בבית החולים אלי"ן נחנכה השבוע מערכת חדשנית אשר משלבת מציאות מדומה של גן שעשועים עם תהליך השיקום של הילדים המטופלים. המערכת, שפותחה על ידי חברת "SENSERUM", עושה שימוש במציאות וירטואלית לצורך קליני ומאפשרת יצירת תרחישים טיפוליים במשימות שיקומיות שאינן ניתנות לביצוע על ידי המטופל במציאות.
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון
- המחאה נגד סניף טרם החדש מחריפה: ג'ימבורי בכניסה
מאלי"ן נמסר כי "השימוש במציאות הווירטואלית מעניק לצוות השיקומי של בית החולים כלי עזר חדשני בעל השפעה עצומה על תהליך השיקום. המערכת מספקת חוויה תנועתית שאבדה לילדים ומאפשרת להם לחזור להתנסות, בסביבה בטוחה ומוגנת".
מטרת המערכת היא לדמות סביבה טבעית בה פועלים ילדים בחיי היום-יום, וכוללת גירויים של כל החושים ומערכות שיווי המשקל.
"לעיתים קרובות", מסבירים באלי"ן, "ילדים בעלי מוגבלויות חשים את הסביבה באופן שאינו תואם את המציאות. הם מתקשים לפעול במרחב המציאותי של גן שעשועים, ועלולים אף לסכן את עצמם תוך כדי חיפוש אחר גירוי עוצמתי. הסביבה המדומה מאפשרת לילד להיחשף לגירוי חזק ועוצמתי בסביבה בטוחה, ללמוד לשלוט טוב יותר בתנועותיו ולהגיב נכון יותר לגירויים מזדמנים. המערכת מתאימה גם לילדים עם תגובתיות יתר, שעלולים להימנע לחלוטין מביקור בגן שעשועים, ומאמנת אותם במטרה להגיע לכך שיוכלו להיחשף באופן מדורג ומבוקר, ואף לאפיין גירויים המפריעים להם".
המערכת, חשוב לציין, הותקנה באלי"ן בסיוע תרומה מרגשת של ג'וש מרקס, נער חובב טכנולוגיה המתגורר באנגליה, שהוא בעצמו מאובחן על רצף האוטיזם, והחליט לתרום לאלי"ן את כספי מתנת הבר מצווה שלו.
ד"ר מורית בארי, מנכ"ל אלי"ן: "הילדים של היום לומדים לחוות את העולם גם במישור המדומה מגיל צעיר מאוד. חדשנות בשיקום משמעותה גם ללמוד לרתום את היכולות הטכנולוגיות הללו, הטבעיות כל כך לילדים היום, ולהוסיפן לאמתחת הכלים הטיפוליים המתקדמים שאנו מציעים".
Helpwithmath
Thanks a lot for the post.Really thank you! Much obliged.