חיסון נגד שפעת במאוחדת (צילום: טל שחר)
חיסון נגד שפעת במאוחדת (צילום: טל שחר)

בת 17 מירושלים נפטרה מסיבוכי שפעת: החשש – אחוזי ההתחסנות הנמוכים יובילו למקרים נוספים

הנערה, שלא התחסנה ככל הנראה נגד שפעת, אושפזה לפני מספר שבועות והיתה מחוברת למכונת אקמו, אך מצבה המשיך להידרדר ולפני כשבוע נקבע מותה בשערי צדק. במערכת הבריאות העירונית מודאגים משיעור התחסנות נמוך בקרב ילדים ובני נוער

פורסם בתאריך: 29.12.24 08:49

נערה בת 17 מירושלים, ללא מחלות רקע ידועות, נפטרה בשבוע שעבר בעקבות סיבוכים של מחלת שפעת. הנערה, מהעדה החרדית, לא היתה מחוסנת ככל הנראה, ובמשך שבועות נאבקו הרופאים על חייה, כשהיא מחוברת למכונת לב-ריאות, אך בסופו של דבר, בשל הסיבוכים מהמחלה מצבה הידרדר ומותה נקבע.

המקרה הזה של סיבוכי שפעת הוא החמור מכולם עד כה בחורף הנוכחי, אך לא היחיד. במערכת הבריאות מביעים דאגה גדולה מגל תחלואה הולך ועולה בשבועות האחרונים, במיוחד בשל העבודה ששיעור ההתחסנות בקרב ילדים ובני נוער השנה הוא נמוך במיוחד.

ד"ר רוני פרבר, מומחה במנהל ומדיניות ומנהל מחלקת בריאות הציבור בקופת חולים מאוחדת, מדגיש כי "נתוני התחלואה מהשבועות האחרונים מדאיגים. אנו עדים לעלייה משמעותית בפניות לחדרי המיון ולמרפאות, במיוחד בקרב תינוקות, ילדים ובני נוער. השפעת וסיבוכיה, כמו דלקות בדרכי הנשימה ודלקת ריאות, נמצאים ברמות גבוהות מהממוצע בעשור האחרון. ילדים הם אוכלוסייה פגיעה במיוחד, והסיכון להתפתחות סיבוכים חמורים כמו דלקת ריאות, אשפוזים ואף מוות – גבוה במיוחד. עם זאת, יש לנו פתרון: החיסון לשפעת, שמפחית את הסיכון לאישפוז והגעה לטיפול נמרץ בילדים בכמעט 70 אחוז מהמקרים".

חיסון יעיל ומוכח
מנתונים שהתקבלו מחצי הכדור הדרומי עולה כי החיסון לשפעת בעונת 2024 הוכח כיעיל ב-65 אחוז במניעת הידבקות וב-60 אחוז במניעת אשפוזים כתוצאה מסיבוכי המחלה. "הנתונים הללו מדגישים עד כמה החיסון חשוב," אומר ד"ר פרבר. "חיסון לא רק מגן על האדם המחוסן, אלא גם מונע הדבקה והפצת המחלה בסביבה הקרובה".

אחוזי ההתחסנות לשפעת בישראל, כך על פי ד"ר פרבר, מדאיגים: "רק 60-50 אחוז מהמבוגרים מתחסנים, בעוד שבקרב הילדים הנתון נמוך בהרבה ועומד על כ-20 אחוז בלבד, עם מגמת ירידה מתמשכת. לשם השוואה, בבריטניה שיעור ההתחסנות בילדים עומד על מעל 60 אחוז. מדובר בנתון קריטי, שכן ילדים לא רק פגיעים יותר להדבקה, אלא גם מפיצים את הנגיף בקצב מהיר יותר מאשר מבוגרים".

 

 

קבוצות סיכון
ד"ר פרבר מדגיש את חשיבות החיסון בקרב נשים הרות: "חיסון במהלך ההיריון מגן גם על האם וגם על התינוק. הנוגדנים שעוברים לעובר דרך השליה מספקים לו הגנה חיונית בחודשי חייו הראשונים – תקופה שבה הוא אינו יכול להתחסן בעצמו. מדובר בהגנה קריטית עד לגיל שישה חודשים".

קריאה לפעולה
"לא ניתן להפריז בחשיבות החיסונים," מסכם ד"ר פרבר. "אני מפציר בציבור להקפיד על שגרת חיסונים, במיוחד בקרב אוכלוסיות בסיכון כמו ילדים, נשים הרות ומבוגרים. החיסון הוא הכלי היעיל ביותר שיש לנו להקטנת התחלואה, מניעת סיבוכים והצלת חיים. יחד נוכל להחזיר את נתוני ההתחסנות בישראל למקומם הראוי".

 

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת
  1. חרדה לבריאותנו

    אל תתחסנו‼️שלא ניפול לעולם בידי הרופאים, לא יודעים כלום ולא מצילים אף אחד‼️אין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר