לאחר שרוב המסעדות ומקומות הבילוי סגרו את שעריהם והשביתו את פעילותם בצל התפשטות הקורונה – מסעדנים ובעלי ברים נוספים החליטו להכין את הקרקע לנחיתה רכה ביום שאחרי המשבר, ולצאת בפרויקט מימון המונים – 'הדסטארט'. המטרה – לשרוד את המשבר הכלכלי ולהמשיך ולהתקיים עם החזרה ההדרגתית לשגרה.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר עדכונים בזמן אמת 14"
"כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם
תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]
המסעדות הירושלמיות הראשונות שהחליטו לצאת בפרויקט הדסטארט, כפי שפורסם ב"כל העיר", הן "מונא" שבמרכז העיר, ו"אדום" שבמתחם התחנה. מקום נוסף שפתח בפרויקט מימון המונים הוא מרכז התרבות הירושלמי ובית הקפה 'תמול שלשום' בנחלת שבעה – שמייסדו דוד ארליך ז"ל, נפטר לפני כשבועיים בפתאומיות לאחר שלקה בליבו.
דן גולדברג, מבעלי 'תמול שלשום' מספר כי "אמנם סגרנו בגלל הקורונה, אך גם בגלל שהשותף שלי דוד ארליך נפטר ממש לאחרונה, בין היתר בשל הלחץ וכל הבלגן, מכיוון שלא ידענו אם נצליח לחזור לשגרה. ולכן, פתחנו בפרויקט הדסטארט כמו הרבה עסקים על מנת לשרוד. כשנפתח את שערינו וההנחיות יוסרו לאחר המשבר, נוכל לעמוד בהתחייבויות שלנו מול ספקים, משכורות, שכירויות ועוד הוצאות".
"במסגרת ההדסטארט אנחנו מציעים מגוון אפשרויות לקהל", מציין גולדברג. "למשל, ארוחה אישית מיוחדת לידידי תמול שלשום באולם פרטי ב-350 שקל, משימת אירוח לצוותים הרפואיים – כאשר הציבור קונה לצוותים הרפואיים שנמצאים עכשיו בחזית מאבק מול הקורונה ארוחה בעלות מינימום של 300 שקל, ואנחנו דואגים להביא אותם אלינו לארוחה כשהמשבר ייגמר, ועוד מגוון הזמנות מעניינות ומשתלמות. המטרה שלנו היא להגיע ל-250 אלף שקלים, וכרגע אנחנו עומדים בסביבות מעל ה-100 אלף שקלים".
גולדברג מתייחס לשנים הרבות שקיים בית הקפה, ומדגיש כי לא מדובר בתרומה אלא בתמיכה על מנת שימשיכו לפעול ולהתקיים. "תמול שלשום קיים כבר 26 שנה ואנחנו בעצם מוסד ירושלמי ותיק שלא סגר בשום אירוע. אנחנו רוצים להמשיך את מה שהשותף שלי דוד ארליך ז"ל השאיר", מדגיש גולדברג. "מדובר בתמיכה ולא בתרומה, ואני מאמין שהציבור רוצה שנישאר בנוף הירושלמי".
לפרויקט ההדסטארט של תמול שלשום: https://bit.ly/3axBpM0
גם בר הקוקטיילים 'גטסבי' שבמרכז העיר פתח לאחרונה בקמפיין הדסטארט משלו על מנת לצלוח את המשבר הכלכלי בשלום. "התחלנו את פרויקט ההדסטארט ממש לאחרונה, מכיוון שלא ראינו את מה שקורה מגיע", מספר בשיחה עם "כל העיר" בעלי בר הגטסבי, יונתן סגיר. "נתפסנו עם המכנסיים למטה כי התחלנו שינוי מהותי במטבח ולא ציפינו שנגיע למצב של סגר. בחודש מרץ ראינו תנועה דלילה יותר, ולאחר מכן כשכבר התחילו לבטל אירועים הבנו שהמצב יותר גרוע וניסינו לצמצם ולחסוך עד כמה שאפשר. כעת, רמת הסיכון להמשיך לפעול כרגיל לאחר המשבר עלתה מבחינתנו, מכיוון שההוצאות השוטפות כמו שכירות ממשיכות לרדת".
"ההחלטה לצאת עם ההדסטארט ללקוחות שלנו מייצרת תמיכה בנו", מוסיף ואומר סגיר. "כאשר, המטרה העיקרית שלנו להגיע ל-60,000 שקל, שכוללים שלושה חודשי שכירות פלוס מיסים נלווים. ובמסגרת הפרויקט אנו מציעים מגוון דברים מגניבים במחירים ממש משתלמים. למשל: 'שתה כפי יכולתך' ב-300 שקל לזוג, כאשר הם שותים כמה שרוצים מהבר בסכום הזה. בנוסף, סדנת קוקטיילים ל-6 אנשים ב-800 שקל, ו-4 קוקטיילים ב-150 שקל ועוד".
"יש הרבה אנשים שהגטסבי יקר להם והם אוהבים אותו", מסכם סגיר. "אני רואה את התמיכה וזה כיף, אך אנחנו זקוקים לעוד פוש ותמיכה נרחבת על מנת להגיע ליעד שלנו".
לפרויקט ההדסטארט של הגטסבי: https://bit.ly/2X7Q9gM
יוסי נקדאי
בעלי המסעדות אתם עדיין חושבים לגבות 300 שח לסועד אחרי הקורונה? ואתם רוצים עזרה מההמונים.?
קופת העיר
מסכנים .. חודש לא עבדו .. ומי יממן החופשה הבאה / הג'יפ יוקרה החדד , ועוד פינוקים ?!
גיוס נדבות ?! נו באמת ?! חצופים !!