חורף 2020-2019 תיזכר כאחת העונות הקשות – עלייה דרמטית נרשמת במספר החולים בשפעת, שמובילה למקרי מוות של אנשים בריאים ללא מחלות רקע. אם מערכת הבריאות בימים שבשגרה קורסת, הרי שכעת, בזמן שאין ממשלה קבועה ומתפקדת בשל הפלונטר הפוליטי – המצב מחריף עוד יותר, ולדברי פרופ' עופר מרין, מנכ"ל המרכז הרפואי שערי צדק, אף "המצב מחריף מאוד. האמת היא שכל בתי החולים נמצאים בסד כלכלי שעבר איזשהו קו אדום".
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר עדכונים בזמן אמת8"
"כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם
תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]
בשיחה עם "כל העיר" ממשיך ומתאר פרופ' מרין את ההשלכות של אי היציבות הפוליטית על מערך הבריאות – "היעדר הממשלה מהווה פגיעה קשה במערכת הבריאות. אנחנו במצב כלכלי קשה, לכן אנחנו בשערי צדק הכנסנו יד לכיס והוצאנו כסף. העניין שהממשלה לא קמה, והמצב הזה נמשך כבר כמעט שנה, גרם לזה שהרבה מאוד משאבים שהיו צריכים להיות מופנים לבריאות לא הופנו. שערי צדק חי בחסר, ולכן אנחנו עושים מאמץ עילאי שהחסר הזה לא יורגש ברמת החולה. זה יהיה נורא אם נגיד לחולה שהוא לא יקבל טיפול כי אין לנו כסף – זה לא קורה", מדגיש פרופ' מרין, "זה לא מגיע לרמת המטופל, אבל זה גורם לנו בתור מנהלים להזיע קשות, כי זה פוגע קשות. בסך הכל אנשים מגיעים לחדר המיון וצריכים לקבל את הטיפול הכי טוב, ואנחנו מחפשים לתת את התשתיות ואת הטיפול הכי טוב – זה לא עניין של המטופל האם יש כסף או אין כסף. אין קשר, הוא צריך ואמור לקבל את הטיפול הכי טוב".
כמה זה עולה לשערי צדק?
"אני לא רוצה להיכנס לכלכלת הבריאות, אבל שערי צדק מכניס יד לכיס במציאות הכלכלית המורכבת של מערכת הבריאות. מדובר בהשקעה של תוספת כוח אדם ומשמרות בהיקף של מאות אלפי שקלים בכל חודש", מספר פרופ' מרין, ומוסיף כי השנה, בהשקעה של 10 מיליון שקלים, נפתחו בשערי צדק מחלקת ניטור שלישית חדשה ומחלקה פנימית נוספת שכוללת 20 מיטות חדשות – "התרגום המידי הוא – 20 אנשים שלפני שנה לא היה להם מקום, היום יש להם מיטה".
הכתבה המלאה שעוסקת בפעילות בית החולים שערי צדק על רקע תחלואת החורף תפורסם בסוף השבוע באתר ובגיליון "כל העיר".
רו י בן אליזר
אין כמו מזכירות רפואית בשערי צדק .שירות אמינות .מראי פנים עוזרים אפילו מאכלים מעוטי יכולת
ממש מלאכים
בעיקר גב אוחנה מס 1