פוסט אחד שפורסם בדף הפייסבוק של ד"ר גיא הלפטק, מנכ"ל של חברת בינה מלאכותית בארצות הברית שמאז תחילת המלחמה מתנדב באינספור מיזמים בישראל, חרך את הרשת וגרם לצמרמורת ללא מעט אנשים.
"זקוקים למתנדבים בקטיף בפרדסים של משפחת ביבס (הילדים הג'ינג'ים) במושב ישע בעוטף", כתב הלפטק, והוסיף את ימי העבודה הנדרשים – היום, חמישי, וביום ראשון. "משפחת ביבס עברה טלטלה בטבח הנורא – ההורים נרצחו, והבת שירי, בניה ובעלה נחטפו ועדיין לא השתחררו. המשפחה זקוקה לעזרה בקטיף קלמנטינות. ביום ראשון זקוקים ל-50 מתנדבים, אני עובד על ארגון אוטובוס. המשימה: קטיף על סולם הקלמנטינות בגובה 2.5-2 מטרים. איש קשר: יעל 052-9514927. מיקום: מושב ישע, דרום העוטף. בבקשה לעבור נקודה נקודה בלי לדלג על נקודות: הגעה לכביש הגישה לאוהד – זהירות בירידה מהכביש; להיכנס דרך השער הצהוב האחורי לתוך מושב אוהד – יש נקודת בידוק של הצבא; לנווט לשער הראשי ולצאת מהמושב; לנווט לתוך מושב ישע למשק החקלאי". כדי לעזור בניווט צורפו לינקים לכל אחד מהשלבים.
יש לציין כי דף הפייסבוק של הלפטק הפך מאז השבת השחורה של ה-7/10 למעין לוח מודעות, שבו הוא מפרסם על יוזמות שונות למען ולטובת חקלאי העוטף.
הלפטק, יש היענות?
"עצומה, כל יום אני מקדיש כעשר שעות ליצירת חיבורים בין אנשים. רק עכשיו פנו חקלאי מהעוטף וחקלאי מאופקים, ויש גם פניות מהצפון. יש היענות של כולם – מתנדבים, חקלאים ועובדים בשכר – וזה מרגש. אני קורא לכולם לבוא לעזור בקטיף. בואו וצאו מחוזקים, זו חוויה מרגשת, מבטיח".
***
כאמור, בשגרה, ד"ר הלפטק הוא מנכ"ל של חברת בינה מלאכותית שהקים בארצות הברית. הוא גם יזם של סטרטאפים בתחום הטכנולוגיה, וכשיש לו זמן הוא מרצה על בינה מלאכותית, על חדשנות ועל עתידנות במקומות שונים בעולם, גם באקדמיה וגם לעסקים.
את תחילת דרכו האקדמית עשה באוניברסיטה העברית (לאחר שירות בחיל הים). את הדוקטורט הוא עשה באוניברסיטת הארוורד היוקרתית, וכבר שנים רבות הוא חי בארצות הברית, כשהוא נע בין בוסטון, קליפורניה, ניו יורק וגם וושינגטון, כשעבד בבית הלבן בתקופתו של הנשיא ברק אובמה. עכשיו הוא כאן, מתנדב איפה שרק אפשר, בעיקר עוזר לחקלאים אך גם מתנדב גם במטה משפחות החטופים ועוד דברים שהוא לא יכול לדבר עליהם בקול, הכל כדי להביא את החטופים הביתה.
"באותה שבת ארורה החקלאים שניצלו ברחו מעוטף עזה", הוא מספר/מסביר את עשייתו, "חלק מהם חזרו לשדות ולחממות אחרי עשרה ימים, שם הם מצאו יבולים מרקיבים. כדי להציל את מה שניתן היה להציל, הם היו זקוקים לעזרתם של מתנדבים עד שהמצב יתייצב. בחודש שעבר התנדבתי בעוטף במשך כשבוע בחקלאות וראיתי את הנחיצות במתנדבים".
בעקבות ההתנדבות שלו, הוא הקים, בהתנדבות כמובן, את חמ״ל חקלאות העם בהתנדבות – קבוצת ווטסאפ המקשרת בין משקים בעוטף שמשוועים לעזרה לבין מתנדבים. בקבוצה מתפרסמות מדי יום הודעות לקטיף תותים, בננות, עגבניות שרי, פלפלים, פירות הדר, צמחי תבלין ומה לא. תוך זמן קצר התרחבה הפעילות למשקים בכל הארץ, והוא פתח את חמ"ל חקלאות ישראלית בשכר. עם הצטרפותו למיזם של ארגון עובדי הפלחה בארץ, המייצג 300 קיבוצים, החלו להתפרסם משרות בשכר כדי לקשר ישראלים לעבודה בכל ענפי החקלאות – גידולי שדה, מטעים, לולים, רפתות ועוד. לא עבר זמן רב, ואל המיזם הצטרפו גם משקי פרחים ופרדסים בשרון ובעמק חפר.
"התחילו לפנות אלי גם חקלאים וגם חבר'ה יוצאי צבא שזקוקים לפרנסה ורוצים להשתלב", אומר הלפטק, "יש המון מקומות בארץ שמתנדבים לא מגיעים אליהם, כמו קווי עימות בצפון ובדרום, אז הבנתי שיש צורך גדול גם מצד החקלאים וגם מצדם של דורשי עבודה. יש מחסור עצום בכוח אדם, פועלים זרים הם לא פתרון לטווח ארוך, וזה מוכיח שצריך להעביר את הענף כולו לידיים ישראלית. שני החמ"לים צומחים מהר מאוד, ומועצות אזוריות וארגוני חקלאות מצטרפים. הביקוש לעובדים הוא גדול מאוד בכל התחומים, גבוה יותר אפילו מהביקוש למתנדבים. יש ביקוש עצום לקוטפים, למנהלי עבודה, למנהלי משק ועוד".
תגובות