רחוב המלך ג'ורג', אחד הצירים המרכזיים והחשובים בירושלים, מציין היום – 9 בדצמבר 2024 – 100 שנים להיווסדו. הרחוב, שנחנך ב-9 בדצמבר 1924 – במלאת שבע שנים לכיבוש ירושלים על ידי הצבא הבריטי – על ידי הנציב העליון הרברט סמואל, נושא, כידוע, את שמו של המלך ג'ורג' החמישי, מלך בריטניה בתקופת מתן הצהרת בלפור.
הרחוב מתחיל, כידוע, מצומת הרחובות יפו ושטראוס ומגיע עד לכיכר צרפת, כשהוא חוצה רחובות מרכזיים כגון בן יהודה והלל, מאגד בתוכו מבנים היסטוריים ותרבותיים חשובים. לאורך 100 שנותיו שימש רחוב המלך ג'ורג' (שמכונה גם בירושלמית "רחוב המלך קינג ג'ורג'") מוקד לאירועים היסטוריים, מהווה בית למבנים ארכיטקטוניים ייחודיים וחלק בלתי נפרד מהחיים התרבותיים והחברתיים של העיר.
לאורך הרחוב מבנים ואתרים היסטוריים רבים, כגון בית פרומין, שבו שכנה הכנסת עד למעברה למשכנה הנוכחי בגבעת רם, גן העצמאות, גן המנורה, מגדל העיר, המוסדות הלאומיים (ההסתדרות הציונית העולמית, הסוכנות היהודית, הקרן הקיימת לישראל וקרן היסוד), בית הכנסת הגדול והיכל שלמה, לצד חנויות, מסעדות ובתי קפה אייקוניים – הפכו את קינג ג'ורג' לאחד מסמליה הבולטים של ירושלים שמחוץ לחומות העיר העתיקה.
בעוד כחודש פחות או יותר, הרחוב צפוי לשנות את פניו. תחילה יהיו אלו הדחפורים שיעלו עליו לצורך ביצעו עבודות תשתית וחפירה, ובהמשך – בתקווה שבעוד עד 8 שנים – על הציר המרכזי הזה צפוי לעבור הקו הכחול של הרכבת הקלה, אשר יחתוך באמצע את הקו האדום הפעיל, במה שעשוי להחזיר למלך ג'ורג' קצת מזוהרו ומחינו, שסר בשנים האחרונות.
עד אז, השנים הקרובות של העבודות והחפירות צפויות להרחיק מהמקום מבקרים וקונים, ובקרב בעלי העסקים מכונן חשש כבד מפני העתיד לבוא. העבודות, חשוב לציין, לא ייפגעו במונומנטים ההיסטורים, גם לא בגנים הציבוריים – בהם כאמור גן הסוס, גן העצמאות ועוד.
ראש העיר משה ליאון: "רחוב המלך ג'ורג' הוא הרבה יותר מרחוב – הוא סיפור, הוא מסע בזמן והוא הלב הפועם של ירושלים. הוא מהווה סמל להיסטוריה עשירה, לרב-תרבותיות ולדינמיות של העיר. אנו גאים להיות חלק מהסיפור של רחוב המלך ג'ורג', ולהמשיך לשמר את ההיסטוריה ואת הסיפור הייחודי, לצד המשך פיתוחו כרחוב תוסס ומרכזי בחיי ירושלים ולהפיכתו לעורק מרכזי של הרכבת הקלה".
הנוסע
יומולדת שמח!
הפתיחה של הקו האדום עשתה למרכז העיר רק טוב.
ובתקווה שהעבודות על הקו הכחול לא יתארכו מעבר למידה.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
לא שמעתי אפילו פעם אחת באי אלו עשרות שנות חיים בעיר, שקראו לרחוב ״רח׳ המלך קינג ג׳ורג׳״ – מי המציא את השטות ( העלילה?) הזאת?
המלך ג'ורג' השביעי
החרדים השתלטו = הועם זהרו
רמי
למה בעוד שמונה שנים, אולי בעוד 60 שנה 600 שנה, אוסף של חלמאים.
רציו
וואו. רכבת ברחוב קינג ג'ורג'. קץ העולם מגיע.
יהודית שמיר
ממש ממש לא חוצה את רחוב בן יהודה, למה לרשום סתם מילים.
עדי בירון
כל הכבוד לעריית ירושלים על הפיתוח של התחבורה הציבורית של העיר.
תושבת
הרחוב צר.רק 2 נתיבים כל צד.איפה תכנס הרכבת ואוטובוסים?
ירושלמי
ליהודית, כן חוצה את רחוב בן יהודה ..
רחוב בן יהודה בקצהו העליון מתחבר לרחוב בצלאל..
נאוה זיו
יהודית שמיר, הוא אכן חוצה את רחוב בן יהודה.
חני
ועוד איך חוצה את בן יהודה את רצינית אבלההההההההה
דבש
ליהודית שמיר: בהחלט חוצה, עייני במפת העיר. אולי את מתכוונת לכך שהוא אינו חוצה את חלקו המדרחובי של בן יהודה, וזה אכן נכון.
לסלי בוגוסלבסקי
כמה עצוב, כתושבת ותיקה בירושלים,שיש ראש עיר לא ירושלמי, שמגדלים גבוהים ומכוערים, תקועים לאורך דרך חברון זה נורמלי!! ממש לא! לא יעזו לעשות זאת בפריס או רומא.
בנו רק בניינים עד 5 קומות!!מצופים אבנים לא מסותתות,כמו הבנייה בירושלים שרווחה בירושלים!!! שמרו על צביונה המיוחד של ירושלים! בנו מגדלים בתל אביב, בבית שמש, הניחו לירושלים!!!