תביעת בעלות על מבנה – שהסתיימה בפינוי: חמישה בני אדם שהוגדרו כפולשים פונו בימים האחרונים מבית בשכונת ליפתא הישנה בעיר. מדובר במבנה מתחת לכביש המוביל לשכונת רמות, שהוגדר רעוע ומסוכן לשהייה. לאחר פינוי האנשים מתוכו הוא נאטם ובסביבתו הוצב שילוט המתריע מפני פלישות למקום.
תחילת הסיפור בטענתו של אחד מחמשת המפונים כי המבנה שייך לו. הוא פנה לצורך כך לבית משפט השלום בעיר, אך ברשות מקרקעי ישראל טענו מנגד שמדובר במסיג גבול, וכמוהו גם ארבעת חבריו ששהו במקום. לדברי אנשי הרשות, החמישה השתמשו במבנה הנמצא על קרקע השייכת למדינה למטרותיהם האישיות, ללא היתר ובניגוד לחוק, תוך שהניחו במקום ציוד אישי לשהייה ארוכת טווח. מרשות מקרקעי ישראל נמסר כי מדובר בעבירת הסגת גבול במקרקעי ציבור, שדינה עד שנתיים מאסר בפועל. בית המשפט קבע כי אין ממש בטענותיו של האיש, ופסק כי יש לפנות את המבנה בהקדם.
לפני ימים אחדים הגיעו למקום מפקחי הרשות, בליווי שוטרים מתחנת לב הבירה. עם הגעת כוחות האכיפה לפנותם, אספו הפולשים את ציודם האישי ללא כל התנגדות ואִפשרו את פינוי המבנה ואת איטומו. יתרת הפסולת והגרוטאות שנותרו בו נאספו והועברו להטמנה באתר מורשה, באמצעות מנוף וציוד מכני. עם תום הפינוי לצורך מניעת סכנה לשלום הציבור, ולאחר עבודות האיטום, תפסו מפקחי הרשות חזקה בקרקע, שהושבה למאגר קרקעות המדינה.
כזכור, כפי שפורסם באתר "כל העיר", לפני כחודש וחצי פונו משפחות שהתגוררו בליפתא שנים רבות – הן התפנו בהסכמה לאחר הסכם קבלת פיצויים. בשטח צפויות להיערך עבודות להרחבת כביש 1.
- המשפחות האחרונות מתפנות מליפתא
- יוזמה מרגשת של צעירים להנצחתה של סגן שיר חג'אג' ז"ל
- פסגת זאב: תלונות על מפגעי רעש בתחנת הרכבת הקלה
יואב ששון, מנהל מרחב ירושלים בחטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל, אמר: "מפקחי רשות מקרקעי ישראל מבצעים באופן שוטף פעילות אכיפה נגד עבירות מקרקעין ברחבי הארץ, ובין היתר גם ביישוב הנטוש ליפתא, שבו מבנים ישנים רבים אשר מושכים אליהם פולשים. אנו מזהירים את הציבור כי מדובר בסכנה ממשית מאחר שרבים מהבניינים רעועים, אינם יציבים ומסוכנים לשלום השוהים בהם".
תגובות