בירושלים והסביבה על פי הערכות ישנם כיום כ 12 אלף מפונים רובם מצפון הארץ וחלקם מהדרום מאז החלה מלחמת 'חרבות ברזל'. בזמן הזה – למעלה מ-9 חודשים מאז השבת השחורה של ה-7/10 ופרוץ המלחמה – ניתנו מענים שונים הנוגעים לחיים עצמם למפונים – מערכת חינוך, מקומות תעסוקה, תחבורה ועוד, אך ישנה נקודה רגישה שלא נחשפה או דוברה – מה קורה כאשר אחד מהמפונים נפטר ויש לקבור אותו?
פתרון חלקי לסוגיה המורכבת ניתנת בחודשים האחרונים על ידי חברה קדישא 'קהילת ירושלים', שבמחווה יוצאת דופן הודיעה לנציגי המפונים בתיאום עם מנכ"ל משרד הדתות יהודה אבידן כי במקרה של פטירה החברה תעמיד לרשות משפחת הנפטר את כל מערך השירותים שלה כפי שניתן לתושב מקומי בחינם.
החברה אף נותנת בידי המשפחות שתי חלופות לבחירה:
1. במקרה שהוחלט כי הנפטר יקבר בעיר מגוריו, עובדי חברה קדישא 'קהילת ירושלים' רוחצים את הנפטר ועושים לו את כל הליך הטהרה לרבות הכנתו לקבורה וכיסויו בתכריכים – לאחר מכן 'מועבר' הנפטר לרשות חברה קדישא המקומית באזור מגוריו שדורגת להליך הקבורה.
2. במקרה שהנפטר (או משפחתו) ביקש להיקבר בירושלים, מבצעים עובדי החברה קדישא את כל הליך כפי שנעשה לתושב ירושלים, החל מרחיצה, טהרה, תכריכים ועד לסיום הליך הקבורה עצמה בבית העלמין בגבעת שאול. כמו כן, במקרה שהנפטר נשוי יישמר קבר נוסף בסמוך לבת זוגו (וההיפך).
משה שמעון, מנכ"ל חברה קדישא 'קהילת ירושלים', מציין כי "ההחלטה לסייע לאחינו המפונים התקבלה בהנהלת החברה מספר ימים לאחר שהחלה המלחמה לאחר שהבנו שהמצב הנוכחי יכול להימשך לאורך זמן. עד כה נקברו בירושלים כעשרה נפטרים ושהקבר הסמוך שמור לבני זוגם, כמו כן, 9 נפטרים הועברו לקבורה במקום מגוריהם כאשר אנו קיימנו את הליך הטהרה והשמתם בתכריכים. 7 מאזור הצפון ו-2 מהדרום".
תגובות