שיטת לימוד חדשנית לשיעורים בכיתה שמשלבים פעילות גופנית קלילה מקודמת בימים אלה בירושלים על ידי ד"ר אלעד שפיצר, אורתופד מומחה, שמתגורר בארנונה. על רקע תופעת השמנת היתר בקרב ילדים וצמצום זמן פעילוית גופנית – מדובר בשיטת לימוד שכבר החלה לפעול בבאר שבע, במסגרתה התלמידים והתלמידות לומדים את החומר בשיעור בשילוב פעילות גופנית. ד"ר שפיצר מנסה לקדם את היוזמה "כיתה ירושלמית פעילה" בבתי הספר ברחבי העיר.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "'כל העיר' עדכונים בזמן אמת"
תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]
"הרעיון נקרא 'כיתה ירושלמית פעילה', והמטרה היא לגרום לתלמידים להיות יותר פעילים ובכך לשפר להם את יכולות הלמידה", מספר ל"כל העיר" ד"ר אלעד שפיצר. "לדוגמא – כשהוזמנתי לבית הספר של הבן שלי ולימדתי על גוף האדם, פיזרתי תמונות של עצמות השלד על הרצפה והתלמידים היו צריכים להרכיב את הפאזל. הם היו יכולים לשבת בכסא במשך כל השיעור ויכולתי להסביר להם באמצעות מצגת על גוף האדם, אבל בצורה של תמונות העצמות התלמידים זזו, היתה תנועה והם הופעלו פיזית. כך הם גם למדו יותר טוב".
"בבתי הספר יש שיעור או שניים בשבוע שמפעילים בהם את הגוף", ממשיך ואומר ד"ר שפיצר. "לעומת שעות רבות של ישיבה ללא תנועה. אם רק חלק מהשיעורים היו בתנועה היינו מפחיתים את מספר שעות הישיבה בהרבה. בנוסף, מחקרים הראו שפעילות גופנית כל בוקר בקרב תלמידים לא רק משפרת את הסיבולת לב ריאה, היא גם משפרת את ערנות התלמידים ותפיסת החומר הנלמד. הרעיון הוא בעצם להיפגש עם קבוצת מורים למקצועות שונים, ובעצם לנסות לחשוב איך אפשר להעביר את אותו נושא לימוד בצורה קצת יותר פעילה ומעניינת על מנת שהילדים יהיו פעילים יותר".
לדברי ד"ר שפיצר, בחודש יוני האחרון, התקיים המפגש הראשון של מורים ירושלמים לחינוך גופני, מדעים ועוד. ובחודש הבא תתקיים פגישה נוספת במרפאתו של ד"ר שפיצר שבמרכז הטניס במלחה. "בפגישה הראשונה, רותם ויצמן, מורה למדעים בבית הספר אומנויות, הוביל את הפגישה אליה הגיעו נציגים ממספר מוסדות בעיר. למשל: זיו, אומנויות, אילן רמון, בויאר ועוד. בנוסף, הגיעה לפגישה מנהלת תכנית דומה בדרום. חשבנו יחד איך ניתן להעביר שיעורים בשילוב פעילות גופפנית – לא כל שיעור חייב להתקיים בדרך אחת. ילדים יושבים על כסאות במשך 8 שעות ולא זזים, חייב לשנות השיטה".
- החינוך המיוחד בירושלים: מכשירי GPS יותקנו ברכבי ההסעות
- הפרטת שירותי הניקיון בירושלים: מכשירי בקרה ומעקב יותקנו על עגלות הניקיון
- בית אבות או בית החלמה ליולדות חרדיות – מה באמת בונים בבית הכרם?
תגובות