ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות פרופ' סיגל סדצקי, אחת הדמויות המובילות במאבק הקורונה, התפטרה היום. במכתב ההתפטרות שהגישה פרופ' סדצקי למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי היא כותבת בין השאר כי "פתיחה מהירה וגורפת של המשק בהליך מסורבל שבו איזון השיקולים הגיע לממדים הדוחקים את שיקולי הבריאות". במכתב עוד מצוינות ביקורות קשות על פתיחת ענפי המשק לאחר ההתמודדות עם הגל הראשון, הטעויות שנעשו לדעתה בניהול המשבר ועוד.
בשיחה עם "כל העיר" הערב מתייחס פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל המרכז הרפואי הדסה, להתפטרותה של פרופ' סדצקי, וטוען כי נקיטת צעד זה לא הפתיעה אותו – זאת לאחר שאתמול, שני, הצהיר שר הבריאות יולי אדלשטיין כי בכוונתו למנות מנהל מיוחד לניהול הקורונה שיעמוד במרכז השליטה במשרד הבריאות.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר עדכונים בזמן אמת2"
"כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם
תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]
"האמת היא שפרופ' סדצקי לא הפתיעה בנוגע להתפטרותה, וזה היה די צפוי ברגע שמשרד הבריאות המליץ למנות מנהל לנושא הקורונה – התמונה הפכה להיות ברורה", מציין בשיחה פרופ' רוטשטיין. "הניחוש שלי שהיא נפגעה מכך שלא סומכים עליה בכך שדרשו למנות מישהו מעליה שיקבל החלטות בקשר לקורונה. אני מכיר את פרופ' סדצקי הרבה מאוד שנים – וכבודה במקומה מונח. היא פרופ' ורופאה מעולה, אשת מקצוע יוצאת מן הכלל שנתנה את כל חייה בקשר לקורונה. והיא הולכת הביתה כמו שהלכו מנכ"ל משרד הבריאות הקודם, שר הבריאות הקודם ועוד ועוד".
בדבריו מתייחס פרופ' רוטשטיין לאופן העבודה לצידה בעת ניהול הגל הקורונה הראשון, ולמחלוקות הרבות שפרצו ביניהם. "בתקופת הקורונה הראשונה היו לי מולה מחלוקות רבות בנודע לאסטרטגיה ועל צורת הארגון שהכתיבה. ולדעתי, למרות המחלוקות, היא הייתה צריכה לבצע את מה שהיא חושבת, ומעליה היה צריך להיות מנגנון של משרד הבריאות שחושב על כל המדינה ולקבל את ההחלטות הנכונות שלו, ולא צינור שמעביר את הרצונות שלה ישר כהחלטות של משרד הבריאות, אלו היו המחלוקות שלי מולה ולא פחדתי להתבטא בכל פעם שהמליצה משהו שלא נראה לי – אבל בסך הכל, היא עבדה באופן יוצא מן הכלל יום ולילה ובמסירות של אין קץ, ועשתה כל מה שיכולה בניהול המשבר".
יש לציין כי פרופ' סדצקי מתריעה בשבועות האחרונים כי ישראל נמצאת על מסלול הדרדרות בשל הפתיחה המהירה של המשק. "המחלה חוזרת", אמרה בין היתר לפני כשלושה שבועות בדיון בכנסת, "אנחנו רואים קורלציה ברורה בין פתיחת המשק לבין העלייה בתחלואה. העלייה בכמות המבקרים בכל הארץ גבוהה, בעיקר בקרב ילדים".
פרופ' סדצקי כתבה בפוסט כי ההישגים שאליהם הגיעה המדינה בעת ניהול המשבר בגל הראשון, התבטלו עם 'שחרור מהיר מאוד של פעילויות חברתיות' – אתה מסכים איתה?
"פרופ' סדצקי התמקדה בפן הרפואי וזה היה ברור שאם היינו עוצרים את כל המדינה מלכת, ומשביתים את כולם לגמרי – מבחינה רפואית היה פתרון למגיפה", אומר פרופ' רוטשטיין. "אבל מכיוון שאנו מתעסקים במדינה ובכלכלה זה היה הורג את סופית מדינתנו מבחינה כלכלית. ולכן, צריך לחפש את הדרך בין למגר את המגפה לבין להמשיך לנהל את הכלכלה, כי גם מיליון מובטלים שאין להם כסף להביא לבית ללחם לילדיהם זה לא דבר שהמדינה יכולה לחיות איתו. כולנו מתכוונים לטוב, הרי אי אפשר לחשוד בסדצקי שהיא לא נתנה את כולה בתקופה הקשה של הקורונה".
"הביקורת הכי גדולה שלי היא שבכל החלטה שמתקבלת צריך לזכור מה קורה לעם ישראל בעת קבלת ההחלטות", מסכם ומדגיש פרופ' רוטשטיין. "לבסוף, צריך לאפשר לעם לחיות כי הקורונה זה לא דבר של יום-יומיים, היא איתנו ואני לא יודע עד מתי".
- העלייה בתחלואת הקורונה – ראש העיר ליאון ל"כל העיר": "המצב הכלכלי בירושלים מאוד מדאיג"
- עיר של טרקטורים: עבודות התשתית להקמת הרכבת הקלה – גם ברמת אשכול
- תגבור אכיפת הגבלות הקורונה בירושלים
- עד הבית: זירת המשלוחים והאספקה של ירושלים
תמי
לידיעת הוד מעלתו מנהל הדסה. אתה יודע איזה כאוס יש בהדסה עין כטם? אתה יודע איזה צוות אחיות זוועתי יש לכם? אתה יודע שהרופאים לא יודעים כלום. כל רופא שבא לבדוק חולה אומר משהו אחרי כמה דקות בא רופא אחר ואומר משהו אחר והרופא הראשון אומר אני צריך לבדוק שוב בדיקות ככה אי אפשר לשחרר ופתאום מחליט לשחרר???!!! חדרי המיון בעין כרם קטסטרופפפפההה. זה מה שאנחנו ראינו השבוע. רחמנות על חולה שנאלץ להגיע לשם. רק מהעצבים שמקבלים שם אפשר לקבל שבץ. כל אחד שיתרכז במה שהולך אצלו וידאג שאצלו יהיה בסדר