מסמסים בנהיגה (צילום: באדיבות עמותת אור ירוק)
מסמסים בנהיגה (צילום: באדיבות עמותת אור ירוק)

היעדר אכיפה או נהיגה בטוחה? צניחה במספר הדוחות על שימוש בטלפון בנהיגה

מנתוני המשטרה עולה כי במהלך שנת 2023 נרשמו בירושלים 5,895 דוחות בגין שימוש בטלפון בזמן נהיגה, צניחה של כ-60 אחוז לעומת שנת 2022. בעמותת אור ירוק שפרסמה את הנתונים אומרים: "חייבים לחזק את משטרת התנועה ולהוסיף עוד ניידות ועוד שוטרים"

פורסם בתאריך: 22.12.24 08:15

ירושלים מובילה במספר הדוחות שניתנו לנהגים בשל שימוש בטלפון הנייד בזמו נהיגה. על פי נתוני המשטרה, שפורסמו על ידי עמותת אור ירוק, במהלך שנת 2023 ניתנו לנהגים בירושלים 5,895 דוחות. במקום השני בארץ – תל אביב, שבה נרשמו לנהגים 3,825 דוחות תנועה בשל שימוש בטלפון הנייד. את החמישייה הראשונה משלימות ראשון לציון (2,593 דוחות), בני ברק (1,567 דוחות) ואילת (1,550 דוחות).

יש לציין כי מדובר על ירידה דרסטית במספר הדוחות שניתנו בשל שימוש בטלפון הנייד – בירושלים ובכלל הארץ. על פי הנתונים, בירושלים היתה צניחה של כ-60 אחוז במספר הדוחות: 9,942 דוחות בשנת 2022 לעומת, כאמור, 5,895 דוחות בשנת 2023. ברמה הארצית ניתנו 135,879 דוחות בשנת 2023, לעומת 164,686 דוחות בשנת 2022 (ו-177,847 דוחות בשנת 2021).

למרות הירידה במספרים, עו"ד יניב יעקב מנכ"ל עמותת אור ירוק אומר: "המחסור החמור בניידות ושוטרים גורם לנהגים לא לפחד להתעסק בטלפון הסלולארי בזמן נהיגה ולסכן את החיים של כולנו. למשטרה יש תפקיד מכריע בצמצום תאונות הדרכים. אין תחליף להימצאות ניידת בכביש אשר גורמת להגברת ההרתעה ומניעת עבירות תנועה מסכנות חיים. חייבים לחזק את משטרת התנועה ולהוסיף עוד ניידות ועוד שוטרים כדי לשדר מסר חד וברור – נהג שישתמש בטלפון הסלולארי יידע כי קיים סיכוי גבוה שייתפס וייענש בחומרה".

***

עוד על פי הנתונים שעובדו על ידי 'אור ירוק': 16,905 דוחות נרשמו לנהגים בשעה עשר בבוקר – שעת השיא במספר הדוחות בשל שימוש בטלפון הסלולארי בזמן נהיגה בשנת 2023. שעות הבוקר, ככל הנראה בדרך לעבודה, מהוות את שעות השיא במתן דוחות של המשטרה לנהגים בגין שימוש בטלפון הסלולארי. דוחות הסלולאר מושפעים מהעומס בכבישים ולכן בשעות הצהריים מספר הדוחות נמצא בירידה. בשעות העומס אחר הצהריים, בדרך חזרה מהעבודה, מספר הדוחות שוב עולה ויורד בשעות הערב.

"בעיית היסח הדעת, הנובעת בעיקר משימוש בטלפון סלולארי ושימוש במערכות טכנולוגיות אחרות בזמן נהיגה, היא בעיה מרכזית המשליכה על תאונות הדרכים בישראל, אך היא גם בעיה אוניברסאלית אשר מאפיינת את כלל אוכלוסיית הנהגים", מדגישים בעמותת אור ירוק. "דוח של המועצה האירופית לבטיחות בדרכים (ETSC) מציב את היסח הדעת בין ארבעת הגורמים המרכזיים לתאונות דרכים באירופה, כאשר מחברי הדוח מעריכים כי היסח דעת בנהיגה גורם ל-10 עד 30 אחוז מתאונות הדרכים. בצד מסעות ההסברה, הגברת האכיפה ובעיקר החרפת הענישה לנהגים שעושים שימוש בטלפון הסלולארי בזמן נהיגה, בעולם ישנה הבנה כי כדי להפחית את התופעה והשלכותיה המסוכנות, חייבים לשים דגש בעיקר על שימוש בטכנולוגיות מתקדמות להפחתת התופעה".

 

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת
  1. הרב מאיר חשוך

    חה חה חה המשטרה התבקשה להפסיק לתת דוחות לחרדים .
    מזמין אותכם לנווה יעקב פסגת זאב ותראו הקידמה לא הגיעה על דיבורית לא שמרו הם כולם מחוברים בזמן נהיגה ובגלל זה ציר הרכבת שיש בוגדרות כל יום שלוש ארבע תאונות מורידים את הגדרות בגלל שהם היו בטלפון ולא שמו לב שהגדר טיפה נכנסת לכביש שזה שערוריה בפני עצמה שיש את הגדרות האלה בכלל

תגיות:

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר