כמדי שנה, ירושלים תציין את יום המאבק לאלימות נגד נשים (שחל השנה ביום שני, ה-25.11) באמצעות סדרת אירועים מיוחדים שיתקיימו במהלך החודש. במסגרת זו, כמיטב המסורת העירונית בשנים האחרונות, יוארו מבנים ואתרים שונים בעיר, בהם גשר המיתרים, בניין העירייה בכיכר ספרא ועוד, בצבע אדום לציון יום המודעות לאלימות נגד נשים.
לקראת היום החשוב, בעיריית ירושלים מציגים את נתוני הפעילות של 'שלוחה 5' – המוקד הייעודי (בתוך מוקד 106 העירוני) המהווה כתובת לקבלת תמיכה ועזרה לכל תושב ותושבת הסובלים מאירועים של אלימות במשפחה.
על פי נתוני העירייה, בחמש השנים האחרונות, מאז נפתחה השלוחה הייעודית לפניות באלימות במשפחה – שלוחה 5 – טופלו למעלה מ-200 פניות הנוגעות לטיפול באלימות במשפחה. רובן המוחלט של הפניות מועברות ישירות למחלקת הרווחה של העירייה, אשר מטפלת, מלווה את הפניות ומשלבת את אותן נשים בתוכניות השונות שהיא מובילה.
"אלימות נגד נשים היא מגפה שאנו חייבים לעקור אותה מהשורש", אומר בנחרצות ראש העיר משה ליאון. "החינוך הוא המפתח למניעת אלימות. עלינו לחנך את הדור הצעיר לשוויון מגדרי ולכבוד הדדי. בבתי הספר, בגנים ובקהילה, עלינו להטמיע ערכים של סובלות והכלה. בחודש הזה, ובכל ימות השנה, עלינו להשקיע במניעה, בחינוך ובסיוע לקורבנות. כל אחד ואחת מאיתנו יכולים לתרום למאבק הזה. ירושלים מחויבת לספק לנשים שנפגעו את כל הכלים והשירותים הדרושים להן, כדי לצאת מהמעגל האלים. אנו נמשיך לפעול להרחבת ההיצע ולשיפור השירותים, כדי לאפשר לכל אישה להתחיל חיים חדשים".
אם את נמצאת בזוגיות אלימה, אם אתה מרגיש שאתה צריך הכוונה להתנהלות בריאה, אם עולה לכם.ן חשד לזוגיות אלימה בכל מקום באשר הוא, אנחנו כאן – חייגי 106 לשלוחה 5 | *90201 קו יעוץ לנשים במצבי שינוי ומשבר – נעמת.
אירועי חודש המאבק באלימות כלפי נשים
"משנות"
שיחה עם עו"ד אידית טיטונוביץ, מנהלת הלשכות המשפטיות של נעמת. תתקיים בנוסף הצגת יחיד 'שני זוגות נעליים' (בתשלום של 35 שקלים).
כמו כן, במקום יוצג פרויקט אנימציה 'הרעש השקט' בשיתוף המחלקה לאמנויות המסך, בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים. סרטוני האנימציה עוסקים בילדים וילדות החשופים לאלימות במשפחתם ועל ההשפעה של חשיפה זו על חייהם.
(יום שלישי, 19.11, 17:30. מרכז נעמת לשוויון מגדרי, רח' שלום עליכם 10).
"אל תחכי לפרח הזה"
תערוכת כרזות עם תמרורי אזהרה המעידים על זוגיות אלימה ומסוכנת. כרזות אלו נועדו להעלות מודעות והכרה בסימנים המוקדמים של אלימות במערכת זוגית ולעודד פניות למוקדי סיוע מידיים, המציעים תמיכה מקצועית וייעוץ לנפגעות.
"אל תחכי לפרח הזה" הוא פרויקט של עיריית ירושלים – לשכת ראש העיר, נעמת ירושלים, המחלקה לקידום נשים אגף חברה, היחידה לטיפול בנשים ואלימות – אגף הרווחה, המחלקה לאמנות חזותית באגף תרבות, מרכז פסגה והרשות לביטחון קהילתי-מנח"י.
(החל מיום ראשון, 24.11, ברחבת כיכר ספרא. התערוכה תוצג כחודש ימים).
"בדלתיים פתוחות"
כנס לעובדות ועובדי העירייה בהיבטים המשפטיים. בכנס יוקרנו קטעים נבחרים מסדרת הדוקו "בלב התביעה". לראשונה הוכנסו מצלמות לחדרי החדרים בפרקליטות מחוז ירושלים, המתעדות את הדילמות והאתגרים המשפטיים בפרקליטות בנוגע לתיקים של נפגעות עבירה: מיכל סלה שנרצחה לעיני בתה התינוקת, קים אריאל ארד שנפגעה על ידי הפסיכולוג המטפל ועדי שנפגעה על ידי אביה.
בנוסף, יתקיים פאנל בהשתתפות עו"ד אפרת שהם, מנהלת מחלקה פרקליטות מחוז ירושלים – מרכזת תחום עבירות מין ופגיעה בקטינים; עו"ד אפרת נחמני בר, מייצגת ומלווה נפגעות עבירה; קים ארד – נפגעת עבירה.
אדווה דדון תנחה את הכנס ותרצה על מאחורי הקלעים של חשיפת פרשיות עבירות המין בישראל. בסיום הכנס יתקיים מופע של הזמרת שי המבר שחשפה בפומבי את סיפור פגיעתה.
(ראשון, 24.11, 14:00-8:30, תיאטרון ירושלים).
"בין המסכות"
תערוכה חדשה אשר עוסקת בהיבטים השונים של אלימות כלפי נשים, מבקשת להעלות את המודעות לנושא ולעורר שיח על האלימות הבלתי נראית המתחוללת בתוך ומחוץ לגבולות הבית. בנוסף, התערוכה מבקשת להאיר את הפנים והרבדים השונים של האלימות, את השפעתה הארוכה והחבויה, ולעודד שינוי ופעולה משותפת למען עתיד בטוח יותר לכולן ולכולם. אירוע הפתיחה בהשתתפות לנה גוברמן, ארז גביש, אוסי ולד. אוצרת – ליטל מרקוס מורין.
(שני, 25.11, 19:00. בית ביתא, רח' יפו 155. שעות פתיחה בתערוכה: שני-רביעי, 17:00-10:00, שישי, 13:00-10:00).
"האירוע"
דרמת במה בהשתתפות חמישה שחקנים, בהם שרון אלכסנדר, אשר חוקרת נושא בוער וכואב – פגיעה בתוך המשפחה. אופי הפגיעה אינו מפורט במפורש לאורך המחזה ונותר כחידה. ההצגה יוצאת דופן באופן הרגיש והעדין בו היא מעלה לדיון נושא כה חשוב. ההצגה ביוזמת המחלקה לקידום נשים.
(רביעי, 27.11, 19:00. תיאטרון החאן. 90 שקל).
חשוב מאוד
כל הכבוד לראש העיר