הקרן לירושלים הכריזה השבוע על הגופים הזוכים במענק כספי בתחום החיים המשותפים בעיר – שלושה ארגונים יקבלו יחד כ-300 אלף שקלים.
הזוכים הם עמותת מדרסה, מינהל קהילתי יובלים והחממה המשותפת לתלפיות מזרח וצור באהר. שלוש ההצעות הזוכות נבחרו מתוך 40 הצעות, שהוגשו לקרן לירושלים בחודשים האחרונים, בעקבות "קול קורא" שפרסמה לראשונה.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר עדכונים בזמן אמת3"
"כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם
תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]
בקרן לירושלים מדגישים כי "המענק החדש התאפשר הודות לידידי קרן ירושלים בריטניה ונציגות התורמים אף היו מעורבות אישית בבחירת הפרויקטים הזוכים. את המהלך הוביל 'המרחב לחיים משותפים' שהוקם על ידי הקרן לירושלים לפני כשנה ומשמש בית לעמותות ולפעילים חברתיים בתחום הדו קיום ומציע לימוד, מפגשי חשיבה ושיתופי פעולה. על מנת להשתתף ב'קול קורא', הארגונים היו חייבים להיות חברים ב'קואליציית הסובלנות', שהוקמה לפני מספר שנים, ומונה היום כבר למעלה מ-60 ארגונים ומוסדות המקדמים סובלנות בעיר".
הפרויקט הזוכה של עמותת מדרסה, בשיתוף עם עמותת ליסאן, מציע להכשיר וללוות מדריכי שפה לעברית ולערבית שייצרו ביחד קהילת מורים ירושלמית שתהוו בסיס לפעילויות רבות בתחום השפה. "קיים מחסור משמעותי במורים מקצועיים המלמדים עברית וערבית", נכתב בהצעה שהוגשה, "אין כיום מסגרת הכשרה להוראת שתי השפות במציבה במרכז את הצרכים הייחודיים של השטח, בהקשר חברתי, פוליטי ולשוני של העיר".
הפרויקט השני שזכה הוא של מינהל קהילתי יובלים בשכונת קרית היובל, המציע להרחיב את המיזם החדשני של "קהילה בונה", שמסגרתו תושבי השכונה מסייעים בשיפוץ חדרי מדרגות, חצרות ואף דירות של שכנים – חילונים, דתיים וחרדים. "הבניין והחצר מאפשרים מפגש של הנאה ועשייה שלא מתקיימים באף מרחב אחר", נכתב בהצעה, "כך מגשרים ומקרבים בין שכנים מתרבויות וממגזרים שונים".
הפרויקט השלישי שזכה, מינהל קהילתי תלפיות מזרח וארנונה הצעירה, הציע לפתח חממה לפיתוח יוזמות קהילתיות משותפות לנשות שכונת תלפיות מזרח והשכונה הסמוכה צור באהר.
"הקרן לירושלים מובילה כבר שנים את העשייה בתחום החיים המשותפים בעיר", אומר נשיא הקרן לירושלים שי דורון. "המענקים שאנו מחלקים זו השנה הראשונה הם נדבך נוסף במאמצים שלנו לחזק את הסובלנות בעיר. דווקא בירושלים יש פריחה חסרת תקדים של העיסוק בחיים משותפים החיוני כל-כך לקיום מרקם החיים הירושלמי".
תגובות