אמנות במרחב הציבורי, טייק 2: אחרי שברחבי שוק מחנה יהודה נתלתה תערוכת צילומים – כעת מנהרת גן סאקר, שהיתה כה מוזנחת, עברה מהפך. המנהרה שודרגה על ידי אמנים, בוגרי בצלאל, שהעניקו למנהרה פן אמנותי.
מדובר בפרויקט עירוני לשדרוג הנראות במרחב הציבורי באמצעות כלים אמנותיים, בד בבד עם מדיניות עירונית של קידום אמנים עצמאיים וקבוצות אמנים בירושלים. את קירות המנהרה בגן סאקר ציירו במימון עירוני קבוצת "ועדת קישוט" – אמנים בוגרי בצלאל שמתמחים בציורי קירות ושדרוג המרחב הציבורי בעיר ובארץ באמצעות אמנות.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר עדכונים בזמן אמת9"
"כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם
תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]
כפי שפורסם בשבוע שעבר ב"כל העיר" – המתחם המקורה בשוק מחנה יהודה (רחוב עץ חיים) הפך לגלריית הרחוב שבו מוצגת תערוכה ראשונה מסוגה של הצלם הבינלאומי איל גרניט, אח של שף אסף גרניט. הצילומים בתערוכה הם של פירות וירקות, מתוך צילומי טבע דומם של גרניט. הם נתלו, כאמור, בין הדוכנים לאורך הרחוב המקורה. יצירות האמנות יוצגו עד סוף 2020.
על היוזמה אחראים המחלקה לאומנות פלסטית בעיריית ירושלים בשיתוף ועד סוחרי השוק. גרניט, יליד ירושלים, הוא אמן בינלאומי נחשב. בשנה האחרונה הוא קטף הישגים מרשימים רבים, ביניהם הוא הפך לישראלי הראשון שזכה בתחרות הצילום הבינלאומית היוקרתית 'ויטרינה 2019' בלונדון. אחד מפרסי הזכייה, כלל הצגה של יצירתו 'טבע דומם פירות הדר' על קיר ב'קובנט גארדן' בלונדון, השוק הגדול ביותר בבריטניה. כעת גם הוא הופך לאמן הראשון שמעלה תערוכה בשוק מחנה יהודה.
- ירושלים נערכת למזג האוויר הסוער: כוחות ההצלה בכוננות
- הנתון הארצי המבהיל לגבי תאונות הדרכים בירושלים
- הזעזוע: הגופה שהתגלתה הערב בדירה בבית הכרם
- הטרגדיה והתעלומה: מה עלה בגורלו של אביתר אזרזר משכונת רמות?
- סעו בדרכים חלופיות: השינויים בהסדרי התנועה בדרך לגילה
תגובות