לכל אחד יש את יום הכיפורים שלו, החרוט בזיכרונו ושאותו הוא זוכר היטב. את השיא שאליו הוא מגיע באותו יום ואותו הוא מנסה לשחזר. לי זה קרה כבר בדקות הראשונות עם כניסתו של יום כיפור, ועוד לפני שהרב עמיטל, ראש ישיבת גוש עציון, התחיל ברטט בניגון המסורתי של תפילת "כל נדרי". בדקות האלה נדרכתי כקפיץ.
לעדכונים אחר כל הידיעות הכי חמות>>
הורידו את אפליקציית "כל העיר" באנדרואיד
הורידו את אפליקציית "כל העיר" באייפון
ארון הקודש העטוי בפרוכת לבנה נפתח, ספרי תורה הוצאו מהארון והם עתידים לעמוד כשני מלאכים לימינו ולשמאלו של הרב עמיטל בעת שיכריז "על דעת המקום ועל דעת הקהל בישיבה של מעלה ובישיבה של מטה אנו מתירים להתפלל עם העבריינים".
ספר תורה אחד ניתן לראש הישיבה, הרב ליכטנשטיין, והספר השני לשופט צבי טל. השופט, שלא בגלימת השופט, ניצב באותם רגעים לבוש בקיטל לבן וטלית, ואני מביט בו – באב השכול שבנו יצא מאותו בית המדרש בעיצומו של יום הכיפורים, עת פרצה המלחמה הקשה כשסכנת השמדה עמדה לפתחנו בשנת 1973. צבי טל הקפיד מאז מדי שנה להתפלל את תפילת יום הכיפורים באותו מקום שבו בנו משה הי"ד התפלל קודם שיצא לקרב שממנו לא שב.
המראה הזה לא מש מזיכרוני. שופט בבית המשפט העליון שגוזר את דינם של נאשמים בבית דין של מטה, עומד ברגע זה בבית הכנסת כעבד המתחטא לפני בורא עולם. הוא עמד בחיל וברעדה כשראשו מכוסה בטלית, והוא שביום יום שופט בבית המשפט העליון, ניצב ביום הכיפורים לפני בית דין של מעלה, וזאת אחרי שעקד את בנו על מזבח המולדת.
היום אנחנו 45 שנה אחרי אותם תפילות כל נדרי שהתפללתי בישיבת הר עציון. כשנודע לי על פטירתו של השופט צבי טל, רעד אחז בי ומראהו העטוף בטליתו כשדמעה על לחיו מרטיטים את לבי.
דב קלמנוביץ, המשנה לשעבר לראש העיר ירושלים ויו"ר ארגון זוכרים
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ – "כל העיר עדכונים בזמן אמת13"
"כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם
המייל האדום של "כל העיר" [email protected]
דינה טיילו.
יהיא זכרו של השופט טל ברוך. סיפור מאוד עצוב תודה לך דב היקר.
רחל
כל כך מרגש ונכון מה שכתבתה,יהי זכרו ברוך.