היום, שלישי, 17.9.19, הבחירות לכנסת ה-22: אלפי משפחות מטיילות במרכז העיר, בפארקים ובקניונים. תושבים מדווחים כי המסעדות ובתי הקפה מלאים – רבים מנצלים את יום השבתון כדי לערוך קניות לחג ראש השנה שייערך בעוד פחות משבועיים.
כמו כן, תושבים מדווחים על עומסי תנועה בעיקר סמוך לקניונים – מלחה והדר ובאזור התעשייה תלפיות. רבים מבלים גם בפארקים בעיר, בהם גן סאקר, גן העצמאות, פארק ירושלים ועוד. משפחות אחרות בחרו לבלות מחוץ לעיר ולהגיע עד לחופי הים במרכז.
בינתיים, בקלפיות ברחבי העיר – צעיר בן 17 חשוד כי ניסה להצביע באמצעות תעודת זהות שאינה שייכת לו. "צעיר כבן 17 עוכב על ידי השוטרים לחקירה במשטרה לאחר שעל פי החשד הגיע לקלפי במרכז ירושלים ככל הנראה במטרה להצביע, והזדהה על פי החשד באמצעות תעודת זהות שאינה שייכת לו", כך נמסר ממשטרת ירושלים. "משטרת ישראל ממשיכה לפעול על מנת לאפשר את טוהר הבחירות ומהלכן התקין".
אירוע חריג נוסף נרשם היום מוקדם יותר באבו גוש – חשוד השליך נפץ מחוץ לקלפי. שוטרים שהיו במקום עצרו אותו. במשטרת ירושלים מציינים כי "החשוד, בשנות ה-20, תושב אבו גוש, הועבר לחקירה. שוטרי משטרת ישראל ימשיכו לפעול לשמור על הסדר הציבורי ולאפשר את מהלכן התקין של הבחירות".
יש לציין כי היום נרשמים שיבושים בקווי אגד תעבורה בירושלים – מדובר בקווים שמשרתים את היישובים הסמוכים לירושלים בהם מעלה אדומים, הר גילה, גבעון, הר אדר ועוד. הנהגים פתחו בשביתה הבוקר (ג'). בחברה מציינים כי הם פועלים לצמצם את הפערים בלוח הזמנים.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "'כל העיר' עדכונים בזמן אמת"
"כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם
תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]
666 הקלפיות בירושלים נפתחו הבוקר ב-7:00, והן צפויות להינעל ב-22:00. כ-410,000 בעלי ובעלות זכות הצבעה בעיר. כנהוג, כמו בכל מערכת בחירות ארצית מדובר ביום שבתון ארצי, על מנת שכל בעלי ובעלות זכות ההצבעה בעיר יוכלו לממש את זכותם האזרחית – להצביע ולהשפיע על עתיד מדינת ישראל.
יש להגיע עם הקלפי עם אחד מאמצעי הזיהוי:
תעודת זהות ישראלית (אין חובה להציג את הספח שלה).
דרכון ישראלי.
רישיון נהיגה ישראלי.
תעודה צבאית או תעודת שוטר.
שימו לב: אמצעי הזיהוי חייב להיות בתוקף.
כמה ירושלמים צפויים להצביע במערכת הבחירות הנוכחית? ובכן, בבחירות לכנסת ה-21, שנערכו כזכור לפני ארבעה חמישה חודשים בלבד, כ-68 אחוזים מבעלי זכות הבחירה בעיר; בבחירות לכנסת ה-20 הצביעו כ-67 אחוזים מבעלי זכות ההצבעה בירושלים; ובבחירות לכנסת ה-19 הצביעו כ-65 אחוזי מבעלי זכות ההצבעה בירושלים.
יש לציין כי במערכות הבחירות האחרונות ישנן 3 מפלגות שזוכות לקבל את מרבית הקולות של הירושלמים – מפלגתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו – "הליכוד"; מפלגתו של סגן שר הבריאות יעקב ליצמן – "יהדות התורה"; ומפלגתו של שר הפנים אריה דרעי – "ש"ס".
לפי תוצאות האמת של הבחירות לכנסת ה-21 שנערכו באפריל: מפלגת השלטון – "הליכוד" קיבלה בירושלים 64,378 מצביעים – המהווים 24.76 אחוזים מסך הקולות הכשרים; ליהדות התורה הצביעו 60,227 קולות, המהווים 23.16 אחוזים מסך הקולות הכשרים; לש"ס הצביעו 35,707 קולות, המהווים 13.73 אחוזים מסך הקולות הכשרים.
תוצאות די דומות התקבלו גם בבחירות לכנסת ה-20, שנערכו במרץ 2015. המפלגה הפופולרית ביותר בקרב הירושלמים בבחירות לכנסת ה-20 היתה "הליכוד" – שגרפה 61,874 קולות, המהווים 24.24 אחוזים מסך הקולות הירושלמים; ליהדות התורה הצביעו 53,948 קולות, המהווים 21.13 אחוזים מסך הקולות הירושלמים; לש"ס – הצביעו 30,579 קולות, המהווים 11.98 אחוז מסך הקולות הירושלמים. בבחירות לכנסת ה-19, שנערכו בינואר 2013, המנצחת הגדולה היתה "יהדות התורה" שגרפה 53,532 קולות המהווים כ-22.2 אחוזים מסך הקולות הכשרים. במקום השני "הליכוד" – שקיבלה 49,674 קולות, המהווים 20.6 אחוזים מסך הקולות הכשרים. ובמקום השלישי? ניחשתם נכון – "ש"ס", שקיבלה 37,617 קולות, המהווים 15.6 אחוזים מסך הקולות הכשרים.
תגובות