הזינוק בתעריף הארנונה בבניינים שאוכלסו אחרי 2020: ל"כל העיר" נודע כי מתווה פשרה שנוסח על ידי סיעת 'האיחוד הירושלמי' הונחה בימים האחרונים בפני מטה מאבק הדיירים וגם בפני גורמים בכירים בעיריית ירושלים, בהם ראש העיר משה ליאון.
הצעת הפשרה, שהועלתה על ידי חברת מועצת העירייה לורה ורטון (האיחוד הירושלמי), מבקשת למתן את הזינוק החד ואת העלייה האחידה של כלל הדיירים בבניינים החדשים לאזור סיווג א'. ההעלאה הזו, כפי שכבר פורסם ב"כל העיר", יצרה עיוות אדיר כאשר אלפי משפחות נדרשו לשאת בזינוק מטורף של כ-70 אחוז בתעריף הארנונה (והיו גם כאלה שנדרשו לשלם למעלה מפי 2 בתעריף של 2025).
העלייה במחיר הארנונה
לבתי אב באזור סיווג ב' עלה מחיר הארנונה מכ-85 שקל למ"ר לכ-105 שקל למ"ר (עלייה של כ-25 אחוז)
לבתי אב באזור סיווג ג' עלה מחיר הארנונה מכ-65 שקל למ"ר לכ-105 שקל למ"ר (עלייה של כ-60 אחוז)
לבתי אב באזור סיווג ד' עלה מחיר הארנונה מכ-45 שקל למ"ר לכ-105 שקל למ"ר (עלייה של כ-130 אחוז)
יצוין כי על פי נתונים שהגיעו לידי "כל העיר", כך מתחלקים הדיירים בבניינים החדשים לפי סיווג הארנונה הישן והחדש:
5,497 בתי אב עברו מסיווג ארנונה ב' לסיווג ארנונה א'
6,887 בתי אב עברו מסיווג ארנונה ג' לסיווג ארנונה א'
2,605 בתי אב עברו מסיווג ארנונה ד' לסיווג ארנונה א' (מרבית בתי האב הללו ממוקמים במזרח העיר).
העלייה הצפויה בארנונה על פי הפשרה
בתי אב באזור סיווג ב' יישאו באותה עלייה – מכ-85 שקל למ"ר לכ-105 שקל למ"ר (עלייה של כ-25 אחוז)
בתי אב באזור סיווג ג' יישאו בעלייה לאזור ב' – מכ-65 שקל למ"ר לכ-85 שקל למ"ר (עלייה של כ-30 אחוז)
בתי אב באזור סיווג ד' יישאו בעלייה לאזור ג' – מכ-45 שקל למ"ר לכ-65 שקל למ"ר (עלייה של כ-45 אחוז)
עוד לפי הצעת הפשרה, כפי שהיא הוצגה ל"כל העיר", במהלך השנה הקרוב יתקיימו דיונים על המשך ביצוע של העלאות הארנונה לדיירי הבניינים החדשים וכלל תושבי העיר, כחלק מדיון מעמיק.
כאן המקום להזכיר – ההעלאה בתעריף הארנונה לבניינים חדשים אושרה פה אחד על ידי כלל חברי מועצת העירייה, כולל סיעת 'האיחוד הירושלמי' שמציעה כעת את הפשרה. בהמשך זכתה ההחלטה באישור משרדי הפנים והאוצר. אולם מאז פרץ המאבק של הדיירים, רבים מבין חברי המועצה הבטיחו שינסו לסייע.
- הארנונה שלכם זינקה בעשרות אחוזים? כאן תוכלו לתמוך במאבק ולהצטרף לעתירה
לטענת הדיירים, בשיחה שניהלו ברדיו ירושלים עם ראש העיר משה ליאון, בתוכנית שבה הוא משיב לשאלות התושבים, הבהיר ראש העיר כי הכוונה של העירייה היא להוביל בטווח של שנים קדימה לאזור ארנונה אחיד בכל ירושלים, וכי הצעד הזה הוא רק הראשון מבין אלו שצפויים, כך שהארנונה צפויה להתייקר בשנים הקרובות גם לאזורים וסיווגים נוספים – כך שהמאבק אולי נוגע לכלל האוכלוסיה הירושלמית ולא רק לדיירים בבניינים חדשים.
בהתייחסות להצעת הפשרה נמסר ממטה המאבק: "עיריית ירושלים התנהגה שלא כדין ולראשונה בתולדות המדינה הביאה לעליה של עשרות אחוזים בתשלומי הארנונה לאלפי תושבים. אנו כמובן מברכים על כל צעד לתיקון העוול ומחכים לתשובה רשמית של העירייה על הצעת הפשרה. אנו נמשיך במאבק הציבורי והמשפטי עד לתיקון העיוות".
יודגש כי מטה המאבק לא מתכוון לוותר על העתירה לבג"ץ וקמפיין גיוס ההמונים לטובת הגשת העתירה נמשך. כאן תוכלו להצטרף.
מעיריית ירושלים נמסר: "לא הוגשה לעיריית ירושלים כל הצעה כזו, וממילא לאחר אישור צו הארנונה פה אחד במועצת העיר ובמשרדי הממשלה, לא ניתן יהיה לשנותו".
תגובת האיחוד הירושלמי ו/או לורה ורטון תובא כשתתקבל.
תגובות