מבט על רשימת היישובים הארצית (מעל 10,000 תושבים) המדרגת את שיעור הפריון הכולל (מספר הילדים לאישה), מעלה שירושלים נמצאת במקום ה-20 מתוך 136 יישובים עם שיעור ממוצע העומד על 3.79 ילדים לאישה. בראש הרשימה נמצאים שני יישובים חרדיים, מודיעין עילית, בה נולדים לכל אישה בממוצע 7.2 ילדים, ובית"ר עילית, בה עומד הנתון על 6.8 ילדים, ובהמשך המקומות הגבוהים ברשימה מופיעים בעיקר יישובים חרדיים ובדואים.
לעדכונים אחר כל הידיעות הכי חמות>>
הורידו את אפליקציית "כל העיר" באנדרואיד
הורידו את אפליקציית "כל העיר" באייפון
את הרשימה סוגרים היישובים מג'דל שמס (1.7) וכאבול (1.6) בצפון הארץ, אשר בשניהם (ובעוד כ-30 מהישובים מעל 10,000 תושבים בישראל, לפי נתוני הלמ"ס) שיעור הפריון הכולל נמצא מתחת לרמת התחלופה , כלומר שיעור הפריון בו, בטווח הארוך, האוכלוסייה לא גדלה ולא קטנה (2.1).
נחזור לירושלים: שיעור הפריון בעיר הוא שונה מאוד בקרב האוכלוסייה הערבית (3.0) לעומת היהודית (4.3). מספר הילדים בחברה הערבית בירושלים, כמו-גם בישראל (שם הוא עומד על 2.8), נמצא בירידה, ובירושלים הוא אף נמוך מזה של הציבור היהודי מזה כעשור. יחד עם זאת, בקרב האוכלוסייה היהודית השיעור גבוה משמעותית מהשיעור בקרב היהודים בישראל כולה (2.9), ונובע בעיקר מהרכב האוכלוסייה היהודית בעיר הכולל שיעור גבוה של אוכלוסייה חרדית ודתית.
שיעור הפריון של האוכלוסייה החרדית (בישראל) עומד על ב-6.6, והוא יציב זה כעשור. שיעור הפריון של האוכלוסייה הדתית בישראל עומד על כ-3.9, ונמצא בירידה, והשיעור בקרב האוכלוסייה החילונית בישראל עומד על 2.0 ילדים לאישה, ונמצא בירידה זה כחמש שנים.
- הכותב הינו יאיר אסף-שפירא, ראש צוות מידע ונתונים במכון ירושלים למחקרי מדיניות
תגובות