"דר און-ליין: המסע הדיגיטלי למטופל בבית החולים" – תחת הכותרת הזו התקיים אתמול, ראשון (17.11), ערב הפתיחה של שבוע הבריאות של ערי ישראל בטרמינל במתחם התחנה.
במסגרת שבוע הבריאות של ערי ישראל, יוזמת "רשת שוקן" ו"כל העיר" בשיתוף "שירותי בריאות כללית", יוצגו על ידי מומחי ורופאי "כללית" מגוון תחומים רפואיים המושפעים מהשינויים הטכנולוגיים של העידן הדיגיטלי ואשר רלוונטים לכל הגילאים – מילדות ועד זקנה.
- לפרטים והרשמה חינם לחצו כאן.
במהלך שבוע הבריאות של ערי ישראל, ימים ראשון עד חמישי (21.11-17.11), יתקיימו ברחבי הארץ הרצאות שונות בפריסה ארצית. הכניסה להרצאות היא בחינם בהרשמה מראש.
את ההרצאה העבירה ד"ר רחל לבינסון וונש, מומחית ברפואת משפחה, מנהלת מרחב פריפריה בירושלים, כללית, אשר דיברה על השפעות העידן הטכנולוגי והדיגיטלי על עולם הרפואה ועל הרווח הנקי של המטופלים ושל הרופאים מהקדמה.
"בעבר, מטופל היה צריך להיכנס למרפאה ולהמתין לתור", מספרת ד"ר לבינסון וונש. "מאז התקדמנו לשיחות טלפון של הרופא והמטופל, הודעות וואטסאפ, אפליקציות וכו'. זה יתרון אדיר. לטכנולוגיה יש יכולת להפיג בדידות ודיכאון".
ד"ר לבינסון וונש המשיכה והציגה את היתרונות של העידן הטכנולוגי והדיגיטלי: "ישנם מקומות מבודדים, למשל ביישוב עין גדי, שעה וחצי נסיעה מירושלים. בשירותי בריאות כללית יש רופא אחד שמגיע לעין גדי כ-3 פעמים בשבוע, זה לא תמיד מספיק. לפעמים לילדים יש דלקת ולא ניתן להעניק שירות כל יום ויום. אחד הפתרונות של העידן הטכנולוגי הוא שלרופא משפחה כיום יש טייטו, בעבר היה כלים ותיקים שלא התחדשו, ודרך הטייטו החדשני אפשר לבדוק מטופל מרחוק. המכשיר מכיל מד חום ועוד מגוון טכנולוגיות לאבחון ואפילו ניתן לתת מרשמים דרך טביעת אצבע".
- למועדי ההרצאות ולהרשמה חינם לחצו כאן.
"אם אנחנו מסתכלים קדימה על מה הולך להיות בעתיד", סיכמה ד"ר ליבנסון וולש, "הרי שלדעתי מתקרב היום שאדם יוכל להסתכל לעצמו באוזן ולהבין מה יש לו ולדלג על הרופא. בעיני יש בזה משהו הזדמנותי שנוכל לדעת מה קורה איתנו. הרי כבר כיום אנחנו מתחילים לראות הדרכות ביוטיוב של ריפוי ועיסוק, קלינאית תקשורת, מוכנות ל-MRI, היערכות לאולטרסאונד ועוד ועוד. בנוסף, כמעט כל פעולה יכולה להתבצע דרך הדיגיטל – שולחים במייל מרשמים והתחייבויות, מבטלים תורים באפליקציה ורואים תוצאות בדיקות במחשב. היום כמעט כל מטופל מנהל את הטיפול שלו בעצמו, ואני משוכנעת שכל הטכנולוגיה הזו עוזרת למטופלים ולרופאים בהרבה מישורים שלא היו קיימים בעבר".
במסגרת שבוע הבריאות של ערי ישראל יתקיימו בטרמינל במתחם התחנה 3 הרצאות נוספות:
שני, 18.11, 18:00, הטרמינל במתחם התחנה: "חורים ברשת: ההתנגדות לחיסונים – כיצד תזהו מידע שגוי באינטרנט".
מרצה: ריקי סגל, אחות, מנהלת תחום רפואה מונעת בירושלים, כללית.
שני, 18.11, 20:00, הטרמינל במתחם התחנה: "איך את/ה מרגיש/ה? – סטרס וניהול מצבי לחץ בעידן הדיגיטלי".
מרצה: ענת טרגר- שיקלוש, אחות, מנהלת הדרכה ורכזת בריאות נשים בירושלים, כללית.
שלישי, 19.11, 18:00, הטרמינל במתחם התחנה: "ווטסאפ משפחתי: מרפאה וירטואלית ויתרונותיה ברפואת המשפחה".
מרצה: ד"ר ישי לב, מומחה ברפואת ילדים וממובילי מיזם הרפואה הווירטואלית בירושלים , כללית.
- להרשמה חינם לחצו כאן.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר עדכונים בזמן אמת"
"כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם
תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]
תגובות