במסגרת שיתוף הפעולה בין ישיבת בני עקיבא, "נתיבות חיים" לבין המוסדות האקדמיים האוניברסיטה העברית קמפוס גבעת רם, מכללת עזריאלי ומכללת הדסה יוצאים תלמידים מהישיבה, החל מכיתה ז' ועד י"ב, אל אותן מוסדות אקדמאיים ושם הם נחשפים למעבדות השונות ומתנסים בעבודה עם הכלים הרלוונטיים. במקביל, סטודנטים אשר קיבלו מלגות מ"קרן רוטשילד" מגיעים לישיבה וחונכים את התלמידים באמצעות פעילויות מגוונות.
כדי לעודד את התלמידים ללמוד תואר ראשון, החלו לאחרונה בישיבה אף במיזם "עשר עד עשר"- ליווי לו זוכים תלמידי מוסד החינוך מגיל 12 ועד 22, מתוך מטרה לשלבם במוסדות אקדמאיים.
"ברגע שילד נחשף לאקדמיה כבר בכיתה ז', הסיכוי שירצה ללמוד במוסד אקדמי לאחר הצבא גבוה מאוד", אומר ראש הישיבה, הרב ספי שרמן. "אם אצל תלמיד אין מסורת של לימודים אקדמיים בבית, אני רוצה להנחיל לו אותם בבית הספר. בסקר שערכנו בין התלמידים בשנה שעברה בזמן ביצוע הפיילוט, גילינו עלייה ב-30 אחוזים במספר התלמידים שהביעו רצון ללמוד לאחר הצבא. ככל שנמשיך עם שיתופי הפעולה, המספרים ימשיכו לעלות.
"האקדמיה צריכה להיות פתוחה לכולם, והחזון שלי הוא שתלמידים יכירו אותה מגיל צעיר. זה צעד שאמור ליצור שוויון הזדמנויות עם כל שאר תלמידי ישראל בלי קשר לבית ולרקע שכל אחד ואחת הגיעו ממנו. אציין, כי אני מתנגד נחרצות למסלול של י"ג-י"ד, מאחר ואין לכך שום משמעות אקדמאית, או ללימודי תואר ראשון במסגרת התיכון מאחר ונער צריך לחיות חיי חברה של נער. לכן אני רואה חשיבות עליונה בחשיפה לעולם האקדמי באופן שבו אנו פועלים בישיבה".
תגובות