדשה עם מנהל חדש"

פרופ' מיקי ויינטראוב, שהתפטר יחד עם שישה רופאי מחלקת ההמטואונקולוגיה ילדים בהדסה ירושלים: "אעשה למחליף שלי את החפיפה הכי טובה שאני יכול"

פורסם בתאריך: 12.3.17 12:21

שבוע מטלטל עבר על המרכז הרפואי הדסה, לאחר שביום ראשון בבוקר הגישו את התפטרותם כל הרופאים במחלקת ההמטואונקולוגיה ילדים ובראשם ראש המחלקה פרופ' מיקי ויינטראוב, על רקע סכסוך מול הנהלת בית החולים, ביום רביעי בבוקר כבר נמצא מחליף לפרופ' ויינטראוב. מדובר בד"ר גל גולדשטיין, שמגיע מהמרכז הרפואי שיבא בתל השומר.

 

בשיחה עם "כל העיר" מתייחס מנכ"ל המרכז הרפואי הדסה פרופ' זאב רוטשטיין לדברים ואומר השבוע: "לאחר שכל המאמצים כשלו, מתוך חשיבות עליונה לאפשר המשך טיפול בילדים והורים, נאלצתי בצער ולאחר ששוחחתי אישית עם מיקי ויינטראוב ביום רביעי בבוקר, לקבל את התפטרותו. כמו כן, סיכמתי עם רופא מעולה, ראוי ומוביל, בתחום ההמטואונקולוגיה ברמה הבינלאומית שיקבל על עצמו את התפקיד העצום של מנהל המחלקה להמטואונקולוגיה ילדים. ד"ר גולדשטיין מהמרכז הרפואי שיבא הומלץ על ידי כל מנהלי המחלקות ההמטואונקולוגיות במדינת ישראל, איתם התייעצתי, וכל זה אחרי שמיקי סירב להצעה האחרונה־אחרונה שלי. ד"ר גולדשטיין יעבוד אצלנו כמנהל מחלקה במשרה מלאה, ועצם המעבר שלו אלינו יגרום לשיתוף פעולה בין שתי המחלקות – מחקרים משותפים, החלפת ידע, ניסיון ודיונים משותפים, וצפוי להביא לירושלים מזור לילדים שחלו במחלות הסרטן".

פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל הדסה ירושלים (צילום: מוטי מילרוד)

פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל הדסה ירושלים (צילום: מוטי מילרוד)

פרופ' רוטשטיין מוסיף ומדגיש כי "ביוני הקרוב המחלקה תצא לדרך חדשה עם מנהל חדש, אני מושיט יד לשאר הרופאים שיתעשתו ויסכימו להישאר. אני לא רוצה לקבל את התפטרותם, אני חושב שביתם הוא בהדסה, ואני חושב שטוב נעשה כולנו אם נגיע לשיתוף פעולה למען המשפחות והילדים. אני מקווה שהסאגה הנוראית שנכרכו בה הילדים החולים, ההורים ואנשי הציבור תבוא לידי סיומה ותאפשר להדסה להמשיך לטפל בילדים ובמשפחות מכל הלב, מכל הנשמה ועם כל האמצעים הכי מתקדמים בהם צריך לטפל בהם".

פרופ' ויינטראוב טוען השבוע בשיחה עם "כל העיר" כי "פרופ' רוטשטיין הודיע לי ביום רביעי בבוקר במשפט אחד בטלפון כי ד"ר גל גולדשטיין משיבא מחליף אותי החל מה־1.6 ואני לא יודע יותר מזה. אני שמח אם כמה שיותר רופאים מיומנים יאיישו את המחלקה במקומנו, ויקבלו אחריות במקומנו, אני אעשה למחליף שלי ד"ר גולדשטיין את החפיפה הכי טובה שאני יכול לפני שאלך ב־1.6".

***

כפי שפורסם השבוע, ביום ראשון פרופ' ויינטראוב וצוותו הגישו את מכתבי ההתפטרות, לטענתם בשל החלטה של פרופ' רוטשטיין מנובמבר האחרון על ביצוע של השתלות מח עצם לילדים במחלקה המקבילה של המבוגרים, בעוד לדבריהם השתלות שכאלו צריכות להתבצע במחלקה ייעודית לילדים. יש לציין כי מדובר באחת המחלקות הטובות בתחום בארץ, שנותנת מענה לחולים בסרטן, במחלות דם ובמחלות של מערכת החיסון. בצל המשבר בתקופה האחרונה, נעשה אף ניסיון לפני כחודש מצד רופאי המחלקה להעתיק את המחלקה בהדסה לבית החולים שערי צדק.

ביום ראשון קרא ועד הרופאים בהדסה להתערבותו המיידית של שר הבריאות יעקב ליצמן (יהדות התורה), כשלדבריהם, "הגיע הזמן שנראה את שר הבריאות מתערב ומציל את הדסה מקריסה נוספת". ביום שלישי מינה ליצמן את קובי אמסלם, לשעבר הממונה על השכר באוצר, כדי לגשר בין הצדדים. לפי משרד הבריאות, ליצמן הנחה את אמסלם לדון לעומק בין הצדדים על מנת להגיע לפתרון מוסכם וארוך טווח.

ליצמן אמר השבוע: "אני שב וקורא לצדדים לשים בעת הזאת כל שיקול אחר בצד ולהגיע לפתרון מוסכם. עלינו לפעול בכל דרך כדי שהטיפול הרפואי המגיע לילדים יהיה הטוב ביותר".

שר הבריאות יעקב ליצמן (צילום: אלכס קולומויסקי)

שר הבריאות יעקב ליצמן (צילום: אלכס קולומויסקי)

במסגרת ניסיונות לייצב את המצב נערך ביום שלישי בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות בכנסת דיון מיוחד בהשתתפות הרופאים המתפטרים, אותו זימן ח"כ איציק שמולי (המחנה הציוני). במהלך הדיון אמר פרופ' ויינטראוב כי הוא דוחה את מתווה הגישור של משרד הבריאות והוסיף שהוא לא יכול לעבוד עם ההנהלה הנוכחית של הדסה – "אין אמון בינינו לבין ההנהלה".
בהנהלת המרכז הרפואי הדסה אמרו השבוע כי "הנהלת בית החולים עשתה לאורך השבועות האחרונים כל שניתן לעשות על מנת לשכנע את ראש המחלקה והרופאים הבכירים לחזור בהם מהתפטרותם ואף נפגשה עמם לשיח ארוך בו הקשיבה לכל טענותיהם ודרישותיהם, את רובן הבטיחה לקיים על אף מצבה הכלכלי של הדסה. גם כעת, תעשה ההנהלה כל שלאל ידה לעשות, כדי שאף ילד לא ייפגע מההתפטרות הקולקטיבית הזו".

ואמנם, הטלטלה היא גם בבחינת מכה קשה להנהלת הדסה, בייחוד על רקע תהליך ההבראה הרגיש שעובר המרכז הרפואי בשנים האחרונות וזאת בהמשך למשבר התקציבי שפקד את בית החולים. כזכור, לפני כארבע שנים נכנסה לתוקף תוכנית ההבראה של הדסה, שמטרתה להביא את בית החולים לאיזון תקציבי, בעקבות גירעון של 200 מיליון שקלים.

פרופ' רוטשטיין מבהיר השבוע בשיחה עם "כל העיר": "מעולם לא היתה החלטה להעביר את השתלות הילדים למבוגרים. יש רק ארבע מיטות בהשתלת ילדים, אין מחלוקת שכל הארבע יהיו תמיד מלאות לפני ששוקלים לבצע השתלה במקום אחר, המחלוקת נסובה סביב הילד הנוסף, רק כאשר מיטות הילדים תפוסות. כשנפגשתי עם פרופ' ויינטראוב ב־14.11 ציפיתי לדיון, לשיחה, ובמקום זה הוא שלף נייר מודפס שהוכן מראש, שבקיצור מה שנאמר בו הוא שהם מתכוונים לעבור לשערי צדק.

"הייתי בהלם", הוא מתאר, "זה לא עלה אפילו במוחי, ומיד נזעקתי לשאול אותו על איזו החלטה מדובר, וכמובן שהוא לא ענה לי. בישיבה בכנסת ביום שלישי הבנתי ממנו בפעם הראשונה שמדובר בנייר שהועבר אליו בדרכים לא דרכים, נייר שלא ראיתי אף פעם, שבו מדובר על החלטת ההנהלה לבצע השתלות מח עצם לילדים במחלקת מבוגרים. לא עזרו לי כל ההכחשות. לא עזר לי להגיד שזה לא המדיניות שלי, שאני לא מאתמול במערכת הבריאות, ושברקורד שלי התאמה של טיפול בילדים בתל השומר, מחלקה מפוארת שהייתי רוצה להגיע לתוצאות שלה גם בהדסה. במהלך התקופה שמנובמבר ועד היום הופעלו לחצים אדירים מכיוון אחד בלבד, מצד הקבוצה של מיקי, תוך גיוס הורים וילדים ויחסי ציבור, והכיוון היה לאפשר למיקי ולקבוצת הרופאים הבכירים לעבור כגוף אחד לשערי צדק ולפתוח שם מחלקה שאיננה קיימת. היה מדובר בהרגשה נוראית שלי, מול מה שתפסתי כמשבר חמור מאוד. מאז היו ניסיונות שונים שלי ושל אחרים לתווך ולנסות למנוע את רוע הגזרה, כשבשיאן ישיבת ועדת העבודה והרווחה בכנסת השבוע. חברי הכנסת פנו בדיון בצורה מאוד נרגשת למיקי וקראו לו שלא להתפטר".

מוועדי הרופאים בהדסה נמסר השבוע בעקבות ההתפטרות: "למרות שדרישות המחלקה הועלו לפני כחצי שנה ולאחר חודשים של גרירת רגליים מצד ההנהלה, החליט צוות המחלקה ההמטואונקולוגית לילדים לעזוב את בית החולים. מדובר בכישלון חמור של ההנהלה והדירקטוריון ובאבדה כואבת לציבור המטופלים באזור ירושלים, שיצטרכו להיגרר לבתי חולים מרוחקים יותר כדי לטפל בילדיהם.

"זוהי איננה העזיבה הראשונה מאז שההנהלה החדשה נכנסה לתפקיד", מוסיפים ועדי הרופאים, "אבל עזיבה של רופאים מקצועיים ומסורים כאלה מעידה על כישלונה החריף של ההנהלה שמאמינה בפתיחת חזיתות ולא בהשקעה ברפואה למען ציבור המטופלים. עזיבת צוות שלם, מקצועי, אקדמאי מהשורה הראשונה בארץ ובעולם הינה אבדה קשה להדסה שתאבד את מעמדה כמרכז רפואי מוביל וכבית חולים המסוגל להעניק את כלל שירותי הרפואה ברמה הגבוהה ביותר, ומשליכה על תפקוד ההנהלה והדירקטוריון. הגיע הזמן שנראה את שר הבריאות מתערב ומציל את הדסה מקריסה נוספת".

ממשרד הבריאות נמסר השבוע: "בעקבות המשבר במחלקת אונקולוגיה ילדים בהדסה, מינה שר הבריאות יעקב ליצמן את קובי אמסלם, לשעבר הממונה על השכר באוצר, לגשר בין הצדדים. מתוך אחריות עמוקה לילדים החולים ובמטרה להגיע לעמק השווה בין רופאי המחלקה להנהלת הדסה, הנחה שר הבריאות את קובי אמסלם לדון לעומק בין הצדדים על מנת להגיע לפתרון מוסכם וארוך טווח לטובת הילדים ובני משפחותיהם".

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר