שולחן לחמישה? ארוחה משפחתית טובה לבריאות ילדיכם.
במאמר, המסתמך על מחקרים שפורסמו בנושא, אשר נכתב על ידי צוות מרפאת סוכרת לילדים ונוער במרכז הרפואי שערי צדק נמצא קשר חיובי בין תדירות גבוהה של ארוחות משפחתיות לאיכות הארוחות, בריאות הילדים והמתבגרים, להערכה עצמית גבוהה יותר ולהצלחה בלימודים.
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון
- מדריך העסקים הגדול של ירושלים
- הטיפ השבועי של שערי צדק
במספר מחקרים שנסקרו נמצא קשר הפוך בין תדירות הארוחה המשפחתית לשימוש באלכוהול, התנהגות אלימה תחושות דיכאון והפרעות אכילה במתבגרים. כלומר ככל שמספר הארוחות המשפחתיות גדל- קטן הסיכון להתנהגויות אלו (נתון זה משמעותי יותר בקרב נערות וילדות). תדירות ההשתתפות בארוחות הללו קטן עם עליית הגיל והמעבר מילדות להתבגרות.
ההמלצה בישראל לאוכלוסייה הכללית היא ליזום ארוחה משפחתית לפחות שלוש פעמים בשבוע וחשוב כי לפחות אחד ההורים יאכל בשולחן עם הילדים, ויהווה מודל חיקוי לאכילה בריאה, מגוונת ומאוזנת. "ארוחה משפחתית" מוגדרת כארוחה שבה לפחות שני אנשים חולקים ארוחה. אין חובה לנוכחות כל בני המשפחה!
לפני מספר שנים נבדקו כ-300 צעירים עם סוכרת מסוג 1 בגילי 8-18 שנים והוריהם בנושא. 57 אחוז מההורים דיווחו על ארוחות משפחתיות קבועות.
בסקר נמצא כי כאשר הנבדקים הקפידו על ארוחות משפחתיות קבועות, הארוחות היו בעלות איכות תזונתית גבוהה יותר באופן מובהק וההיענות להנחיות לניהול הסוכרת הייתה גבוהה יותר. נמצא גם כי הסיכוי להקפיד על ארוחה משפחתית עלה כאשר אכלו אוכל שבושל בבית לעומת מזון "מהיר".
קניית המצרכים מראש, תכנון ושימוש בשיטות בישול פשוטות, אוירה נעימה, הכרה בחשיבות קיום הארוחות, והקפדה על קיומן לאורך השבוע, כל אלה יסייעו להצליח בקיום הארוחות המשפחתיות.
בתיאבון ביחד.
תגובות