הקרן לירושלים (צילום: באדיבות הקרן לירושלים)
הקרן לירושלים (צילום: באדיבות הקרן לירושלים)

הקורונה עשתה רק טוב לקרן לירושלים: עלייה של 48 אחוזים בגיוס תרומות ב-2020

הקרן לירושלים מסכמת שנה לא צפויה שבמהלכה גייסה 29 מיליוני דולרים, כולל 9 מיליוני שקלים בקמפיין חירום מיוחד כדי לסייע לאוכלוסיות נזקקות בעיר בשעת משבר הקורונה

פורסם בתאריך: 31.1.21 15:17

הקרן לירושלים מסכמת את שנת 2020 בגיוס של כ-29 מיליוני דולרים עבור העיר, מתוכם למעלה מ-9 מיליוני שקלים שגויסו בקמפיין מיוחד להתמודדות עם משבר הקורונה. מדובר בגידול של 48 אחוזים בגיוס התרומות עבור העיר לעומת השנה שקדמה לה.


לעדכונים אחר כל הידיעות הכי חמות>>

הורידו את אפליקציית "כל העיר" באנדרואיד

הורידו את אפליקציית "כל העיר" באייפון


עם התפרצות נגיף הקורונה התגייסה הקרן לירושלים כדי להעניק סיוע חירום לצרכים הבסיסיים ביותר בקרב תושבי העיר, שנבחרו בתיאום עם גורמי המקצוע בעיריית ירושלים ועם אנשי המקצוע בקרן. רוב הכספים הועברו לארגונים הפועלים בעיר לטובת אוכלוסיות מוחלשות מכל המגזרים, במערב ובמזרח העיר.

בין היתר סייעה הקרן בפעילויות להפגת בדידות וחלוקת סלי מזון בקרב קשישים וניצולי שואה, העבירה סיוע למקלטים לנשים מוכות ולפנימיות של נוער בסיכון, השתתפה במימון סלי מזון למשפחות נזקקות בכל שכונות העיר, תמכה בחלוקת טאבלטים ומשחקים למשפחות מעוטות יכולת וסייעה לילדים עם צרכים מיוחדים לעבור את התקופה הקשה של הסגר.

בתחום התרבות העניקה הקרן לירושלים מענקים מיוחדים למוסדות תרבות ולגופי תרבות כדי שיוכלו להמשיך וליצור גם בתקופת הקורונה. בנוסף העניקה הקרן לירושלים, בשיתוף עם עמותת 'עוגן', הלוואות בסך של כמיליון וחצי שקל סיוע לעמותות ירושלמיות בתחומי התרבות, האמנות והחברה האזרחית שנקלעו למשבר בעקבות נגיף הקורונה.

בשנת 2021 מתכננת הקרן לירושלים להמשיך ביישום התכנית האסטרטגית שגיבשה, הזוכה לכינוי "ירושלים 2030". התכנית, בהובלתו של נשיא הקרן שי דורון, מתמקדת בתחומים של העצמה קהילתית, תרבות יוצרת ומנהיגות עתידית.

בין השאר מתכוונת הקרן לחנוך את המבנה החדש של תיאטרון הקרון בקצהו המזרחי של גן הפעמון, להשלים את בניית מבנה התיכון החדש של בית הספר הדו-לשוני בין שכונת פת לשכונת בית צפאפא ולהקים שתי ספריות חדשות בבתי ספר במזרח העיר. פרויקטים אלו יצטרפו להקמת 'בית השנטי' החדש בשכונת עין כרם, הקמת מרכז יום ראשון מסוגו לקשישים בשכונת רוממה והקמת מרכז חינוכי בעמק הצבאים.

פרויקטים פיזיים אלו ואחרים מצטרפים לעשרות רבות של תכניות בהן תומכת הקרן, הכוללות בין השאר גם פרויקט מנהיגות לנוער משכונות מצוקה, קבוצת מנהיגות של הצופים בארבע שכונות פריפריה בעיר ופיתוח מנהיגות בחברה האזרחית בעיר באמצעות דוקטורנטים שישתלבו בתפקידים מובילים בארגונים ובמוסדות שונים.

מיליון דולר יוקצו בשנה הקרובה לטובת פרויקטים חדשניים בתחום התרבות והקהילה, במסגרת 'קרן החדשנות' שהקימה הקרן בסיוע ידידיה בארה"ב. עשרות גופים הגישו הצעות לפעילות בשנת 2021 במסגרת 'קול קורא' שפרסמה הקרן לירושלים בנושא.

"אתגרי 2020 הביאו את הקרן לירושלים להתאים את עצמה ולתת תשובות מיידות לצרכים הדחופים של האוכלוסיות החלשות ביותר בעיר", מסכם נשיא הקרן שי דורון את השנה שחלפה. "נוכח היקף הפעילות, המענה היעיל והמהיר שנתנה הקרן לירושלים בימי המגפה, לרבים מקרב תורמי הקרן ותומכיה ברחבי העולם ובארץ גברה תחושת הגאווה להיות חלק מהעשייה דווקא בעת הזו. שנת 2020 מסתיימת עם עלייה משמעותית במשאבים ואנו רואים בה מקפצה להרחבת הגיוס בשנה הבאה ובתקווה להתמקד בנושאים ארוכי הטווח של הקרן לירושלים".


 הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ – "כל העיר עדכונים בזמן אמת17"

 "כל העיר" ירושלים בפייסבוק 

 "כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם

 המייל האדום של "כל העיר"[email protected]


 

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר