(צילום: באדיבות מחשבה טובה)
אילוסטרציה של עבודה מהבית (צילום: באדיבות מחשבה טובה)

מצמצמים פערים: האתר שמאפשר לבני הגיל השלישי בירושלים להישאר מחוברים

בעקבות הגל החמישי של הקורונה: עמותת 'מחשבה טובה', הפועלת לצמצום הפער החברתי באמצעות הקניית אמצעים טכנולוגיים והעצמה אישית, מאפשרת לבני הגיל השלישי בעיר ליהנות מאתר למידה טכנולוגית מרחוק מותאמת עבורם עם למעלה מ-350 שיעורים והרצאות בחינם

פורסם בתאריך: 20.1.22 08:25

לאור הגל החמישי של הקורונה, שהביא בין היתר למספר רב של בידודים ולהתכנסות בבתים, עמותת מחשבה טובה, הפועלת לצמצום הפער החברתי באמצעות הקניית אמצעים טכנולוגיים והעצמה אישית, מאפשרת לבני הגיל השלישי בעיר ליהנות מאתר 'יחד מהבית'. מדובר בפורטל למידה להנגשת שירותים דיגיטליים, המתואם לאוכלוסייה זו, ובו למעלה מ-350 שיעורים טכנולוגיים והרצאות העשרה ותוכן מעניינות – ללא עלות.


השפעות והשלכות הקורונה, חידדו את החשיבות הרבה ואת צורך ההכרחי בהנגשה דיגיטלית, בעיקר בקרב האזרחים הוותיקים, הנמנים על אוכלוסיות הסיכון, שחוו ועדיין חווים בידודים ממושכים בבית. מאז התפשטות הקורונה, הפכו האמצעים הדיגיטליים לאמצעי הקשר המרכזיים, לתקשר עם בני המשפחה ועם הסביבה והוכיחו כי הטכנולוגיה אינה עוד פריווילגיה אלא צו השעה נוכח המצב העכשווי.

ל"כל העיר" נמסר כי "האתר 'יחד מהבית', מאפשר לבני הגיל השלישי, להישאר מחוברים וליהנות מיתרונות הטכנולוגיה תוך הקניית כלים דיגיטליים שימושיים, כדוגמת כיצד לרכוש מצרכים אונליין, שמירה על קשר עם בני המשפחה דרך הרשתות החברתיות, שימוש בשירותים רפואיים מקוונים, יצירת קשר דיגיטלי עם הבנקאי, צריכת שירותי פנאי דיגיטליים  ועוד. כמו -כן באתר מאגר תכנים והרצאות תוכן ליצירת עניין והפוגה מהמתח. כלל השיעורים מחכים באתר וניתן להיכנס אליהם בכל זמן ואף לחזור ולתרגל את הדברים הנלמדים בהם, מספר פעמים".

יצוין, כי האתר הוקם על ידי מחשבה טובה עם פרוץ הקורונה בחודש מרץ 2020 ומאז ועד היום למדו באתר מעל ל- 60,000 אזרחים ותיקים ברחבי הארץ.

עמותת מחשבה טובה, שהוקמה בירושלים בשנת 2003, מפתחת, מפעילה ומובילה תכניות טכנולוגיות לאוכלוסיות מכלל החברה, בדגש על הפריפריה החברתית והגאוגרפית של ישראל. העמותה, המשתמשת בטכנולוגיה ככלי לגישור על פערים חברתיים, מקימה ומפעילה מרכזים טכנולוגיים קהילתיים ברחבי הארץ, וכן כיתת מחשבים ניידת אשר בהם מתבצעות מאות הכשרות טכנולוגיות במגוון רמות ותכנים. הפעילויות השונות של העמותה מחזקות את תחושת הערך העצמי ותחושת המסוגלות של המשתתפים, להרחבת העולם החברתי ותחומי ההשתלבות בחברה, תוך פיתוח הידע האישי והטכנולוגי.

בתוך כך, סיכמה מחשבה טובה את פעילותה הענפה בירושלים בשנת 2021: לאורך השנה החולפת קיימה העמותה כ-228 תכניות טכנולוגיות לכלל המגזרים בעיר, ב-22 שכונות במערב ובמזרח ירושלים, ובהן נטלו חלק 2,919 משתתפים ומשתתפות. מחשבה טובה יצרה בשנה שעברה 48 שותפויות ירושלמיות, ובמסגרת פעילותה ב-2021 נתרמו כ-1,100 מחשבים ניידים ונייחים.

 

 

מנכ"לית עמותת 'מחשבה טובה' אורנית בן ישר: "מחשבה טובה גאה להיות חלק מהעשייה החברתית המשמעותית בעיר ירושלים. הנגשת הטכנולוגיה לאוכלוסיות רבות בעיר בדגש על בני הגיל השלישי הינה חלק האינהרנטי מפעילותינו בעיר. משבר הקורונה אינו רק משבר בריאותי, הוא משבר חברתי משמעותי, הפוגע בלא מעט אוכלוסיות. מחשבה טובה נרתמה לסייע לאזרחים הוותיקים להתחבר לטכנולוגיה דווקא בעת הזו. אני מזמינה את כלל האזרחים הוותיקים בעיר ליהנות מהאתר 'יחד מהבית', ללמוד בקצב ובזמן שלכם וכמובן אנו מחכים לראותכם במרכזים הטכנולוגיים של מחשבה טובה ברחבי העיר".


לעדכונים אחר כל הידיעות הכי חמות>>

הורידו את אפליקציית "כל העיר" באנדרואיד

הורידו את אפליקציית "כל העיר" באייפון


תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר