עיריית ירושלים קוראת לתושבי העיר לאחד כוחות ולסייע לרשויות העירוניות לשפר ולטפח את פני העיר והנוף האורבני שלה, בעזרת מימון יוזמות ניקיון שיתחילו לפעול בשכונות מגורים ברחבי העיר.
כחלק מרפורמת הניקיון העירונית אותה מוביל ראש העיר, משה ליאון, מזמינה העירייה תושבים להציע יוזמות שכונתיות בתחום הניקיון ושיפור חזות העיר, שייבחרו על ידי העירייה ויקבלו מימון פעולה מלא לטווח הארוך, ולבסוף יהפכו בשאיפה ליוזמות קהילתיות קבועות.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר עדכונים בזמן אמת5"
"כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם
תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]
מטרת המיזם החדש, מציינים בעירייה, "היא יצירת מרחב ציבורי נקי ונעים המאפשר איכות חיים ברמה גבוהה, תוך קידום ועידוד מעורבות תושבים, הצמחת מנהיגות שכונתית וחיזוק תחושת השותפות בנעשה בעיר בכלל ובשכונה בפרט. ככלל, תחום הניקיון העירוני במרחב הציבורי הוא תחום שנמצא על דגלו של ראש העיר משה ליאון".
תושבי העיר מוזמנים להציע הצעות שונות הקשורות לנושא חזות העיר והניקיון באמצעות המינהל הקהילתי האחראי על אזור מגוריהם, תוך מתן עדיפות ליוזמות מתמשכות שיפעלו בעיר לאורך זמן. למרות שמדובר בתוכנית שאמורה לצמוח בטווח הארוך, אין מניעה להגיש הצעות ליוזמות ניקיון חד-פעמיות.
הצעה שמוגשת למינהל הקהילתי צריכה לכלול את תיאור היוזמה, וכן את האופן בו היא תורמת ומעודדת ניקיון במרחב הציבורי. את ההצעות ניתן להגיש עד ליום שלישי הקרוב, ה-4.8.2020 דרך המינהלים הקהילתיים. לאחר מכן, ההצעות הנבחרות יזכו למימון מינהל קהילה בעיריית ירושלים.
ראש העיר ירושלים משה ליאון: "מיזם זה הוא חלק מרפורמת הניקיון אשר הכרזתי עליה עם כניסתי לתפקידי. מטרת המיזם היא לייצר שיתוף פעולה ומעורבות של תושבים, בשינוי פניה של העיר, זאת לצד המשך הפעילות העירונית בנושא הניקיון. אני קורא לכלל התושבים להגיש את הצעותיהם ולהיות שותפים למהפכת הניקיון של העיר".
- ההפגנה הגדולה ביותר שהתקיימה בבלפור
- מפקד מחוז ירושלים בפיקוד העורף: "אפשר לחיות בשגרה תקינה בצד הקורונה"
- מדוע החליט מאיר מיכה מפינתי להסיר מהקירות את כל תמונות הפוליטיקאים שהגיעו לאכול?
- עד הבית: זירת המשלוחים והאספקה של ירושלים
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
תתחילו עם ניקוי המדרכות מהרוכבים המניוקים.
לא להאמין איך יש למשטרה די כוח אדם ומרץ לתת דוחות על אי חבישת מסיכות, ולא לעבריינים אמיתיים על המדרכות.
שנה שעברה נהרגו 26 איש בארץ מתאונות אופניים/קורקינטים. זו גם מגיפה, והיא לא פחות גרועה
אלי
תנקו את העיר מכל הגרוטאות ותפסיקו לשפץ רחובות ולבטל חניות ראו ערך בית הדפוס לכל אורכו ובמיוחד ליד מצות יהודה עשו שם מדרכה בגודל מדרחוב בשביל 2 הולכי רגל ביום
תושבת העיר
פראירים איזה ניצול ציבור שמשלם ארנונה ביוקר לעיריה והם מגייסים את המשלם לעבוד לנקות
במקום לשלם משכורת לעובדי עיריה שינקו כל הקוצים והעשבים שיש ונחשים שם ומסביב לתחנות במיוחד בארמון הנציב בשכונות עם ילדים קטנים בסיכון
אבי
מעבירים אחריות כרגיל, הפעם לאזרחים התמימים שכבר משלמים על ניקיון הרחובות. עירייה מושחתת ומלוכלכת תרתי משמע
ירושלמית מודאגת מאוד
במקום לנצל את המשלם תדאגו לבלשים שיאכפו את החוק נגד בעלי כלבים.
שכונה מסריחה ומטונפת.
בושה
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
ציון כהן
בחניה ברחוב משה דיין 119
פעם בשבוע היה מנקה רכב מטאטא את החנייה
בתקופה האחרונה הכל מוזנח
אין עם מי לדבר למרות שפניתי למוקד העיריה 106
רותי
למה ראש העיר לא מתערב בלכלוך שמיצרות ההפגנות ליד בית ראש הממשלה.
נראה כמו שיקול פוליטי.בושה.
רותי
גם אתם פוליטים כנראה.לא פרסמתם את התגובה שלי.
מלכה
העיקר שברחובות שקרובים לבית הנשיא; כמו רחוב עזה הפלמ"ח עירית ירושלים משפצים ושוטפים כל יום את הכבישים והמדרכות.
תתחילו...
ממה להתחיל? אולי פשוט שראש העיריה יצא מלשכתו ויעשה סיורים בשכונות. מספיקה נסיעה מהירה ברחובות הראשיים של רבות משכונות ירושלים, על מנת להבחין בלכלוך וההזנחה שכבר הפכו לסמל של ירושלים. אם יגדיל ויעשה ראש העיריה, ואף יצא מרכבו להליכה קצרה, יגלה עד כמה העיר הזו מלוכלכת. והיה ולראש העיריה אין את הזמן לסייר בשכונות העיר שהוא עומד בראש העיריה שלה, יתכבד וישלח נציגות לעשות את אותה הפעולה: נסיעה + הליכה קצרה באיזורים אקראיים. תאמינו לי, את הלכלוך ואת ההזנחה בעיר הזו לא צריך לחפש. בשכונות רבות הם פשוט קופצים לעין. לא צריך יוזמה ומיזמים מפוצצים על מנת לאתר אותם ולפתור את הבעיה. אין שום דבר שלא יוכלו לעשות עובד תברואה עם מטאטא ופח על גלגלים, או רכב פינוי גזם/גרוטאות שיפעלו על בסיס קבוע, ולא פעם ב… על פי תחנוני תושבים. בנוסף, ממש לא יזיק פקח שיסתובב ויתן קנסות לבעלי כלבים שמאפשרים לכלביהם לעשות את צרכיהם בכל פינה בעיר. מספיק שפקח כזה יתן קנסות במשך שבוע אחד, והתופעה הנוראית תתמעט בצורה משמעותית. אנחנו משלמים ארנונה של כ 6,000 ש"ח בשנה, ובתמורה מקבלים פינוי פחים של פעם וחצי בשבוע, אפילו בלי ניקיון של סביבת הפח לאחר הפינוי. לאן הולך כל הכסף? בואו נתחיל מתפקוד מוגבר יותר של אגף התברואה, ואח"כ נעבור לעוד מיזמים. והנה, הצעתי מיזם. אפילו אתן לו שם "בואו נעשה ולא נדבר". מחכה עדיין שירושלים תהיה נקיה.
יוני
דבר פשוט לא הבין ראש העיר אם אין ביקורת ובקרה לא יעזור כלום העיר תישאר מלוכלכת אין שום פיקוח ולא בדיקה ברחובות לא על הניקיון ולא על הבורות בכבישים ולכן הכל ניראה מוזנח ועלוב
אוליבר
רואה כי ראש העיריה עושה מאמץ לנקות את העיר ובהחלט ניכר שיפור. ממליץ להקים מאגר D.N.A של כלבים ולחייב כל בעלי הכלבים לתת דגימה למאגר. כך יוכלו לקנוס בעלי כלבים שאינם אוספים את צואת כלביהם מהמדרכות השבילים והגנים הצבוריים על הקנס להיות גבוה מאוד. רק כך ניתן יהיה למגר תופעה מבישה זו
חנה
כל הכבוד לראש העיר על היוזמה.