עמק היובל ובית טיילור (צילום הדמיה יגאל לוי אדריכלים ומתכנני ערים)
התכנון העתידי לעמק היובל ובית טיילור (צילום הדמיה יגאל לוי אדריכלים ומתכנני ערים)

המאבק להצלת בית טיילור – הסוף: התביעות האישיות יבוטלו, השטח יועבר לידי העירייה

אחרי שנים ארוכות של מאבק ציבורי לשמירה על בית טיילור ועמק היובל, הערב, רביעי, ייחתם הסכם רשמי בין עיריית ירושלים לחברת שיכון ובינוי. שטחי המריבה ושטחים נוספים יועברו לבעלות עירונית ויישמר ייעודן הקהילתי והתביעות האישיות שהוגשו נגד מובילי המאבק יימחקו. "עמדנו איתן מתוך מחויבות לאינטרס הציבורי", אומר דור יצחק לוי, לשעבר יו"ר המינהל הקהילתי וממובילי המאבק

פורסם בתאריך: 1.1.25 09:10

בית טיילור ועמק היובל יישארו בבעלות עירונית, אל שטחי המריבה יתווספו שטחים נוספים שייעודן יהיה ירוק וקהילתי, ואשר יישרתו את קהילת תושבי מרחב יובלים וכלל תושבי ירושלים. מהצד השני – חברת שיכון ובינוי תקבל שטח בדרום העיר – בגבעת המטוס – עם זכויות בנייה מוגברות שעליו תבנה מאות יחידות דיור.

אלו הם עיקרי ההסכם שצפוי להיחתם הערב, רביעי, בין עיריית ירושלים לבין חברת שיכון ובינוי, באירוע מיוחד שייערך – איך לא – בבית טיילור. על הדרך גם תתקיים הדלקת נר שמיני של חנוכה, ובכך יסתיים בדרך הטובה ביותר אחד המאבקים הציבוריים הגדולים והעיקשים שנוהלו בירושלים בשנים האחרונות – מאבק שהסתיים בניצחון גדול של התושבים ובשמירה על בית טיילור ועל עמק היובל.


הזמנה לאירוע החתימה על הסכם בית טיילור


בית טיילור (צילום: ליזי זהר)

בית טיילור (צילום: ליזי זהר)


כזכור, כפי שפורסם לא אחת ב"כל העיר", המאבק הציבורי היה גדול ויצרי, במהלכו ספגו מובילי המאבק – נציגי הציבור מטעם מינהל קהילתי יובלים – תביעות אישיות מצד חברת שיכון ובינוי, שטענה שזכויותיה על הקרקע מופרות בגלל הפעילות הציבורית נגד הבנייה. המאבק, שלו היו שותפים גם נציגי 'האיחוד הירושלמי' סגן ראש העיר יוסי חביליו ולורה ורטון, עמד איתן ולא נרתע, כשתושבים רבים הביעו תמיכה ודרשו לשמור על השטחים הירוקים של עמק היובל, וכמובן על בית טיילור.

חלק מהמאבק הציבורי נגד סגירת בית טיילור התנהל בבתי המשפט, כאשר בשנת 2021 הגישו עשרות תושבי השכונה, באמצעות עו"ד עידן שחם ממשרד עו"ד נבו קידר בלום, תביעה להכרזה על המתחם כולו כהקדש ציבורי, ולצדה צו מניעה נגד סגירת המקום. צו המניעה שניתן בבית המשפט המחוזי בירושלים במסגרת תביעת התושבים הביא לכך שבית טיילור המשיך לתפקד כסדרו בשנים האחרונות, ותרם תרומה רבה ליצירת השיח בין עיריית ירושלים לשיכון ובינוי, שהביאה לבסוף לפתרון המוצלח.

לפני כתשעה חודשים הגיעה פריצת דרך משמעותית, עם הסכם ראשוני אליו הגיעה עיריית ירושלים אל מול היזם (חברת שיכון ובינוי), אשר בבסיסו הצרחת שטחים – העברת השטח בקרית היובל לבעלות עירונית ומתן זכויות בנייה מוגדלות לשטח אחר של שיכון ובינוי בגבעת המטוס. בחודשים האחרונים עמלו הצדדים על הפרטים הטכניים בהסכם, והם ייחשפו במהלך החתימה.


מחאת התושבים להצלת עמק היובל ובית טיילור (צילום: מטה המאבק)

מחאת התושבים להצלת עמק היובל ובית טיילור (צילום: מטה המאבק)


כך או כך – הבשורות הגדולות מבחינת הציבור הן שמירה על בית טיילור ועל השטחים הירוקים שסביבו, שבהווה הקרוב צפויים לעבור שדרוג ושיפוץ מקיף (בעיקר בית טיילור), והאזור כולו יהפוך לשטח קהילתי, ירוק ומזמין. ל"כל העיר" נודע כי יש תוכנית להפיכת הבריכה בבית טיילור לבריכה אולימפית. עד אז, טוענים בדאגה גורמים המעורים בפרטים, יהיה צורך לתחזק ולדאוג למתחם עצמו, שהוזנמח מאוד במהלך העשור של המאבק המשפטי.

בין סעיפי ההסכם – מחיקת התביעות האישיות שהוגשו כנגד נציגי הציבור וכנגד מינהל קהילתי יובלים.

 

 

דור יצחק לוי, לשעבר יו"ר מינהל קהילתי יובלים, ואחד מנציגי הציבור שנגדם הוגשו תביעות אישיות אומר ל"כל העיר": "המאבק להצלת עמק היובל ובית טיילור בקרית היובל מהווה דוגמה מובהקת לכוחו של שיתוף פעולה בין תושבים, הנהגת העיר וגורמים מקצועיים. כמי שכיהן כיו"ר המינהל הקהילתי 'יובלים' והוביל את המאבק, אני גאה בתוצאה שהושגה: השטחים שהיו בבעלות 'שיכון ובינוי' יהפכו לשטחים ציבוריים פתוחים וירוקים, שישמשו את תושבי השכונה והעיר כולה.

"המאבק לא היה קל. במהלכו, נאלצנו להתמודד עם תביעה משפטית משמעותית שהוגשה נגדנו על ידי 'שיכון ובינוי', אך עמדנו איתן מתוך מחויבות לאינטרס הציבורי ולשמירה על השטחים הפתוחים למען התושבים. ההישג הזה לא היה מתאפשר ללא התמיכה והמעורבות הפעילה של עיריית ירושלים, בראשות ראש העיר משה ליאון ומהנדס העיר יואל אבן, שהפגינו מחויבות עמוקה לשמירה על השטחים הירוקים בעיר. ההסדר התקדימי שהושג, במסגרתו הועברו השטחים לעירייה בתמורה להגדלת זכויות בנייה באזור אחר, משקף חשיבה יצירתית וראייה ארוכת טווח לטובת הציבור.


דור יצחק לוי (צילום: ארנון בוסאני)

דור יצחק לוי (צילום: ארנון בוסאני)


"אני מבקש להודות לכל התושבים, הפעילים והגורמים המעורבים שעמדו לצידי במאבק זה. הצלחתנו מוכיחה כי כאשר הקהילה מתאחדת ופועלת בנחישות, ניתן להשיג תוצאות משמעותיות לטובת הסביבה והחברה. כיום, כחבר מועצת העיר ירושלים, אני מתחייב להמשיך לפעול בנחישות למען שמירה על השטחים הפתוחים והמרחבים הציבוריים בעיר, ולהגן על האינטרסים של התושבים בכל הזדמנות".

סגן ראש העיר חביליו, שהיה גם הוא ממובילי המאבק, מוסיף: "אני שמח שהמאבק שהתחלתי עם חברי המינהל הקהילתי ותושבי קרית היובל כנגד כל הסיכויים הצליח. בסופו של דבר, ראש העירייה קיבל את עמדתנו – ובמקום יער של מגדלים, התושבים יקבלו מרכז ספורט ופארק. הדבר מוכיח ששווה לא לוותר ולהילחם על מה שמאמינים בו".


יוסי חביליו (צילום: ישראל כהן)

יוסי חביליו (צילום: ישראל כהן)


 

תגובות

2 תגובות
2 תגובות
  1. שלום

    משה ליאון הוא החזון של השלום והיופי של ירושלים תודה רבה

  2. רוני

    פשוט שוד לאור היום העירייה שילמה כסף רב תמורת בריכה מוזנחת שהיא 50% בבעלות פרטית ומאינטרסים זרים

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר