שכונת מלחה (צילום: אורן בן חקון)
(צילום: אורן בן חקון)

במקום ה-17 מתוך 18: ירושלים בתחתית מדד איכות החיים בישראל

מדד איכות החיים - הנתונים המדאיגים: ירושלים מדורגת הלפני אחרון מבין הערים המונות מעל 100,000 תושבים. על פי המדד - ההכנסה הממוצעת נמוכה, הרעש באזור המגורים גבוה וגם שביעות הרצון הכלכלית אינה מזהירה. מנגד - שביעות הרצון מהתחבורה הציבורית ברמה סבירה וגם האיזון בין העבודה לחיים. כל הנתונים

פורסם בתאריך: 14.1.25 09:18

מדד איכות החיים בישראל – הנתונים המדאיגים על ירושלים: בדוח של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לשנת 2023, שבדק את מדד איכות החיים בישראל ב-18 הערים הגדולות בארץ (ערים אשר מונות למעלה מ-100,000 תושבים), ירושלים מדורגת במקום ה-17 – אחד לפני האחרון, כשמקדימות אותה, טוב – כמעט כל הערים הגדולות – ולמעשה רק בבת ים איכות החיים פחות טובה מאשר בירושלים (כך על פי הלמ"ס).

אז היכן הכי טוב לחיות בישראל? הרצליה מובילה ברוב מדדי איכות החיים בהשוואה ל-18 הערים הגדולות האחרות. אחריה מדורגות כפר סבא, רמת גן ורחובות. ואם תהיתם באשר למגזריות – הרי שלא בטוח שיש קשר. כך למשל, על פי מדד איכות החיים – בית שמש עלתה בדירוג הנוכחי לקבוצת הערים עם ציון כולל גבוה במדדי איכות החיים.


מדד איכות החיים בירושלים לעומת הממוצע הארצי - 2023

מדד איכות החיים בירושלים לעומת הממוצע הארצי – 2023


בקבוצת הערים עם ציון כולל בינוני נמצאות חיפה (ירידה מהדירוג הקודם, בני ברק, חולון ואפילו תל אביב, למרות שהיא מובילה במספר מדדים חשובים כמו אחוז נמוך ביותר של תחושת בדידות, במגוון נושאי תעסוקה ובהכנסה כספית וכלכלית.

ירושלים, כאמור, נמצאת בקבוצת הערים עם ציון כולל נמוך במדדי איכות חיים. מתוך 56 מדדים הזמינים עבור ירושלים, ב-23 מדדים מצבה טוב יותר מהממוצע הארצי, וב-33 מדדים מצבה פחות טוב מהממוצע הארצי.

מצבה של ירושלים היה טוב במיוחד לעומת הממוצע הארצי במדדים האלה:
– שביעות רצון מהאיזון בין העבודה לתחומי חיים אחרים – 74.3 אחוז בירושלים לעומת 65.9 אחוז בממוצע הארצי
– שיעור המקרים החדשים של שאתות ממאירות (סרטן) בקרב גברים – 202.8 לעומת 301.6 ל-100 אלף נפשות
– איכות מי השתייה – ללא חריגות בקוליפורמים לעומת 0.6 אחוז בדיקות חריגות בממוצע הארצי

בצד השני, מצבה של ירושלים היה פחות טוב מהממוצע הארצי במדדים האלה:
– אחוז המועסקים במשרה חלקית שלא מרצון – 1.94 אחוז בירושלים לעומת אחוז אחד בממוצע הארצי
– ההכנסה החציונית מעבודה של משק בית – 12,904 שקל בירושלים לעומת 18,837 שקל בממוצע הארצי
– דיור בר-השגה (12.2 אחוז בירושלים לעומת 29.1 אחוז בממוצע הארצי

 

 

במבט מעמיק על הנתונים בירושלים עולה כי לירושלים יש הרבה מה לשפר בכל הקשור לרעש חיצוני באזור המגורים (הרבה מתחת לממוצע הארצי), משביעות רצון התושבים מהשטחים הירוקים, מצפיפות הדיור ומההוצאה הכוללת על דיור.

מנגד, שביעות רצון גבוה יותר מהממוצע הארצי נרשמה מהתחבורה הציבורית וגם מהניקיון בסביבת המגורים. בנוסף, ירושלים מובילה באחוז נמוך של תחושת דיכאון בקרב התושבים.

ויש גם הפתעה קטנה במדדים – על אף אופיה הימני של העיר מידת האמון של הירושלמים במערכת המשפט היא גבוה משמעותית מהממוצע הארצי כשמנגד מידת האמון בממשלה היא נמוכה מהממוצע הארצי.

 

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר