בית הקברות התת קרקעי בירושלים נחנך הערב, רביעי – מדובר בבית עלמין התת קרקעי הראשון מסוגו בעולם, שנבנה מתחת לאדמה בעומק של כ-50 מטרים, בעלות כוללת של כ-300 מיליון שקלים. בית הקברות כולל כ-24,000 קברים במעמקי האדמה, כאשר בשלב הראשון יהיו זמינים לקבורה כ 8,000 קברים.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר עדכונים בזמן אמת"
"כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם
תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]
בית הקברות נחנך הערב במעמד ראש העיר משה ליאון, השר לשירותי דת יצחק ועקנין, הרבנים הראשיים לישראל הרב יצחק יוסף והרב דוד ברוך לאו, הרבנים הראשיים לירושלים הרב אריה שטרן והרב שלמה עמאר, רבני שכונות, ובכירים בשלטון המרכזי והמקומי.
העבודות להקמת בית הקברות החלו לפני כשנתיים, וכבר כעת ניתן יהיה לקבור נפטרים במתחם החדש. במקביל יימשכו העבודות להכשרת יתר השטחים לקבורה שצפויים להיות מוכנים בתוך כשנתיים. מתכנני בית הקברות מציינים כי המתחם נגיש, כמו כן, בכל מקום בו ישהה מבקר – תידלק התאורה ליד הקבר באופן אוטומטי. בנוסף, במקום הותקנה מערכת אוורור לסירקולציה של האוויר באופן רציף.
הפרויקט הוקם כדי לתת מענה לכמות הנפטרים בירושלים בשנים הקרובות – כאשר כל שנה מתים בעיר כ-3,500 בני אדם. "הפרויקט זכה כבר משלבי התכנון לליווי הלכתי מחמיר", מדגישים בפרויקט "מנהרות עולם", "ונעשה על פי כל כללי ההלכה היהודית, ומגובה בחוות דעת הלכתיות והסכמות של רבנים יידועי שם. כל הקברים בבית העלמין מחוברים לקרקע עולם (דבר המחייב על פי ההלכה), ולצד קברי שדה (על הקרקע) יהיו גם קברים בדפנות המנהרה החצובים לעומק הסלע".
"מציון תצא תורה! פרויקט 'מנהרות עולם' הוא ייחודי ומהווה חדשנות בתחום הקבורה בארץ ובעולם", מציין הערב ראש העיר משה ליאון. "הפרויקט נעשה תוך הקפדה על שמירת הסביבה והשטחים הירוקים וניצול משאב הקרקע באופן מקסימלי. אני גאה לעמוד בראשות עיר שדואגת ליקיריה לקבורה מכובדת ומכבדת".
מנכ"ל חברה קדישא "קהילת ירושלים", חנניה שחור, מוסר: "אנו מחזירים עטרה ליושנה. שיטת הקבורה במנהרות היא שיטה יהודית קדומה אשר שומרת על הקברים באופן המיטבי. עם התקדמות הטכנולוגיה ניתן יהיה להמשיך לחצוב בעומק האדמה ולבנות עוד עשרות אלפי קברים חדשים, וזאת במסגרת מחויבותנו לפיתוח בר קיימא וחשיבה על הדורות הבאים".
"פרויקט 'מנהרות עולם' הוא ייחודי גם מבחינה הנדסית וטכנולוגית", מסביר מנכ"ל חברת מנהרות רולצור, אריק גלזר, "בימים אלה הוא נבחן במקומות נוספים בארץ ובעולם ואנו כחברה ישראלית שמחים לייצא ידע וניסיון ישראלי למדינות ברחבי בעולם. איגוד המנהור העולמי ציין את החדשנות של הפרויקט לשבח בכנס השנתי שלו בשנת 2017 והוא היה בין המועמדים הסופיים לפרס בקטגוריית חדשנות במנהור".
- עמוק באדמה: חשיפה – בית קברות תת קרקעי בגבעת שאול
- "הפקירו את מרים": משפחתה של הנערה משכונת גאולה שמתה ממנת יתר זועמת
- פלאיירים עם לוגו של עיריית ירושלים חולקו לתושבים: "בשבת אסור להדליק אש"
- 98 דוחות ביומיים וחצי: האכיפה המשטרתית המוגברת בכניסה לעיר
בני לנדק
חבל שלא ציינתם היכן בדיוק הכניסה – או שזה סודי- ואיפה הוא משתרע. גבעת שאול זה שטח ענק